reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

a ja wam powiem , ze przez to wszystko. przez to ze nie mogę zajść to nie mam ochoty na sex takiej jak wcześniej , nie wiem o co kaman , miała tak któraś z was ? chyba przez ten ciągły cholerny stres 😕😢
u mnie znowu jest tak że ochotę mam dopóki nie pójdziemy do łóżka… tam mi się włącza taka blokada, że na dobrą sprawę mógłby skończyć w 2 minuty i się odwrócić plecami po… prawie każdy dotyk jest dla mnie nieprzyjemny i się zmuszam…

Od kiedy się staramy podchodzę do tego bardzo zadaniowo, wiem że to niezdrowe ale mózg odmawia mi posłuszeństwa 😞
Łudzę się że jak wreszcie zajdę to seks będzie taki jak dawniej… w ogóle jak myślę o ciąży to ona mi się z jednej strony wydaje czymś bardzo abstrakcyjnym a z drugiej jakby lek na całe zło i magiczne rozwiązanie wszystkich dotychczasowych problemów… 😞

reklama
Dziewczyny a ja się zastanawiam nad tym co mi ten nowy lekarz pow żeby zrobić wymazy na bakterie Ok ale ta drożność jajowodów może zbyt nachalnie podchodzę do temu dziecka staramy się raptem 5miesiecy teraz jest 6cs, 23 lata mam może poczekać jeszcze 🙋🏼‍♀️ Co byście zrobiły ?
To zależy jak długo jesteś w stanie czekać na dziecko. Ja się bałam drożność ale jak już 1.5 roku starań było a testy zawsze białe jak śnieg (raz mnie oszukał ale beta była <0.1 w tym samym dniu) to zdecydowałam się na laparoskopie diagnostyczna z droznoscia. W trzecim cyklu po laparo byłam w ciąży z której mam piękna córeczkę i żałuję że zwlekalam z ta droznoscia. Z drugim dzieckiem 6 miesięcy starań więc poszło już szybciej. Później trzecia ciąża z wpadki i czwarta z pierwszego cyklu starań. Niestety obie straciłam. Ale jak widać najgorzej było zajść w pierwszą 😃

u mnie znowu jest tak że ochotę mam dopóki nie pójdziemy do łóżka… tam mi się włącza taka blokada, że na dobrą sprawę mógłby skończyć w 2 minuty i się odwrócić plecami po… prawie każdy dotyk jest dla mnie nieprzyjemny i się zmuszam…

Od kiedy się staramy podchodzę do tego bardzo zadaniowo, wiem że to niezdrowe ale mózg odmawia mi posłuszeństwa 😞
Łudzę się że jak wreszcie zajdę to seks będzie taki jak dawniej… w ogóle jak myślę o ciąży to ona mi się z jednej strony wydaje czymś bardzo abstrakcyjnym a z drugiej jakby lek na całe zło i magiczne rozwiązanie wszystkich dotychczasowych problemów… 😞
No starania strasznie mi też namieszały w ochocie. Kiedyś mogłam dużo, a odkąd się staramy to tak jak mówiła @Sally294 , pierwsze cykle były takie radosne i ekscytujące, a potem już taka trochę frustracja...

To zależy jak długo jesteś w stanie czekać na dziecko. Ja się bałam drożność ale jak już 1.5 roku starań było a testy zawsze białe jak śnieg (raz mnie oszukał ale beta była <0.1 w tym samym dniu) to zdecydowałam się na laparoskopie diagnostyczna z droznoscia. W trzecim cyklu po laparo byłam w ciąży z której mam piękna córeczkę i żałuję że zwlekalam z ta droznoscia. Z drugim dzieckiem 6 miesięcy starań więc poszło już szybciej. Później trzecia ciąża z wpadki i czwarta z pierwszego cyklu starań. Niestety obie straciłam. Ale jak widać najgorzej było zajść w pierwszą 😃
Myślisz żeby spróbować zrobić ? W sumie będę miała jasno sytuacje czy jest Ok, tylko problemem jest strach przed badaniem 😞

Widziałam, że pisaliście coś o ochocie na seks przy staraniach - ja odstawiłam anty, więc moje libido jest sto razy lepsze niż podczas brania i starania nic nie zmieniają w tej kwestii 😝
Wybaczcie, że Was tak czytam z doskoku, ale czasu ostatnio brak 😊 Wczoraj skończyliśmy pokój Elizy i mogła się przeprowadzić do siebie. Teraz czas na eksmisję Krystiana i zabieramy się za jego pokój. Do tego dostaliśmy info, że Nasze meble do nowego pokoju są już do odebrania, a Nasz budowlaniec ma mega tyły, bo w zeszłym tygodniu miał już nam wykańczać, ale znowu miał jakieś problemy zdrowotne i trochę w dupie jesteśmy… A ma tylko kontakty do zrobienia, gładzie i to tyle, bo panele sobie sami położymy i pomalujemy też sami

reklama
Do góry