reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny, od momentu drożności czuje ciągły ból w jajnikach,jest to takie kłucie, lekarz na kontroli mówił, że wszystko jest ok, kontrast przepłynął, czy tez tak miałyście ? Właśnie mam drugą miesiączkę po drożności a ból nadal jest 🙁

reklama
A te badania prolaktyny robiłaś wcześniej czy dopiero jak nie udawało się od dłuższego czasu? Bo jestem jakby w tej samej sytuacji, z tym że krzywa cukrowa wygląda w porządku, wszystkie inne hormony w normie, a ta prolaktyna taka wysoka z powietrza chyba wyszła...
U mnie też prolaktyna wysoka i żałuję, że nie zbadałam jej pół roku temu. Od dwóch tygodni biorę norprolac i ciekawa jestem jak teraz. Ale ginekolog kazała mi powtórzyć badania dopiero za trzy miesiące jeśli nie uda się zajść w ciążę do tego czasu. Dzisiaj 7 dpo więc jestem ciekawa czy coś z tego będzie w tym miesiącu.

Zależy od opcji, którą wybierzesz. Masz dawców otwartych - dziecko po 18rz będzie mogło dowiedzieć się kim ten człowiek jest i zamkniętych - tu tej opcji nie ma. Ci z pierwszej grupy czasem udostępniają zdjęcia siebie jako dorosłych, a wszyscy jako dzieci. Także filtrami sobie wybierasz takie rzeczy jak kolor skory, rasa, kolor oczu, włosów, wagę, wzrost, grupę krwi i potem wyskakują Ci profile, w których masz wszystko - od wspomnianego już zdjęcia jako dziecko przez ulubiony kolor, jedzenie, najszczęśliwszy dzień w życiu, przez odręczną notatkę i próbkę głosu po historię medyczną delikwenta, jego rodziców i dziadków ;)
Chyba ciężko by mi było coś wybrać 😂😂😂

Brzmi jak naprawdę fajna opcja! Czytam z zaciekawieniem. To wspaniałe ze ma sie dostęp do tylu ważnych ale i interesujących cech, i formacji na temat dawcy!
Tak naprawdę to warto patrzeć przede wszystkim na tę historię medyczną no i czy przypadkiem nie wykazuje psychopatycznych skłonności. Reszta to czysta loteria, ale to dość zabawny proces, taki casting.

To nawet nie tak tragicznie! Życzę powodzenia 😉
Dziękuję! <3
Tak, w sensie koszt nasienia jest taki sam niezależnie od miejsca wysyłki, a nawet tu jest taniej, bo to to samo miasto. A same procedury mają naprawdę sensowne ceny. Zobaczymy jak z jakością, ale na razie jest świetnie. Odpisują w ciągu 2h na maile, lekarka świetna, położna też. Tylko nagle sobie uświadamiasz, że Twój angielski jest ubogi - np nie wiesz jak jest jajnik o budowie drobnopecherzykowej czy inne endometrium trzywarstwowe ;)

Dziękuję! <3
Tak, w sensie koszt nasienia jest taki sam niezależnie od miejsca wysyłki, a nawet tu jest taniej, bo to to samo miasto. A same procedury mają naprawdę sensowne ceny. Zobaczymy jak z jakością, ale na razie jest świetnie. Odpisują w ciągu 2h na maile, lekarka świetna, położna też. Tylko nagle sobie uświadamiasz, że Twój angielski jest ubogi - np nie wiesz jak jest jajnik o budowie drobnopecherzykowej czy inne endometrium trzywarstwowe ;)
No to raczej nie jest angielski którym posługuja się ludzie na co dzien, wątpię żeby większość Anglików znala takie słownictwo 😂

reklama
Do góry