reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej dziewczyny 🙂 postanowiłam tutaj dołączyć z tamtej grupy jeśli mnie przyjmiecie 🙂 Was tez podczytywałam ale nie mam w połowie tyle wiedzy co wy.
Moja historia jest krótka: 3 lata starań, zero ciąż. Rok temu laparo z histero usuwane polipy i endometrioza I stopnia. W listopadzie inseminacja nieudana. Owu mam naturalnie, jest wszystko pęka. Od stycznia jestem raz na lamettcie raz na clo. Ten cykl był na Lametta. W tym cyklu 10 dc pęcherzyk 19 mm i był tez drugi (nie wiem ile) 21 dc progesteron 31. Teraz 26 dc bole okresowe, jakiś wodnisty śluz i czekam na okres. Taka moja historia 😞

A i zapomniałam, podstawówkę badania ok, mąż nasienie super. Badania so inseminacji tez. Teraz planujemy umówić się do immunologa u zrobić badania
Cześć! No to w sumie oprócz endometriozy mamy prawie identyczną historię - lata starań, zero ciąż, polip, nieudane inseminacje, owu... i jeszcze nasienie partnera również. Kariotypy ok. I my czekamy już na in vitro...

ten test dzisiaj zrobiłam z takimi palputacjami serca ze masakra...ale w sumie to może dobrze ze zrobiłam bo tak to jakaś nadzieja była a teraz czekam na @ i mam nadzieję że przyjdzie jak najszybciej bo 11 mam wizytę u nowego gina, czekalam na nia ponad 2 miesiące a nie chciałabym iść w trakcie okresu. No nic zobaczymy co to z tego będzie.
Ja mam przyjść w 3dc ale. Je wiem kiedy będę mieć okres więc znając moje parszywe szczęście na ten dzień nie będzie terminu 🤣

Cześć! No to w sumie oprócz endometriozy mamy prawie identyczną historię - lata starań, zero ciąż, polip, nieudane inseminacje, owu... i jeszcze nasienie partnera również. Kariotypy ok. I my czekamy już na in vitro...
Hej ! U mnie mąż nie jest przekonany do in vitro wiec na razie chcemy zrobić badania immunologiczne i zobaczymy co dalej. Chciałam się umówić do dr Pasnika ale nawet nie wiem czy tam się da dodzwonić 🤦‍♀️

jakby co to okres ginekologowi nie przeszkadza. Wiem, że to dyskomfort dla nas, ale dla nich to norma. A może już na początku cyklu wdrożył by jakieś leczenie 😁 w ogóle jakie masz plany?
aha to nawet nie myslalam tak. I bez sensu teraz sie stresuje tym że mogę być na wizycie w trakcie @. Dziekuje za info ;*. Od grudnia chodziłam na monitoring i owu jest naturalnie, tylko ciąży brak. Stymulacja nie potrzebna tak Mój obecny gin twierdzi I uważa że ja za bardzo kontroluje i ciągle myślę o zachodzeniu w ciążę. No i ma rację. Kaze mi czekać Ok 1.5 po poronieniu czyli do lipca i umówić sie na laparo.
I umówiłam się do innego może będzie miał jakiś nowy plan na mnie bo do tej pory sama wymyślałam wszystko.

Hej ! U mnie mąż nie jest przekonany do in vitro wiec na razie chcemy zrobić badania immunologiczne i zobaczymy co dalej. Chciałam się umówić do dr Pasnika ale nawet nie wiem czy tam się da dodzwonić 🤦‍♀️
Rozumiem... u nas to właśnie mąż namówił mnie na in vitro i w ogóle cały proces. Mnie też oczywiście zależy, ale gdzieś tam miałam już myśli, żeby złożyć broń... Ale brniemy razem dalej ;-)
Doktora nie znam, choć nazwisko słyszałam ;-)

Jak czytałam ten fragment o badaniu immunologicznym, to pomyślałam że już długo czekam na wynik swoich i kiedy ono będzie?! I pyk w tym samym momencie sms że mogę odebrać wyniki :)

reklama
Do góry