reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja nigdy nie brałam tabletek anty ani nic takiego. Jedynie prezerwatywy lub stosunek przerywany. I po pierwszym poronieniu wpadłam na genialny pomysł by założyć implant antykoncepcyjny. Mieliśmy dać sobie trzy lata przerwy bez stresu. U mnie efekt był taki że miałam cykle 14 dni z czego 7 dni był mocny okres i tak przez pół roku. Tanie to nie było a wyciągnięcie tego dziadostwa tak bolało że żaden z moich trzech porodów ani razem wzięte tak nie bolały. Więc już nigdy w życiu implantu, tabletek anty ani wkładek nie chce 😉 Ale w sumie w pierwszym cyklu starań po wyciągnięciu implantu zaszlam w ciążę (dwa miesiące po wyciągnięciu) . Niestety wada genetyczna i pod koniec 1trymestru serduszko stanęło.

Ja brałam tabletki od 16 roku życia. Odstawiałam tylko na ciąże (bezproblemowe), przez jakiś czas używałam też krążków i spirali. Spirala najlepsza dla mnie, pewnie założę po 3/4 dziecku :)
I mam odwrotnie bo teraz zaszłam bez anty i mam takie poczucie, że słabo zrobiłam trzeba było na 1-3 miesiące włączyć sobie tabletki i dopiero próbować :(

Ja się strasznie bałam ciąży jako nastolatka bo uprawiłam dużo ryzykownego seksu więc zawsze podwójne zabezpieczenie 🙈

U mnie taki news, że chyba mi się dni płodne cofnęły 🤣 Jakoś tak śluz się zmniejszył, szyjka też się zrobiła taka nijaka. Jak zawsze mam potop, to teraz miałam tylko wodnisty śluz w 8 i 9 dc (jeszcze w 9dc podbrzusze bolało owulacyjnie)... Muszę wywalić ten wiesiołek do śmieci, bo mi śluz psuje 🤔😂 Dziś 11dc i nie czuję, żeby owu miała nadejść... Pierwszy raz tak mam 😱

@hachette
W sumie napisałam szybko, ale coraz częściej myśle, ze to mi mydlą oczy i mówią, ze mamy dać sobie jeszcze chwile i po zmianie jakichś leków albo dołożeniu czegoś coś powinno drgnąć .
Nie chciałam żeby to zabrzmiało tak, ze coś robicie nie tak.

U mnie taki news, że chyba mi się dni płodne cofnęły 🤣 Jakoś tak śluz się zmniejszył, szyjka też się zrobiła taka nijaka. Jak zawsze mam potop, to teraz miałam tylko wodnisty śluz w 8 i 9 dc (jeszcze w 9dc podbrzusze bolało owulacyjnie)... Muszę wywalić ten wiesiołek do śmieci, bo mi śluz psuje 🤔😂 Dziś 11dc i nie czuję, żeby owu miała nadejść... Pierwszy raz tak mam 😱
ja tez nie wiesiolkuje bo właśnie mam takie efekt zupełnie odwrotny...o mnie owu zapomniała..zero objawow

Wiesiołek dla mnie to jest game changer ❤️ myślę że nawet teraz gdy się nie staramy to i tak będę brać zwłaszcza na 2 połowę cyklu kiedy nastaje susza 🤭

Wiesiołek dla mnie to jest game changer ❤️ myślę że nawet teraz gdy się nie staramy to i tak będę brać zwłaszcza na 2 połowę cyklu kiedy nastaje susza 🤭
no ja właśnie na suszę nie narzekam od kiedy odstawiłam tabletki anty 🤣 Więc chyba faktycznie tak jak pisze @Jula19 mam odwrotny efekt 😝
Brałam wiesiołek w cyklu lutowym i miałam podobne spostrzeżenia. Potem w marcowym był luz i tylko podstawowe witaminki - znów mnie zalewało i teraz powrót do wiesia i znów śluz lichy...

reklama
Cześć dziewczyny! Myślę, że bez względu na to, czy obchodzicie jutrzejsze święto mogę życzyć wam i waszym drugim połówkom zawsze ciężkich, pełnych jaj oraz gotowych na zapłodnienie jajeczek 😊

@Karooola28 fajnie, że się odezwałaś, byłam ciekawa co u ciebie i jak się czujesz. Trzymaj się, odpoczywaj i pochwal się niedługo dwoma kreseczkami :)

Do góry