reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny schodze do piwniczki i wracam w wakacje 🙃 Lekarz mówi że po lyzeczkowaniu wszystko ok ale endometrium bardzo cienkie. Zalecił doczekać 3 pełne cykle i wrócić ustalić plan działania 😄 To liczę że mi umowę przedłuża i dokończę projekt do maja a w czerwcu jade na porodowke 🤣 Za rok oczywiście 🙃 Liczę że będa tu tylko nowe twarze do tego czasu, jedynie @Bibi89 moze tu na mnie czekać 😄 Powodzenia wszystkim!
Też niedługo po zabiegu miałam bardzo cienkie, a i okres był bardziej skąpy. Później już nie sprawdzałam i po pierwszej @ działamy bo co ma być to będzie :)
wiecie, że ja zawsze ta realistka więc skupię się na tym co wg mnie istotne bo w pocieszanie niestety nie umiem. Najnowsze zalecenia są takie, że jeśli po zakończeniu krwawienia po poronieniu zarówno samoistnym jak i po łyżeczkowaniu na kontroli usg nie będzie żadnych nieprawidłowości to można starać się od razu. Czasem organizm nie będzie jeszcze przygotowany, moze nie owulowac, może nie być odpowiedniego endometrium, ale nie trzeba zaniechać starań. Jeśli nie będzie odpowiednich warunków do ciąży po prostu nie zagnieździ się zarodek, ale nie trzeba wstrzymywać działań. Nie wiem czy dla Ciebie to pocieszające, ale dla mnie to było bardzo ważne jak byłam po łyżeczkowaniu
Pamiętam jak jakiś czas temu o to pytałam, bo miałam dylemat i to samo mi odpisałaś, wiele to dla mnie znaczyło i pozwoliło ułożyć sobie w głowie i tak jak poprzednim razem czekałam, tak nie mam zamiaru już po zabiegach czekać (mając nadzieję że już nigdy żadnych nie będzie!)
Ooo kuuurcze! Czy NIKT przez ten cały czas nie zlecił pełnego pakietu tarczycowego? :O Masz jakieś niepokojące objawy "tarczycowe"? BO wyniki nieźle rozszalałe to powinnaś coś odczuwać :p Robiłaś wogóle TSH?
Wiecie co, niemożność zajęcia w ciążę boli. Ale poronienie znacznie bardziej 😓
Oczywiście to moje prywatne odczucia
Bardzo mi przykro że musisz przez to przechodzić i czekać w niepewności, to jest najgorsze :( A dla mnie niemożność zajścia w ciążę a poronienie, to zupełnie dwa różne odczucia bólu i poczucia niesprawiedliwości, przerabiałam oba 😔
Jest na zdjęciu- 2.43
Zmęczenie, to nie był dobry dzień
Nie, to nie jest poziom TSH. TSH nie jest zamieszczone w tych wynikach.

reklama
Też niedługo po zabiegu miałam bardzo cienkie, a i okres był bardziej skąpy. Później już nie sprawdzałam i po pierwszej @ działamy bo co ma być to będzie :)

Pamiętam jak jakiś czas temu o to pytałam, bo miałam dylemat i to samo mi odpisałaś, wiele to dla mnie znaczyło i pozwoliło ułożyć sobie w głowie i tak jak poprzednim razem czekałam, tak nie mam zamiaru już po zabiegach czekać (mając nadzieję że już nigdy żadnych nie będzie!)

Ooo kuuurcze! Czy NIKT przez ten cały czas nie zlecił pełnego pakietu tarczycowego? :O Masz jakieś niepokojące objawy "tarczycowe"? BO wyniki nieźle rozszalałe to powinnaś coś odczuwać :p Robiłaś wogóle TSH?

Bardzo mi przykro że musisz przez to przechodzić i czekać w niepewności, to jest najgorsze :( A dla mnie niemożność zajścia w ciążę a poronienie, to zupełnie dwa różne odczucia bólu i poczucia niesprawiedliwości, przerabiałam oba 😔

Nie, to nie jest poziom TSH. TSH nie jest zamieszczone w tych wynikach.
A przypomnij mi czy już zaczęliście działać? 😍

Cześć dziewczyny
Wynik z wczorajszej bety to 8, czekają jeszcze na dzisiejsza. Ogólnie narazie zostaje w szpitalu, czekają aż beta spadnie do 0. Podobno raczej poronienie, bo przy pozamacicznej beta by rosła, ale niczego nie mogą wykluczyć
jesli dziś jest 8 to wg mnie niestety (albo stety w obliczu cp) już po wszystkim 🥺🥺🥺
Straszliwie mi przykro, gdybyś miała jakiekolwiek pytania to jesteśmy tu dla Ciebie! ❤️💔

jesli dziś jest 8 to wg mnie niestety (albo stety w obliczu cp) już po wszystkim 🥺🥺🥺
Straszliwie mi przykro, gdybyś miała jakiekolwiek pytania to jesteśmy tu dla Ciebie! ❤️💔
Dziękuję!
Dla mnie stety, bałam się tej cp, dlatego wolałam, żeby to było poronienie. To jest jakaś masakra, tyle się człowiek stara o tą ciążę, a jak się w końcu udaje to jej nie donosi. 🥺 No nic, trzeba będzie starać się dalej, mam nadzieję, że będę mogła w najbliższym czasie. Nie wiem teraz jak będzie wyglądał mój cykl, kiedy dostanę normalny okres, czy w ogóle będę miała owulacje czy znowu trzeba będzie to stymulować... Ciężkie to wszystko, myślalam, że na święta zostanę matka, a jednak nie. Psychicznie jest mi strasznie ciężko to przeboleć, dobrze, że Wy jesteście ❤️

Ja tak miałam. Właściwie cyce z rozmiaru B rosły w zastraszającym tempie 😱 u mnie to był jeden z pierwszych objawów, taki, którego nie dało się nie zauważyć 🤦‍♀️ muszę przyznać, że akurat dużego biustu w ciąży nie lubiłam.
U mnie to samo, piersi miałam gigantyczne. Okropnie się z tym czułam 😕 I bolały bardzo

Dziękuję!
Dla mnie stety, bałam się tej cp, dlatego wolałam, żeby to było poronienie. To jest jakaś masakra, tyle się człowiek stara o tą ciążę, a jak się w końcu udaje to jej nie donosi. 🥺 No nic, trzeba będzie starać się dalej, mam nadzieję, że będę mogła w najbliższym czasie. Nie wiem teraz jak będzie wyglądał mój cykl, kiedy dostanę normalny okres, czy w ogóle będę miała owulacje czy znowu trzeba będzie to stymulować... Ciężkie to wszystko, myślalam, że na święta zostanę matka, a jednak nie. Psychicznie jest mi strasznie ciężko to przeboleć, dobrze, że Wy jesteście ❤️
Może to banalne co powiem, ale czas naprawdę leczy rany. Daj sobie go. Pozwól sobie na smutkiem, złość i poczucie niesprawiedliwości. Pamiętaj, że w tych chwilach łatwo zapomnieć o partnerze (wiem to z doświadczenia) i się od siebie oddalić, nie pozwólcie na to.
A tak od technicznej strony pierwszy dzień w którym rozpocznie się krwawienie żywą krwią liczysz jako pierwszy dzień cyklu. Po zakończeniu krwawienia najlepiej iść na usg i zobaczyć czy endometrium jesy jednorodne, czy wszystko się ładnie oczyściło. Ginekolog oceni od razu czy organizm już przygotowuje się do owulacji i jeśli tak to o ile będziecie na to gotowi psychicznie to już wtedy będziecie mogli rozpocząć starania❤️

Może to banalne co powiem, ale czas naprawdę leczy rany. Daj sobie go. Pozwól sobie na smutkiem, złość i poczucie niesprawiedliwości. Pamiętaj, że w tych chwilach łatwo zapomnieć o partnerze (wiem to z doświadczenia) i się od siebie oddalić, nie pozwólcie na to.
A tak od technicznej strony pierwszy dzień w którym rozpocznie się krwawienie żywą krwią liczysz jako pierwszy dzień cyklu. Po zakończeniu krwawienia najlepiej iść na usg i zobaczyć czy endometrium jesy jednorodne, czy wszystko się ładnie oczyściło. Ginekolog oceni od razu czy organizm już przygotowuje się do owulacji i jeśli tak to o ile będziecie na to gotowi psychicznie to już wtedy będziecie mogli rozpocząć starania❤️
Ja potrzebowałam na ogarnięcie się 3 cykli, wiec jest dokładnie tak jak @Zazuu pisze: kazda emocja jest ważna i żadna nie jest głupia :*

Dziękuję Wam dziewczyny ❤️
Właśnie przyszedł ordynator na wizytację i powiedział, że u mnie to było poronienie biochemiczne i że nie ma mnie co trzymać i wychodze dzisiaj do domu 😀cieszy mnie to, bo spać tu nie można, ohydne mają żarcie i poza tym mam ochote leżeć cały dzień w moim łóżku i przytulać się do starego.
Tak w ogole dobrze mi jest z Wami, na wątku dla mamusiek się praktycznie nie udzielałam, bo jakoś nie czułam tego Flow co tutaj xD

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny ❤️
Właśnie przyszedł ordynator na wizytację i powiedział, że u mnie to było poronienie biochemiczne i że nie ma mnie co trzymać i wychodze dzisiaj do domu 😀cieszy mnie to, bo spać tu nie można, ohydne mają żarcie i poza tym mam ochote leżeć cały dzień w moim łóżku i przytulać się do starego.
Tak w ogole dobrze mi jest z Wami, na wątku dla mamusiek się praktycznie nie udzielałam, bo jakoś nie czułam tego Flow co tutaj xD
A wiesz jaka dziś beta?

Do góry