reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny a czy jakoś się przygotowywałyście do pierwszej wizyty u ginekologa? Robilyscie jakieś badania ? To nasze starania o pierwsze dziecko. co prawda w tym miesiącu rozpoczęliśmy starania ale wizytę mam dopiero w sobotę i zastanawiam się czy zrobić jakieś badania żeby mieć już gotowe?

Dziewczyny a czy jakoś się przygotowywałyście do pierwszej wizyty u ginekologa? Robilyscie jakieś badania ? To nasze starania o pierwsze dziecko. co prawda w tym miesiącu rozpoczęliśmy starania ale wizytę mam dopiero w sobotę i zastanawiam się czy zrobić jakieś badania żeby mieć już gotowe?
To chyba wszystko zależy od lekarza. Mi na pierwszej wizycie zrobiła usg, cytologie i tyle. Kazała brać kwas foliowy i się starać. Dopiero jak poszłam po 7 miesiącach bo nie wychodziło to dostałam skierowanie na inne badania (Estradiol, LH, FSH, Prolaktynę). Trochę żałuję, że nie poszłam wcześniej bo okazało się, że mam wysoką prolaktynę.

ja teraz w cyklu po cb owulację miałam w 20dc (zawsze 14-15dc). W 12 dc organizm mnie oszukał, puścił śluz płodny, dowalił pozytywny bordowy test owulacyjny, alw temperatury spadały więc po tym wiedziałam, że do owu nie doszło, potem podejście nr 2. Śluz wrócił jeszcze ładniejszy, do tego bóle owulacyjne i jajników i temperatura potwierdziła owulację w 20 dc (i tak utrzymuje się ładnie wysoko do dziś czyli 6dpo). Więc u mnie owulacja przesunęła się dobrych kilka dni, jak nie tydzień więc nie trać nadzei 😁
W sumie to aż tak nie zależy mi na owu, wolałabym żeby ten cykl się już zakończył i następny był już normalny, z normalnymi temperaturami i owulacja, która zakończy się ciąża 🤞😆

Hej nie wiem czy mnie pamiętacie więc tak w skrócie mam 36 lat 2 corki w wieki 9 i 16 lat i dwa aniołki jedno z 2009 (ur. W 24 tc)roku drugie z 2018 ( zatrzymanie serduszka w 10tc) jestem tez po operacji amputacji szyjki macicy z powodu raka w 2017 roku. Co mnie sprowadza? No cóż okres mam dostać w sobote ale... no właśnie oby nie ;) znów się staramy co prawda dopiero 3 cykl ale ten się różni od 2 dni mam wodnisty śluz w dużej ilości normalnie mi mokro jak nigdy ;) czuje ciągnięcie w dole brzucha czasem coś ukłuje dzis boli mnie głowa i jest mi niedobrze, jak nigdy mam sny erotyczne ;) to moja 5 ciąża więc gdzieś tam w głowie coś mi mowi ze się coś dzieje narazie czekamy do soboty

W sumie to aż tak nie zależy mi na owu, wolałabym żeby ten cykl się już zakończył i następny był już normalny, z normalnymi temperaturami i owulacja, która zakończy się ciąża 🤞😆
ale jak będzie owu, to cykl szybciej się zakończy. Przy bezowulacyjnych chyba potrafi się ciągnąć w nieskończoność :p Mi lekarz pozwolił się starać od razu po krwawieniu

Hejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.

Hejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.
zrób test nawet z popołudniowego moczu i zobacz co wyjdzie (i koniecznie wstaw tu zdjęcie 🤣) mi pink ultra czuły pokazał bladą kreskę przy becie 13 i potem zobaczymy co dalej 😝

ale jak będzie owu, to cykl szybciej się zakończy. Przy bezowulacyjnych chyba potrafi się ciągnąć w nieskończoność :p Mi lekarz pozwolił się starać od razu po krwawieniu
W wakacje miałam jeden cykl bez owu i długość była normalna 😛 a może to od za dużej ilości alko na urlopie temperatura była tak, że nie wskazywała na owu a może była 🤷🏻‍♀️ no nic czas pokaże

reklama
Do góry