reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Mam identycznie 😀 to nasz pierwszy miesiąc starań a ja w święta i sylwestra wymawiałam się od jakiegokolwiek alkoholu „bo na pewno już jestem”. Teraz mam jakieś przekonanie , że to na pewno nic z tego , bo jestem 5-6 dni przed @, 4 dni temu robiłam ostatni test i oczywiście negat .
Zależy jak wzrasta beta i jaki test ale mogło być za wcześnie na testowanie. Dodam że w miesiącu w którym zaszłam w ciążę byłam pewna że nie jestem w ciąży 😄😅 Dopiero później pojawiły się objawy ciąży. Mam cykle nieregularne i wielokrotnie jak nie staraliśmy się o dziecko jak nie dostawałam okresu między 30 a 40 dniem cyklu to już widziałam objawy ciąży której oczywiście nie było 😅 .

reklama
Dla ginekologa to może tak, ale dla mnie już nie :p

Ja generalnie szczerze współczuję ciąż ginekologom (ginekolożkom) i położnym. Wszystko to, co może pójść nie tak przed oczami przez cały czas trwania.
Ale to USG na samym początku cyklu jest ważne, bo wtedy endo jest cienkie i można ocenić ewentualne polipy, zgrubienia problemy. Plus policzyć pęcherzyki antralne w jajnikach :). Także to nie jest miłe ale potrzebne.

dziewczyny myslicie, ze warto od samego poczatku brac jakies suplementy? biore zwykle witaminy, kwas foliowy, probioty na kobiece sprawy i w pierwszej polowie cyklu olej z wiesolka, partner bierze tylko zwykle witaminy. staramy sie dopiero pierwszy miesiac ale ja bede miec w tym roku 34 lata a partner 36, pierwszse dziecko.

Ja właśnie w jeden dzień miałam takie jakvy krotkie , brazowe, nie wiem czy to plamienie czy sluZ i od wczoraj wieczora i dziś przez cały dzień też. Nigdy czegoś takiego nie miałam

Dzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę 🌷

Załączniki

• 1451BBCB-3856-4128-9221-31D07D7809EF.jpeg
    1451BBCB-3856-4128-9221-31D07D7809EF.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 121
Dzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę 🌷
Do testowania czy jest ciąża tylko test ciazowy...

Tak, test jest pozytywny. Gratulacje
Edit: nie doczytalam, ze to owulacyjny. W takim razie nie jest miarodajny, do wykrywania ciazy sluza testy ciazowe.

Jeśli to jest test owulacyjny to nie mówi nic, oprócz tego, że nie masz teraz owulacji (piku LH), bo pozytywny nie jest. Jak chcesz wiedzieć czy jesteś w ciąży to musisz zrobić test ciążowy albo betę z krwi.

reklama
Do góry