Z
zaz208622
Gość
Reasumując 2 dni po implantacji test z moczu powinien wykazać ciążę, ale jeśli podejrzewamy że tego nie zrobił to beta z krwi na 100% już tak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zwyczajnie pójdę jutro ja badanie krwi i wynik będzie pewny.Wydaje mi się, że moja odpowiedź była wyczerpującą, ale dobra. Spróbuję jeszcze raz.
Beta zaczyna pojawiać się w organizmie matki w momencie rozpoczęcia implantacji. Na tym etapie osiąga wartości około 1-2 mlU/mL. Od momentu implantacji zaczyna bardzo szybko rosnąć i po dwóch dniach jest na tyle wysoka, że testy ciążowe zarówno te z moczu jak i z krwi są ją wstanie wykryć. Proces implantacji oczywiście trwa jakiś, natomiast teoria o tym, że beta zaczyna być produkowana po ustaniu krwawienia jest jakąś plotką, a nie faktem. Zresztą nawet gdybyś bardzo uważała, że tak jest to dziś jest 2 dzień po ustaniu plamienia i już test byłby pozytywny.
Plamienie implantacyjne dotyczy zaledwie 30 kilku % kobiet. Cała reszta nie ma plamień na skutek zagnieżdżenia. Do plamienia dochodzi dlatego, że blastocysta zagnieżdżająca się w jamie macicy uszkodzi jakieś naczynie krwionośne i takie resztki krwi muszą się jakoś wydostać, a robią to kanałem szyjki macicy. Czasem ta krew będzie się usuwała 30 sekund i będzie małą plamką, a czasem będzie jej troszkę więcej i będziemy brudzi na przykład 2 dni.
nie wiem co chciałaś mi tym screenem udowodnić bo mówi dokładnie to samo co ja, ale okZwyczajnie pójdę jutro ja badanie krwi i wynik będzie pewny. Zobacz załącznik 1395785
Przecież napisałam, że mam nadzieję, że to nic poważnego...czyli dziś jesteś 9 dni przed okresem i już masz bóle podbrzusza, które wiążesz z potencjalną ciąża?
myślę, że te 2 czy 4 dni po owulacji ból podbrzusza raczej nie jest związany z czymś niepokojącym. Oczywiście jeśli będzie się nasilał i trwał jakoś długo, albo dojdą inne niepokojące sygnały to warto to zbadać, ale najprawdopodobniej to po prostu kwestia drugiej fazy cyklu.Przecież napisałam, że mam nadzieję, że to nic poważnego...
A ogólnie czekam na upragnioną ciążę.
No to widocznie obie się nie zrozumiałyśmy. poza tym nie wiem co z Tobą, może wstałaś lewą nogą, albo taki Twój urok, że odpowiadasz tak uszczypliwie. Mówię jeszcze o poście dziewczyny, z której się wyśmiewasz, że czuje jakis objawy. Empatii trochę. Miłego dnianie wiem co chciałaś mi tym screenem udowodnić bo mówi dokładnie to samo co ja, ale ok
No to widocznie obie się nie zrozumiałyśmy. poza tym nie wiem co z Tobą, może wstałaś lewą nogą, albo taki Twój urok, że odpowiadasz tak uszczypliwie. Mówię jeszcze o poście dziewczyny, z której się wyśmiewasz, że czuje jakis objawy. Empatii trochę. Miłego dnia
@Zazuu jest jedna z najbadziej empatycznych dziewczyn jakie znam, delikatnie wyjaśniła ci, jak wyglada sytuacja, ja tam nie widzę uszczypliwości a co najwyżej próbę wyprostowania nieścisłości. Tyle w temacie.No to widocznie obie się nie zrozumiałyśmy. poza tym nie wiem co z Tobą, może wstałaś lewą nogą, albo taki Twój urok, że odpowiadasz tak uszczypliwie. Mówię jeszcze o poście dziewczyny, z której się wyśmiewasz, że czuje jakis objawy. Empatii trochę. Miłego dnia