reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.🌷 tak sądziłam… uzbroje się w cierpliwość jak będę już mogła pojechać i kupić to się dowiem., aczkolwiek czuje bole menstruacyjne jak na @ wiec może nie będzie okazji się testować. 😔😔Teraz już taki test ciążowy powinien być dodatni?2 dni przed miesiączka?
nie wiem ile czasu utrzymuje się ovitrelle, ale jak był podany 22.12, a 23.12 miałaś owulację to już jesteś 13dpo - możesz jak najbardziej testować

reklama
Ale to USG na samym początku cyklu jest ważne, bo wtedy endo jest cienkie i można ocenić ewentualne polipy, zgrubienia problemy. Plus policzyć pęcherzyki antralne w jajnikach :). Także to nie jest miłe ale potrzebne.
wiem, wiem, dlatego pójdę i będę marudzić tylko w duchu:p Chociaż dobry lekarz na dobrym sprzęcie AFC zrobi i później - miałam ostatnio w 11dc i wszystko pięknie widoczne i policzone:)

Miałam cytologię, usg piersi, zęby wyleczone, nie mam chorób wenerycznych, czyli to jest nawet więcej niż zalecają na start starań w UK. Badania będą utrudnione, tutaj niestety prywatna opieka medyczna w stosunku do zarobków to jakiś kosmos a skierowaniu na badania państwowo to mogę zapomnieć.
Jedyna szansa że pojadę polski i tam zrobię cały pakiet prywatnie, tutaj prywatnie podstawowe badanie krwi to £100 😂
Ja bym chyba się wstrzymała i zrobila badania najpierw. Ewentualnie później jakieś typowe pro-płodnosciowe suple jeśli nie zaskoczy w pierwszych 3 cyklach.ym chyba się wstrzymała i zrobila badania najpierw. Ewentualnie później jakieś typowe pro-płodnosciowe suple jeśli nie zaskoczy w pierwszych 3 cyklach

Miałam cytologię, usg piersi, zęby wyleczone, nie mam chorób wenerycznych, czyli to jest nawet więcej niż zalecają na start starań w UK. Badania będą utrudnione, tutaj niestety prywatna opieka medyczna w stosunku do zarobków to jakiś kosmos a skierowaniu na badania państwowo to mogę zapomnieć.
Jedyna szansa że pojadę polski i tam zrobię cały pakiet prywatnie, tutaj prywatnie podstawowe badanie krwi to £100 😂
Słyszałam właśnie, że w UK państwowo można tyle co u nas albo i mniej, a prywatnie totalna abstrakcja... przykro mi.

O kurcze, a z pracy nie masz opieki medycznej? Chyba wszędzie prywatnie jest drogo... ja akurat mam pakiet rozszerzony opłacany przez pracodawcę wiec wszystkie badania jakie robie, robie za darmo... I za wizyty tez nie place.

Jak będziesz miała okazję to @olka11135 ma super rozpiskę badań, może się podzieli 😀

To lista, która była na Staraczkach 2021 :)

Badania plodnosc.jpg

reklama
Do góry