reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
dziewczyny myslicie, ze warto od samego poczatku brac jakies suplementy? biore zwykle witaminy, kwas foliowy, probioty na kobiece sprawy i w pierwszej polowie cyklu olej z wiesolka, partner bierze tylko zwykle witaminy. staramy sie dopiero pierwszy miesiac ale ja bede miec w tym roku 34 lata a partner 36, pierwszse dziecko.
Ja bym chyba się wstrzymała i zrobila badania najpierw. Ewentualnie później jakieś typowe pro-płodnosciowe suple jeśli nie zaskoczy w pierwszych 3 cyklach.
Robiłaś jakieś badania juz ?

A co do partnera to jemu bym od razu wcisnęła coś typowo męskiego 🤣🤣 moj dostał takie dla mężczyzn z zeńszeniem i korzeniem maca 😀

Dzień dobry Staraczki…piszę do Was po poradę. Ostatnia @ 8 grudnia. 23 grudnia mialam owulacje ( cykl monitorowany) dostałam Ovitrelle dzień wcześniej... Przytulalismy się z Mężem tak jak Doktor kazał. Od 26 grudnia doktor kazał brać luteinę przez 15 dni…jakos dziwnie długo? Jutro, pojutrze powinnam mieć @. Zazwyczaj tydzień przed miesiączka miałam plamienia, tym razem nic, dopiero dziś zaczęły się brązowe…Od kilku dni czuje się dziwnie, mam pobolewanie w podbrzuszu, pachwinach, mdli mnie… dzisiaj wykonałam test( miałam taki na owulacje) nie wiem czy on jest miarodajny? Ocenicie proszę? Czy powinnam zakupić taki normalny? Nie chce się napalać, bo już mam za sobą i stratę i cykle w którym byłam pewna a poz jej płacz…doradźcie proszę 🌷
Z testem jest tak jak pisały dziewczyny powyżej, a plamien nie masz dzięki luteinie :)

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.🌷 tak sądziłam… uzbroje się w cierpliwość jak będę już mogła pojechać i kupić to się dowiem., aczkolwiek czuje bole menstruacyjne jak na @ wiec może nie będzie okazji się testować. 😔😔Teraz już taki test ciążowy powinien być dodatni?2 dni przed miesiączka?

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.🌷 tak sądziłam… uzbroje się w cierpliwość jak będę już mogła pojechać i kupić to się dowiem., aczkolwiek czuje bole menstruacyjne jak na @ wiec może nie będzie okazji się testować. 😔😔Teraz już taki test ciążowy powinien być dodatni?2 dni przed miesiączka?
Poczekaj do terminu miesiaczki ;) no albo jak mocno Cie cisnie to zrob, moze wyjść, ale nie musi. Trzymam kciuki :)

Najlepiej testować w terminie miesiączki, ale może już coś wyjsc, niewykluczone :)

No właśnie ciekawe…Jak ostatnio byłam w ciąży ( strata 10tc) to dopiero po tygodniu od @wyszła beta 15…testy dodatnie dopiero 10 dni po @

reklama
Gin mi tłumaczył ze spadek temp poniżej 37 na początku ciąży oznacza zagrożenie poronieniem. Także nie wiem. Mowie to co mi tlumaczono.
Jestem w ciąży i nie miałam ani nie mam temperatury 37. Swoją naturalnie mam dosyć nisko 35,8-36,0, w ciąży rzeczywiście- wyczulona w początkowym etapie bardzo był widoczny wzrost 36,6-36,7. Dodam, ze z ciążą wszystko dobrze.

Do góry