reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ojej, ja jak miałam stymulację bo nie miałam owulacji też miałam ok 19dc ale teraz coś mi się po poronieniu i zmianie suplementacji zmieniło i mam naturalne a do tego ostatnio za wcześnie bo mam długie miesiączki i ostatnio 2 dni po skończeniu krwawienia miałam już owu więc za wcześnie też nie ciekawie. 🙈
Bardzo mi przykro z powodu straty 🤍 A mogę zapytać jaka masz teraz suplementację ?

Dziewczyny a jak u Was wygląda monitoring? Wystarczy jedna wizyta w miesiącu? Jak często chodzicie do ginekologa?
Ja chodzę 2-3 razy 🙈 ok 10dc, później w zależności jaki był pęcherzyk, jeśli już powyżej 20 mm to po kilku dniach aby sprawdzić czy pękł a jeśli mniejszy to za 3 dni żeby sprawdzić jak rośnie i później dopiero trzecia wizyta czy pękł. Do tego normalna wizyta czyli średnio 3-4 razy jestem u ginekologa w miesiącu prywatnie. 😅

Ciekawe jak na taką częstotliwość wizyt będzie zapatrywał się mój portfel 🙈 chcę wdrożyć jakieś działanie mam dość starań bez efektu 😓

Bardzo mi przykro z powodu straty 🤍 A mogę zapytać jaka masz teraz suplementację ?
No niestety kilka poronień już za mną (8) no ale mam nadzieję, że to już było ostatnie i kolejna ciąża już będzie szczęśliwie donoszona. 😊
Z suplementacji to duża dawka wit. C, D, B12, żelazo (na receptę bo anemia), magnez w normalnej dawce, omega 3-6-9 no i kwas foliowy. Aktualnie tylko albo aż tyle z suplementów. 😅

Ciekawe jak na taką częstotliwość wizyt będzie zapatrywał się mój portfel 🙈 chcę wdrożyć jakieś działanie mam dość starań bez efektu 😓
No powiem szczerze, że odkąd mam monitoringi co miesiąc mój portfel świeci pustkami przed wypłatą. 😅 ok 1000 zł wydaję na wizyty + suplementy, leki miesięcznie. 😅

Jakiego? Nie żebym chciała wspomóc płodność, ale siebie i coś co przy okazji dodatkowo nie utrudni zajścia :)

Po sedacji nie trzeba odczekiwać określonego czasu, te leki są szybko metabolizowane (w końcu szybko się przecież budzisz po zabiegu) więc nie mają negatywnego wpływu na starania.
My używaliśmy czegoś takiego:
Link do: Conceive Plus Żel Wspomagający płodność 75ml

Dzięki za info. Może to zatem nie przekreśla tego cyklu, cool :-)

No niestety kilka poronień już za mną (8) no ale mam nadzieję, że to już było ostatnie i kolejna ciąża już będzie szczęśliwie donoszona. 😊
Z suplementacji to duża dawka wit. C, D, B12, żelazo (na receptę bo anemia), magnez w normalnej dawce, omega 3-6-9 no i kwas foliowy. Aktualnie tylko albo aż tyle z suplementów. 😅
Jejkuuu 🥺 przytulam mocno ! Dzielna jesteś kobietka 🤍 co do suplementacji to moja podobnie plus inofem, olej z wiesiołka do owulacji - i on faktycznie u mnie robi efekt wow 😎

reklama
Do góry