reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

A nie miałaś po prostu cyklu bezowulacyjnego? Wydłużenie i niski prog pasują.
Bardzo możliwe, nie mialam monitoringu, robiłam testy ale piku nie wyłapalam do tego 21dc. Możliwe że sie przesunęła lub wcale jej nie było bo ciąży tez z tego nie było 🤣 mimo że bardzo mocno wierzyłam że to implantacja 🤡🤡🤡

reklama
Dzień dobry :)
Inka jeszcze nie trać nadziei. A na kiedy masz @?
Mnie wczoraj wieczorem podbrzusze kłuło, nie jak na okres. Ale cierpliwie czekam.
Powinnam dostać w niedzielę. Dzisiaj temp. 36,6. Co prawda taka normalna u mnie to ok 36,3 ale od owu kręciła się cały czas kolo 37.
Oczywiście jeszcze jakąś nadzieję mam ale nastawiam się raczej na @.

Bardzo możliwe, nie mialam monitoringu, robiłam testy ale piku nie wyłapalam do tego 21dc. Możliwe że sie przesunęła lub wcale jej nie było bo ciąży tez z tego nie było [emoji1787] mimo że bardzo mocno wierzyłam że to implantacja [emoji1782][emoji1782][emoji1782]

Gdyby nasza wiara mogła nas zaplodnic [emoji16]

Cześć dziewczyny! Dołączam do Was :)
A więc z mężem staramy się o dziecko od września 2021. Wtedy po 10 latach przestałam brac tabletki antykoncepcyjne.
W związku z tym, że mam PCOS (bardzo długie cykle nawet 60 dniowe) to mój ginekolog od razu zlecił mi badania.
3 dzień cyklu:
FSH 7,65 u/l - norma 3,5-12,5
LH 8,38 mlu/ml norma 2,4-12,6
Estriadiol 14,3pg/ml norma 12,4-233
17-OH progesteron 1,46 ng/ml norma 0,27-2,54
SHBG 38,4 nmlo/l norma 32,4-128

23 dzień cyklu:
Prolaktyna 895,4 miu/l norma 127-637
Progesteron 0,28 ng/ml norma 4-14

Już wiem, że lekarz bedzie musiał powalczyc z prolaktyna i progesteronem.
Wykupiłam sobie pakiet luxmed, aby mieć nieograniczoną ilosc wizyt u endokrynologa (umówiona jestem na wtorek)i ginekologa (umówiona jestem na czwartek).

Czy ktoras z was miała problemów prolaktyna?

Trzymam za nas kciuki :)

Prolaktyna do zbicia natomiast poziom progesteronu świadczy po prostu o tym, że nie miałaś owulacji.
Przy PCOS to bardzo częste.
Myślę, że jak zaczniesz stymulacje i uda się uzyskać owulacje to szybko się uda zajść w ciążę! Trzymam kciuki i powodzenia [emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Cześć dziewczyny! Dołączam do Was :)
A więc z mężem staramy się o dziecko od września 2021. Wtedy po 10 latach przestałam brac tabletki antykoncepcyjne.
W związku z tym, że mam PCOS (bardzo długie cykle nawet 60 dniowe) to mój ginekolog od razu zlecił mi badania.
3 dzień cyklu:
FSH 7,65 u/l - norma 3,5-12,5
LH 8,38 mlu/ml norma 2,4-12,6
Estriadiol 14,3pg/ml norma 12,4-233
17-OH progesteron 1,46 ng/ml norma 0,27-2,54
SHBG 38,4 nmlo/l norma 32,4-128

23 dzień cyklu:
Prolaktyna 895,4 miu/l norma 127-637
Progesteron 0,28 ng/ml norma 4-14

Już wiem, że lekarz bedzie musiał powalczyc z prolaktyna i progesteronem.
Wykupiłam sobie pakiet luxmed, aby mieć nieograniczoną ilosc wizyt u endokrynologa (umówiona jestem na wtorek)i ginekologa (umówiona jestem na czwartek).

Czy ktoras z was miała problemów prolaktyna?

Trzymam za nas kciuki :)

Wszystko zależy od zagnieżdżenia, dopiero potem jest beta wytwarzana. Nie chce robić nadziei, ale nie trać jej i zobaczysz czy przyjdzie @ :)
Jeszcze nie ma 😄 a powinna już dzisiaj być wiec zobaczymy ale przyjmowałam progesteron i miałam wysoki wynik w pon wiec może się coś przesunąć :)
Nie nastawiam się już w tym cyklu- zobaczymy :)
Ale czuje ze dostanę mam wszystkie objawy przed @ jak zawsze chociaż się naczytałam ze wiele kobiet tak ma to jednak mam takie wyobrażenie ze jak się uda to będę się czuć inaczej i będę od razu wiedzieć 😂 No ale nigdy jeszcze nie byłam w ciąży wiec co ja tam mogę wiedzieć 🤪

W przyjmujesz dalej progesteron?
Jeszcze nie ma [emoji1] a powinna już dzisiaj być wiec zobaczymy ale przyjmowałam progesteron i miałam wysoki wynik w pon wiec może się coś przesunąć :)
Nie nastawiam się już w tym cyklu- zobaczymy :)
Ale czuje ze dostanę mam wszystkie objawy przed @ jak zawsze chociaż się naczytałam ze wiele kobiet tak ma to jednak mam takie wyobrażenie ze jak się uda to będę się czuć inaczej i będę od razu wiedzieć [emoji23] No ale nigdy jeszcze nie byłam w ciąży wiec co ja tam mogę wiedzieć [emoji2957]

Hej :) u mnie 21 dc po biochemie, wczoraj byłam u gin na kontroli - jest czyściutko, żadnej infekcji, "piękna macica"😂 , beta już dawno spadła do 0, także czekam z niecierpliwością na nowy cykl żeby móc działać dalej :). Na ten moment ten cykl wydaje się, że będzie bezowulacyjny, wczoraj były dwa pęcherzyki - jeden 10mm, drugi 15mm, endometrium 10 mm. No chyba, że ten cykl mocno się wydłuży, bo standardowo mam cykle 27-28 dni. W każdym razie cieszy mnie, że mamy zielone światło :) jedyne co to miałam nadzieję, że zbadam progesteron w tym cyklu, ale bez owu się to niestety nie uda :(

W przyjmujesz dalej progesteron?
Już nie, Ostatni dzień brałam w pon (brałam przez 10 dni) i wynik w pon miałam 22,85 ng/ml ( 72,76nmol/l).
Miałam brać dalej jak coś wyjdzie a jak nie wyjdzie to przerwać żeby dostać @.
Owu miałam w 13/14 dniu potwierdzoną monitoringiem wiec powinno coś wyjść w ten pon gdyby się udało :(

reklama
Hej :) u mnie 21 dc po biochemie, wczoraj byłam u gin na kontroli - jest czyściutko, żadnej infekcji, "piękna macica"😂 , beta już dawno spadła do 0, także czekam z niecierpliwością na nowy cykl żeby móc działać dalej :). Na ten moment ten cykl wydaje się, że będzie bezowulacyjny, wczoraj były dwa pęcherzyki - jeden 10mm, drugi 15mm, endometrium 10 mm. No chyba, że ten cykl mocno się wydłuży, bo standardowo mam cykle 27-28 dni. W każdym razie cieszy mnie, że mamy zielone światło :) jedyne co to miałam nadzieję, że zbadam progesteron w tym cyklu, ale bez owu się to niestety nie uda :(
ja teraz w cyklu po cb owulację miałam w 20dc (zawsze 14-15dc). W 12 dc organizm mnie oszukał, puścił śluz płodny, dowalił pozytywny bordowy test owulacyjny, alw temperatury spadały więc po tym wiedziałam, że do owu nie doszło, potem podejście nr 2. Śluz wrócił jeszcze ładniejszy, do tego bóle owulacyjne i jajników i temperatura potwierdziła owulację w 20 dc (i tak utrzymuje się ładnie wysoko do dziś czyli 6dpo). Więc u mnie owulacja przesunęła się dobrych kilka dni, jak nie tydzień więc nie trać nadzei 😁

Do góry