reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja nigdy nie brałam tabletek anty ani nic takiego. Jedynie prezerwatywy lub stosunek przerywany. I po pierwszym poronieniu wpadłam na genialny pomysł by założyć implant antykoncepcyjny. Mieliśmy dać sobie trzy lata przerwy bez stresu. U mnie efekt był taki że miałam cykle 14 dni z czego 7 dni był mocny okres i tak przez pół roku. Tanie to nie było a wyciągnięcie tego dziadostwa tak bolało że żaden z moich trzech porodów ani razem wzięte tak nie bolały. Więc już nigdy w życiu implantu, tabletek anty ani wkładek nie chce 😉 Ale w sumie w pierwszym cyklu starań po wyciągnięciu implantu zaszlam w ciążę (dwa miesiące po wyciągnięciu) . Niestety wada genetyczna i pod koniec 1trymestru serduszko stanęło.

Ja brałam tabletki od 16 roku życia. Odstawiałam tylko na ciąże (bezproblemowe), przez jakiś czas używałam też krążków i spirali. Spirala najlepsza dla mnie, pewnie założę po 3/4 dziecku :)
I mam odwrotnie bo teraz zaszłam bez anty i mam takie poczucie, że słabo zrobiłam trzeba było na 1-3 miesiące włączyć sobie tabletki i dopiero próbować :(

Ja się strasznie bałam ciąży jako nastolatka bo uprawiłam dużo ryzykownego seksu więc zawsze podwójne zabezpieczenie 🙈

U mnie taki news, że chyba mi się dni płodne cofnęły 🤣 Jakoś tak śluz się zmniejszył, szyjka też się zrobiła taka nijaka. Jak zawsze mam potop, to teraz miałam tylko wodnisty śluz w 8 i 9 dc (jeszcze w 9dc podbrzusze bolało owulacyjnie)... Muszę wywalić ten wiesiołek do śmieci, bo mi śluz psuje 🤔😂 Dziś 11dc i nie czuję, żeby owu miała nadejść... Pierwszy raz tak mam 😱

@hachette
W sumie napisałam szybko, ale coraz częściej myśle, ze to mi mydlą oczy i mówią, ze mamy dać sobie jeszcze chwile i po zmianie jakichś leków albo dołożeniu czegoś coś powinno drgnąć .
Nie chciałam żeby to zabrzmiało tak, ze coś robicie nie tak.

U mnie taki news, że chyba mi się dni płodne cofnęły 🤣 Jakoś tak śluz się zmniejszył, szyjka też się zrobiła taka nijaka. Jak zawsze mam potop, to teraz miałam tylko wodnisty śluz w 8 i 9 dc (jeszcze w 9dc podbrzusze bolało owulacyjnie)... Muszę wywalić ten wiesiołek do śmieci, bo mi śluz psuje 🤔😂 Dziś 11dc i nie czuję, żeby owu miała nadejść... Pierwszy raz tak mam 😱
ja tez nie wiesiolkuje bo właśnie mam takie efekt zupełnie odwrotny...o mnie owu zapomniała..zero objawow

Wiesiołek dla mnie to jest game changer ❤️ myślę że nawet teraz gdy się nie staramy to i tak będę brać zwłaszcza na 2 połowę cyklu kiedy nastaje susza 🤭

Wiesiołek dla mnie to jest game changer ❤️ myślę że nawet teraz gdy się nie staramy to i tak będę brać zwłaszcza na 2 połowę cyklu kiedy nastaje susza 🤭
no ja właśnie na suszę nie narzekam od kiedy odstawiłam tabletki anty 🤣 Więc chyba faktycznie tak jak pisze @Jula19 mam odwrotny efekt 😝
Brałam wiesiołek w cyklu lutowym i miałam podobne spostrzeżenia. Potem w marcowym był luz i tylko podstawowe witaminki - znów mnie zalewało i teraz powrót do wiesia i znów śluz lichy...

reklama
Cześć dziewczyny! Myślę, że bez względu na to, czy obchodzicie jutrzejsze święto mogę życzyć wam i waszym drugim połówkom zawsze ciężkich, pełnych jaj oraz gotowych na zapłodnienie jajeczek 😊

@Karooola28 fajnie, że się odezwałaś, byłam ciekawa co u ciebie i jak się czujesz. Trzymaj się, odpoczywaj i pochwal się niedługo dwoma kreseczkami :)

Do góry