reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie.
Jezeli okres zaczyna wam sie poznym popoludniem/wieczorem to liczycie od tego dnia czy nastepnego dopiero?
Bo ja cos czuje po tym jak mnie zaczelo ciagnac ze rozkreci sie juz dzis pewnie. Czesto mam tak wlasnie ze rozkręca mi sie na wieczor i juz nie wiem jak to liczyc w sumie, bo jesli od dzis to wychodzi ze ten cykl mialam 23 dniowy 😆
jeśli po południu lub wieczorem dostanę faktycznie krwawienia, a nie plamienia to liczę ten dzień jako pierwszy :)

Ja zapisuje dopiero jak jest żywa krew, przeważnie dostaje po nocy, więc nie mam takiego dylematu kiedy wpisać.

Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie.
Jezeli okres zaczyna wam sie poznym popoludniem/wieczorem to liczycie od tego dnia czy nastepnego dopiero?
Bo ja cos czuje po tym jak mnie zaczelo ciagnac ze rozkreci sie juz dzis pewnie. Czesto mam tak wlasnie ze rozkręca mi sie na wieczor i juz nie wiem jak to liczyc w sumie, bo jesli od dzis to wychodzi ze ten cykl mialam 23 dniowy 😆
Ja liczę od dnia nastepnego ☺️

Dziewczyny,
A miałyście kiedyś robione usg w trakcie okresu?
Bo klinika kazała mi zrobić pierwsze usg w 2-3dc i tak się trochę zastanawiam jak to będzie wyglądało… niewątpliwie niekomfortowo ;)

Dziewczyny,
A miałyście kiedyś robione usg w trakcie okresu?
Bo klinika kazała mi zrobić pierwsze usg w 2-3dc i tak się trochę zastanawiam jak to będzie wyglądało… niewątpliwie niekomfortowo ;)
Miałam w czwartym dniu cyklu, który u mnie jest już tylko plamieniem. Było mi głupio, że się coś ubrudzi czy coś ale na lekarzu nie zrobiło to żadnego wrażenia, naszykował tylko dużo ręcznika papierowego :p. Pomyśl o tym tak, ginekolog pewnie nie jeden raz w życiu był przy porodzie - trzeci dzień Twojej miesiączki to jest przy tym nic ;).

Tak ja miałam, jak zaczęło się krwawienie po biochemie a ja spanikowałam, bo wszystko mnie bolało, więc pojechałam na usg. Wtedy miałam wywalone, chciałam tylko sprawdzić czy wszystko jest ok, a samo usg poszło bardzo sprawnie.

reklama
Miałam w czwartym dniu cyklu, który u mnie jest już tylko plamieniem. Było mi głupio, że się coś ubrudzi czy coś ale na lekarzu nie zrobiło to żadnego wrażenia, naszykował tylko dużo ręcznika papierowego :p. Pomyśl o tym tak, ginekolog pewnie nie jeden raz w życiu był przy porodzie - trzeci dzień Twojej miesiączki to jest przy tym nic ;).
Dla ginekologa to może tak, ale dla mnie już nie :p

Ja generalnie szczerze współczuję ciąż ginekologom (ginekolożkom) i położnym. Wszystko to, co może pójść nie tak przed oczami przez cały czas trwania.

Do góry