reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny z forum kupowały takie plastry czy okłady borowinowe ale czy pomagają to nie wiem. Na swoim przykładzie powiem ze często (tzn dwa razy w roku :-D ) jeżdżę na baseny borowinowe na Węgry i właśnie po laparoskopii byłam tam i zaszłam w ciążę, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co ale może warto spróbować tych okladow :-)

Dziwne to że przy pierwszej ciąży nic nie zauważyli. W takim krótkim czasie tak zaawansowana endometrioza? Jakbym miała taki wyrok to bym się zdecydowała na tranfer dwóch zarodków ;-)

A ja byłam dziś na wizycie i w sumie nic się nie dowiedzialam. Niby wszystko po zabiegu ok ale lekarz mówi że widać na macicy że było lyzeczkowanie, na USG pełno kropek było więc to chyba dziury po lyzeczkowaniu i kazał doczekać 3 cykle. W środę idę jeszcze do mojego prywatnego gina ale coraz bardziej myślę by starać się po wakacjach ze względu na pracę ;-)
Ja cierpie od 16 roku zycia. Moja macica jest czysta stad nic nie bylo widac na usg a bylam u ponad 10 ginekologow. Wszystko sie umiejscowilo w otrzewnej dlatego w usg macicy i jajnikow nic nie wskazywalo na to. Boje sie 2 zarodkow z tego wzgledu ze bardzo zle przeszlam ciaze z synkiem. Zagrozenie poronieniem potem od 20 tc skurcze, zagrozenie porodem przedwczesnym i nakaz leżenia...ogólnie masakra. Od 20 tc wstawalam tylko do wc, pod prysznic i na wizyte u ginekologa. Dotrwałam do 37tc. Bardzo chcialabym 2 zarodki ale okropnie sie boje powtorki albo jeszcze gorszego a jako ze 2 zarodki to i raczej cesarka co przy endometriozie jest słabym wyborem.

reklama
Bard
Hej dziewczyny. Wiem jestem tu niemile widziana. Nie moge jednak znalesc poprzedniej grupy a widze ze sa tu osoby z ktorymi tam razem bylam. Mialam dac znac po laparoskopii. Mialam dzis rano o 7.30. Jest bardzo bardzo zle. Jajowody niedrozne, nie do udroznienia, endometrioza bardzo zaawansowana rozsiana w calej otrzewnej. Nie mogl nic usunac bo byla by to bardzo ciezka i bolesna operacja po ktorej lezalabym kilka tygodni w szpitalu na silnych lekach narkotycznych. Ciąża jedynie z in vitro a po donoszeniu najlepiej wszystko usunąć. Jestem załamana. Leże i rycze odkąd był u mnie lekarz i to powiedział, sam płakał. Nie miał jeszcze tak młodej pacjentki (mam 23 lata) z tak zaawansowanym stadium. Do tego 3 dni temu trafiłam karetką do szpitala z silnymi bólami na które nie pomagały leki, dopiero popuściło po kroplówkach. Żyć mi się nie chce. Mam synka 16 miesiecznego, nie wiem co bym zrobiła gdybym go nie miała, nie chciałabym myślę na pewno dalej żyć 😭😭😭😭
Bardzo mi przykro 😔😥
Nie wiem nawet co napisać, to niezwykle trudna sutuacja. Dobrze jednak, że wiecie na czym stoicie i podejmujecie decyzję, która mam nadzieję sprawi, że przywitacie nowe maleństwo 🥰
Czy to będzie bardzo nietaktowne jeżeli zapytam dlaczego piszesz, że nie jesteś tu mile widziana? Pytam ponieważ jestem nowa na forum i do tej pory spotykałam się z ogromną życzliwością dlatego jestem zaskoczona tym co napisałaś.

w Austrii tak szybko się załatwia in vitro?
Z tego co sie orientowalam to tak. My chcemy termin dopiero na koniec maja bo wyjezdzamy ale pisalam przed chwila z jedna z grupy wiedenskiej i miala in vitro w lipcu tamtego roku. Wizyta bardzo szybko i od tej wizyty do 1 transferu minely łącznie 2 miesiace wlacznie z badaniami, stymulacja, pobraniem komorek. Do tego redundacja wiec super.

Bard

Bardzo mi przykro 😔😥
Nie wiem nawet co napisać, to niezwykle trudna sutuacja. Dobrze jednak, że wiecie na czym stoicie i podejmujecie decyzję, która mam nadzieję sprawi, że przywitacie nowe maleństwo 🥰
Czy to będzie bardzo nietaktowne jeżeli zapytam dlaczego piszesz, że nie jesteś tu mile widziana? Pytam ponieważ jestem nowa na forum i do tej pory spotykałam się z ogromną życzliwością dlatego jestem zaskoczona tym co napisałaś.
Dziekuje ❤
Szczerze sama nie wiem czemu 🤷‍♀️
Ale nie potrzebuje tego teraz kompletnie rozgrzebywać, musze teraz znaleźć siłę do walki a rozdrapywanie tego pogorszy sytuacje 🙂

Z tego co sie orientowalam to tak. My chcemy termin dopiero na koniec maja bo wyjezdzamy ale pisalam przed chwila z jedna z grupy wiedenskiej i miala in vitro w lipcu tamtego roku. Wizyta bardzo szybko i od tej wizyty do 1 transferu minely łącznie 2 miesiace wlacznie z badaniami, stymulacja, pobraniem komorek. Do tego redundacja wiec super.
O, mamo, jak cudownie! Jest mało chętnych,.dużo klinik czy... tak po prostu? Jak pomyśle o moim terminie w listopadzie...😤😱😪

O, mamo, jak cudownie! Jest mało chętnych,.dużo klinik czy... tak po prostu? Jak pomyśle o moim terminie w listopadzie...😤😱😪
1 sprawa to to, że fakt jest kilka klinik no a druga taka, że tu wszedzie sa błyskawiczne terminy czy na ubezpieczenie czy prywatnie. Po prostu wszystko idzie sprawnie bez zbędnego, że tak powiem pieprzenia 😊 ale moja znajoma z gdańska też ma błyskawiczne terminy. W ciagu miesiaca od wystawienia skierowania i twlefonu do kliniki wizyta, zaraz potem drożność, kolejna wizyta miesiac potem i w sumie jak byli na 1 wizycie w polowie marca tak teraz w maju bedzie miec juz stymulacje takze tez nie długo. Płacic beda okolo 20 tys na ta chwile..wiadomo moze isc to w gore ale to minimum.

reklama
1 sprawa to to, że fakt jest kilka klinik no a druga taka, że tu wszedzie sa błyskawiczne terminy czy na ubezpieczenie czy prywatnie. Po prostu wszystko idzie sprawnie bez zbędnego, że tak powiem pieprzenia 😊 ale moja znajoma z gdańska też ma błyskawiczne terminy. W ciagu miesiaca od wystawienia skierowania i twlefonu do kliniki wizyta, zaraz potem drożność, kolejna wizyta miesiac potem i w sumie jak byli na 1 wizycie w polowie marca tak teraz w maju bedzie miec juz stymulacje takze tez nie długo. Płacic beda okolo 20 tys na ta chwile..wiadomo moze isc to w gore ale to minimum.
W sumie badania też miałam dość szybko, ale reszta to administracyjne pieprzenie, niestety. No bo ileż może być pacjentów, żeby trwało to 6-8 miesięcy... 😪.
W każdym razie dobrze, że są miejsca takie jak u Was. Oby wszystko się sprawnie udało!

Do góry