reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.🌷 tak sądziłam… uzbroje się w cierpliwość jak będę już mogła pojechać i kupić to się dowiem., aczkolwiek czuje bole menstruacyjne jak na @ wiec może nie będzie okazji się testować. 😔😔Teraz już taki test ciążowy powinien być dodatni?2 dni przed miesiączka?
nie wiem ile czasu utrzymuje się ovitrelle, ale jak był podany 22.12, a 23.12 miałaś owulację to już jesteś 13dpo - możesz jak najbardziej testować

reklama
Ale to USG na samym początku cyklu jest ważne, bo wtedy endo jest cienkie i można ocenić ewentualne polipy, zgrubienia problemy. Plus policzyć pęcherzyki antralne w jajnikach :). Także to nie jest miłe ale potrzebne.
wiem, wiem, dlatego pójdę i będę marudzić tylko w duchu:p Chociaż dobry lekarz na dobrym sprzęcie AFC zrobi i później - miałam ostatnio w 11dc i wszystko pięknie widoczne i policzone:)

Miałam cytologię, usg piersi, zęby wyleczone, nie mam chorób wenerycznych, czyli to jest nawet więcej niż zalecają na start starań w UK. Badania będą utrudnione, tutaj niestety prywatna opieka medyczna w stosunku do zarobków to jakiś kosmos a skierowaniu na badania państwowo to mogę zapomnieć.
Jedyna szansa że pojadę polski i tam zrobię cały pakiet prywatnie, tutaj prywatnie podstawowe badanie krwi to £100 😂
Ja bym chyba się wstrzymała i zrobila badania najpierw. Ewentualnie później jakieś typowe pro-płodnosciowe suple jeśli nie zaskoczy w pierwszych 3 cyklach.ym chyba się wstrzymała i zrobila badania najpierw. Ewentualnie później jakieś typowe pro-płodnosciowe suple jeśli nie zaskoczy w pierwszych 3 cyklach

Miałam cytologię, usg piersi, zęby wyleczone, nie mam chorób wenerycznych, czyli to jest nawet więcej niż zalecają na start starań w UK. Badania będą utrudnione, tutaj niestety prywatna opieka medyczna w stosunku do zarobków to jakiś kosmos a skierowaniu na badania państwowo to mogę zapomnieć.
Jedyna szansa że pojadę polski i tam zrobię cały pakiet prywatnie, tutaj prywatnie podstawowe badanie krwi to £100 😂
Słyszałam właśnie, że w UK państwowo można tyle co u nas albo i mniej, a prywatnie totalna abstrakcja... przykro mi.

O kurcze, a z pracy nie masz opieki medycznej? Chyba wszędzie prywatnie jest drogo... ja akurat mam pakiet rozszerzony opłacany przez pracodawcę wiec wszystkie badania jakie robie, robie za darmo... I za wizyty tez nie place.

Jak będziesz miała okazję to @olka11135 ma super rozpiskę badań, może się podzieli 😀

To lista, która była na Staraczkach 2021 :)

Badania plodnosc.jpg

reklama
Do góry