Bibi89
Fanka BB :)
To byłabym w ciąży co miesiącGdyby nasza wiara mogła nas zaplodnic [emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To byłabym w ciąży co miesiącGdyby nasza wiara mogła nas zaplodnic [emoji16]
To chyba wszystko zależy od lekarza. Mi na pierwszej wizycie zrobiła usg, cytologie i tyle. Kazała brać kwas foliowy i się starać. Dopiero jak poszłam po 7 miesiącach bo nie wychodziło to dostałam skierowanie na inne badania (Estradiol, LH, FSH, Prolaktynę). Trochę żałuję, że nie poszłam wcześniej bo okazało się, że mam wysoką prolaktynę.Dziewczyny a czy jakoś się przygotowywałyście do pierwszej wizyty u ginekologa? Robilyscie jakieś badania ? To nasze starania o pierwsze dziecko. co prawda w tym miesiącu rozpoczęliśmy starania ale wizytę mam dopiero w sobotę i zastanawiam się czy zrobić jakieś badania żeby mieć już gotowe?
W sumie to aż tak nie zależy mi na owu, wolałabym żeby ten cykl się już zakończył i następny był już normalny, z normalnymi temperaturami i owulacja, która zakończy się ciążaja teraz w cyklu po cb owulację miałam w 20dc (zawsze 14-15dc). W 12 dc organizm mnie oszukał, puścił śluz płodny, dowalił pozytywny bordowy test owulacyjny, alw temperatury spadały więc po tym wiedziałam, że do owu nie doszło, potem podejście nr 2. Śluz wrócił jeszcze ładniejszy, do tego bóle owulacyjne i jajników i temperatura potwierdziła owulację w 20 dc (i tak utrzymuje się ładnie wysoko do dziś czyli 6dpo). Więc u mnie owulacja przesunęła się dobrych kilka dni, jak nie tydzień więc nie trać nadzei
ale jak będzie owu, to cykl szybciej się zakończy. Przy bezowulacyjnych chyba potrafi się ciągnąć w nieskończoność Mi lekarz pozwolił się starać od razu po krwawieniuW sumie to aż tak nie zależy mi na owu, wolałabym żeby ten cykl się już zakończył i następny był już normalny, z normalnymi temperaturami i owulacja, która zakończy się ciąża
zrób test nawet z popołudniowego moczu i zobacz co wyjdzie (i koniecznie wstaw tu zdjęcie ) mi pink ultra czuły pokazał bladą kreskę przy becie 13 i potem zobaczymy co dalejHejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.
W wakacje miałam jeden cykl bez owu i długość była normalna a może to od za dużej ilości alko na urlopie temperatura była tak, że nie wskazywała na owu a może była no nic czas pokażeale jak będzie owu, to cykl szybciej się zakończy. Przy bezowulacyjnych chyba potrafi się ciągnąć w nieskończoność Mi lekarz pozwolił się starać od razu po krwawieniu
TestujHejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.