Zależy jak wzrasta beta i jaki test ale mogło być za wcześnie na testowanie. Dodam że w miesiącu w którym zaszłam w ciążę byłam pewna że nie jestem w ciąży Dopiero później pojawiły się objawy ciąży. Mam cykle nieregularne i wielokrotnie jak nie staraliśmy się o dziecko jak nie dostawałam okresu między 30 a 40 dniem cyklu to już widziałam objawy ciąży której oczywiście nie było .Mam identycznie to nasz pierwszy miesiąc starań a ja w święta i sylwestra wymawiałam się od jakiegokolwiek alkoholu „bo na pewno już jestem”. Teraz mam jakieś przekonanie , że to na pewno nic z tego , bo jestem 5-6 dni przed @, 4 dni temu robiłam ostatni test i oczywiście negat .
reklama
lady_in_blue
Fanka BB :)
Ale to USG na samym początku cyklu jest ważne, bo wtedy endo jest cienkie i można ocenić ewentualne polipy, zgrubienia problemy. Plus policzyć pęcherzyki antralne w jajnikach . Także to nie jest miłe ale potrzebne.Dla ginekologa to może tak, ale dla mnie już nie
Ja generalnie szczerze współczuję ciąż ginekologom (ginekolożkom) i położnym. Wszystko to, co może pójść nie tak przed oczami przez cały czas trwania.
mags146
Zaangażowana w BB
dziewczyny myslicie, ze warto od samego poczatku brac jakies suplementy? biore zwykle witaminy, kwas foliowy, probioty na kobiece sprawy i w pierwszej polowie cyklu olej z wiesolka, partner bierze tylko zwykle witaminy. staramy sie dopiero pierwszy miesiac ale ja bede miec w tym roku 34 lata a partner 36, pierwszse dziecko.
L
Ladycarooo
Gość
Właśnie dostalam okres. Zaczynam 19 cykl starań.
Blanca86
Dzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę
Załączniki
Blondi_87
Do testowania czy jest ciąża tylko test ciazowy...Dzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę
L
Ladycarooo
Gość
Tak, test jest pozytywny. GratulacjeDzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę
Edit: nie doczytalam, ze to owulacyjny. W takim razie nie jest miarodajny, do wykrywania ciazy sluza testy ciazowe.
lady_in_blue
Jeśli to jest test owulacyjny to nie mówi nic, oprócz tego, że nie masz teraz owulacji (piku LH), bo pozytywny nie jest. Jak chcesz wiedzieć czy jesteś w ciąży to musisz zrobić test ciążowy albo betę z krwi.Dzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę
reklama
pluto_nova
Moderator
wstrzymaj konie z tymi gratulacjami Autorka napisała, że robiła test i miała taki na owulacje, więc rozumiem, że zrobiła owulacyjnyTak, test jest pozytywny. Gratulacje
Edit: nie doczytalam, ze to owulacyjny. W takim razie nie jest miarodajny, do wykrywania ciazy sluza testy ciazowe.
Podziel się: