reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny! Jak tam po świętach? 😁 U mnie dziś 13dc, testy owu wychodzą mi blade, ale robiłam tylko raz dziennie (dzisiaj 2 razy, ale i tak nic mi to nie dało), coś mnie dzisiaj w podbrzuszu ciąga, ale na owulację nic mi tu nie wygląda... Śluz lichy, temperatura robi sobie ze mnie jaja (mierzę codziennie o tej samej godzinie, ale przez remonty i święta późno chodzę spać i różnie z tymi godzinami snu bywa). Normalnie nic w tym cyklu nie wiem... Ostatni taki beznadziejny cykl miałam po biochemie 😱
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymię 🤣
To zupełnie jak u mnie...Z tym że ja nie mietze temp. Testów owu zrobiłam już chyba z 15 ;/ wczoraj rano taka kreska już mocniejsza i myslalam że w ciągu dnia jeszcze będzie ciemniejsza. Ale niestety później już były ledwo widoczne. Zrobilam dzisiaj rano i kreska znowu blada. Nie mam żadnych objawów nie wiem o co kaman. Szlag mnie trafia. I może bym musiała się przejść na monitoring, nie wiem co robic...

reklama
U mnie 8dc, rozpoczynamy najprzyjemniejszy etap cyklu 😜😜
Wiecie może czy warto wlączyc miovelie w tym dniu? Czy lepiej czekać na kolejny cykl i zacząć od pierwszego dnia?
Ja stosuje od pierwszego dnia natomiast słyszałam że różnie dziewczyny stosują chyba zależy na co został zalecony preparat. Najlepiej uzgodnić z ginekologiem. Mój ostatni cykl na Miovelli trwał 29 dni zadowolona brałam i w tym cyklu i aktualnie jestem w 53 dniu cyklu 🙈🤦‍♀️🤷‍♀️😱

Witam! Nikt mi nie odpowiedział, więc zapytam tutaj. Czy taki skok temperatury może oznaczać owulacje? Testy wychodzą mi dosyć ciemne, ale nie tak ciemne jak druga kreska.

Załączniki

• Screenshot_20220418-232237_OvuView[91].jpg
    Screenshot_20220418-232237_OvuView[91].jpg
    156,3 KB · Wyświetleń: 56
Witam! Nikt mi nie odpowiedział, więc zapytam tutaj. Czy taki skok temperatury może oznaczać owulacje? Testy wychodzą mi dosyć ciemne, ale nie tak ciemne jak druga kreska.
może, ale nie musi. Temperatura musi się utrzymywać na wyższych przez 3 kolejne dni żeby można było na jej podstawie domniemać owulacje. No i pytanie oczywiście czy nic nie zaburzyło pomiaru

Gdzie Ty pchasz ten termometr że takie góry i doliny 🙈🙊😁
no właśnie tam gdzie zawsze 🤣 Gdybym trafiła nie w tą dziurę, to bym wiedziała 😂 To chyba dlatego, że z wygodnego łóżka w sypialni na czas remontu przenieśliśmy się do salonu, na rozkładaną kanapę i nie dość, że późno się kładę i krócej śpię, to jeszcze niewygodnie 😂 Ale przynajmniej ten wykres zaczyna przypominać moją majową koronę 👑😁

no właśnie tam gdzie zawsze 🤣 Gdybym trafiła nie w tą dziurę, to bym wiedziała 😂 To chyba dlatego, że z wygodnego łóżka w sypialni na czas remontu przenieśliśmy się do salonu, na rozkładaną kanapę i nie dość, że późno się kładę i krócej śpię, to jeszcze niewygodnie 😂 Ale przynajmniej ten wykres zaczyna przypominać moją majową koronę 👑😁
Kiedy kończysz remont ?

reklama
Kiedy kończysz remont ?
Świąteczna przerwa była, dzisiaj wrzucajcie płyt na górę, a w środę wybijamy ścianę od środka, więc będzie meeeega dużo syfu w chacie 😑 Ale potem już tylko kładzenie podlogi, tynkowanie i kontakty. Potem to już kosmetyka i przyjemności czyli panele, malowanko urządzanko, ale w międzyczasie pokoje dzieciaków do malowania i zmiana aranżacji 😁 Mnie ten remont nie przeraża, bo efektem końcowym są dodatkowe metry 🙃
A co do mojego postu gdzie wrzucałam wykres i napisałam, że coś tu śmierdzi to od razu zaznaczę, że to nie termometr 🤣

Do góry