reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Potwierdzam, mimo wcześniejszej pozamacicznej i poronienia trąbkowego samoistnego pół roku wcześniej. 😘

@Bibi89 nie mogę sie doszukać całej Twojej historii. Ile jesteś dpo? Jakie są wyniki bety? Dlaczego czekamy na jej spadek, a nie piękny wzrost? Gdybym mogła jakoś pomoc, dajcie znać. Napisze tylko, ze zarówno moja lekarka jak i profesor u którego byłam mówili, ze nie takie cuda się dzieją w medycynie jak wewnątrzmaciczna ciąża mimo owu po stronie niedroznego jajowodu.
Jakby nie patrzeć jestem już 5+6. W macicy nic nie widać nadal. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Beta ze środy tylko 630. Czekam na wynik kolejnej w szpitalu. Od samego początku plamienia na zmianę z krwawieniami.
Modlę się żeby Beta spadła 🤞 😭😭

Ja gdybym mogła wybrałabym laparo. Ale mi nie specjalnie dali wybór. Nie wiem jak w Hiszpanii ale w PL po metotreksacie nie zaleca się zajścia w ciążę przez min 6 miesięcy 😭
Tak samo. Lekarka powiedziała że po laparo można próbować już w 2 cyklu ale po metotreksacie minimum 6miesiecy. I podanie metatroksatu nie niweluje ryzyka pęknięcia jajowodu ...

Tak samo. Lekarka powiedziała że po laparo można próbować już w 2 cyklu ale po metotreksacie minimum 6miesiecy. I podanie metatroksatu nie niweluje ryzyka pęknięcia jajowodu ...
a czemu od razu mówią o usunięciu jajowodu? Czasem udaje się go oszczędzić zwłaszcza przy niskiej becie i jak nie ma krwawienia do otrzewnej. Jakąkolwiek decyzje podejmiesz najważniejsze żebyś była bezpieczna. Ja bym na metotreksat się nie zdecydowała, ale to ja

a czemu od razu mówią o usunięciu jajowodu? Czasem udaje się go oszczędzić zwłaszcza przy niskiej becie i jak nie ma krwawienia do otrzewnej. Jakąkolwiek decyzje podejmiesz najważniejsze żebyś była bezpieczna. Ja bym na metotreksat się nie zdecydowała, ale to ja
Powiedziały coś o jakim płynie w brzuchu i to może być właśnie to. Boje się strasznie laparo. Boje się że mam niedrozny prawy jajowod i co wtedy ?

reklama
Jakby nie patrzeć jestem już 5+6. W macicy nic nie widać nadal. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Beta ze środy tylko 630. Czekam na wynik kolejnej w szpitalu. Od samego początku plamienia na zmianę z krwawieniami.
Modlę się żeby Beta spadła 🤞 😭😭
Och Rany 🥺 Nie ma szans, ze owu była później, tak? Ogromnie mi przykro, trzymam kciuki za Twoje zdrowie, bezpieczeństwo i spokój. Przy becie 600 to nie musi być widać, nawet wewnatrzmacicznej, ale bardzo dobrze ze trzymasz rękę na pulsie. Życzę zeby wszystko się skonczylo możliwie najlepiej dla Ciebie.

Do góry