reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Czytam, że nie ma wystarczajacych badań żeby stwierdzić czy leki sa bezpieczne w ciąży, wiec pewnie co lekarz to opinia... ale chyba tez umówię sie na wizytę dla swietego spokoju 🙂
gdzieś już wspominałam, że moja wiedza medyczna jest na poziomie 0. Z tego co w internetach wyczytałam to są różne grupy i w ciąży nie można stosować chyba tych leków z grupy C. Ale również dla świętego spokoju umówiłam się na wizytę do lekarza po świętach wić dowiem się co i jak. Dzisiaj jak nigdy ucieszyłam się, że pada deszcz 😉

reklama
mam nadzieję, że to będzie najkrótsze 167 dni w Twoim życiu i że jak tylko w 168 dniu zedrzesz gumę ze Starego to od razu będziemy mieli hiszpańskie dziecko 😍
Właśnie jestem pewna że to będzie się dłużyć i dłużyć... ale mam zamiar się odchudzić w tym czasie 😂😂 narazie nie mam pozwolenia na ćwiczenia i siłownię ale jak tylko dostanę zielone światło to tam będę się wyżywać 😂😂 nic innego zrobić już nie mogę 🤷🏽‍♀️

Właśnie jestem pewna że to będzie się dłużyć i dłużyć... ale mam zamiar się odchudzić w tym czasie 😂😂 narazie nie mam pozwolenia na ćwiczenia i siłownię ale jak tylko dostanę zielone światło to tam będę się wyżywać 😂😂 nic innego zrobić już nie mogę 🤷🏽‍♀️
bardzo słuszny plan, co prawda jak będziesz jeszcze większą dupeczką to jednak trochę zazdrość, ale przeżyje

gdzieś już wspominałam, że moja wiedza medyczna jest na poziomie 0. Z tego co w internetach wyczytałam to są różne grupy i w ciąży nie można stosować chyba tych leków z grupy C. Ale również dla świętego spokoju umówiłam się na wizytę do lekarza po świętach wić dowiem się co i jak. Dzisiaj jak nigdy ucieszyłam się, że pada deszcz 😉
Dziewczynki pamiętajcie, że okres starań to nie ciąża. W dodatku należymy do grupy kobiet, które statystycznie najszybciej dowiadują się o ciąży. No i jeszcze jedno. 99.99% tych leków zabronionych w ciąży jest dozwolona jeśli nie ma już innego wyboru i ważniejsze jest poprawienie stanu zdrowia matki. Żyjcie normalnie ❤️

Hmm rzeczywiscie najlepiej wybrać te z grupy A (badania na kobietach w ciąży nie wykazały szkodliwego działania na płód. Leki kategorii A są w pełni bezpieczne) 🙂

bardzo słuszny plan, co prawda jak będziesz jeszcze większą dupeczką to jednak trochę zazdrość, ale przeżyje
Większą mam nadzieje ze juz nie będę 😂 chyba że od listopada będę rosnąć w słusznym celu, to spoko 😁

Btw @olka11135 ile po MTX dostałaś okres ? Bo ja byłam pewna tydzień temu ze to juz a to chyba się tylko oczyscilo wszystko 2 dwa dni i teraz cisza 🙄

Większą mam nadzieje ze juz nie będę 😂 chyba że od listopada będę rosnąć w słusznym celu, to spoko 😁

Btw @olka11135 ile po MTX dostałaś okres ? Bo ja byłam pewna tydzień temu ze to juz a to chyba się tylko oczyscilo wszystko 2 dwa dni i teraz cisza 🙄

Tydzień po drugiej dawce - i ja wtedy od razu poszłam w anty więc już następne mam regularnie z odstawienia

Tydzień po drugiej dawce - i ja wtedy od razu poszłam w anty więc już następne mam regularnie z odstawienia
No nic, muszę czekać aż przyjdzie. Dopiero teraz tak naprawdę kończą mi się plamienia.
Grubo się nad anty zastanawiam, ale chyba się nie zdecyduje. Jakoś boje się że potem będę potrzebowała więcej czasu na "powrot" 🤷🏽‍♀️

Ja po 20 dniach od lyzeczkowania dostałam okresu, byłam dziś na wizycie i lekarz potwierdził ze zaczęłam pierwszy cykl po zabiegu. Bije się z myślami co robić, czy działać od razu czy czekać, a jeśli czekać to ile? Jakby mi odrazu powiedzieli że umowy nie przedłuża to sprawa by się rozwiązała sama a tak to nie wiem.
Jakaś miła duszyczka z forum mnie uświadomiła że z ubezpieczenia dostanę pieniądze i rzeczywiście niezła suma z PZU jest za urodzenie martwego dziecka. Mąż tak samo bo też jest w PZU ubezpieczony i ma to w pakiecie. Nie myslalam nawet o tym ale skoro mam to w pakiecie to czemu nie skorzystać. Tym bardziej że za badania genetyczne prawie 2tys poszło.

reklama
No nic, muszę czekać aż przyjdzie. Dopiero teraz tak naprawdę kończą mi się plamienia.
Grubo się nad anty zastanawiam, ale chyba się nie zdecyduje. Jakoś boje się że potem będę potrzebowała więcej czasu na "powrot" 🤷🏽‍♀️

U mnie jest odwrotnie więc dla mnie to sumie jedyny plus całej sytuacji.
Dwa razy zaszłam w pierwszym cyklu po anty więc mam nadzieję że i 3 raz będzie taki szczęśliwy

Do góry