reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Kochana zapewniam Cię, że ja już byłam przekonana, że pozostaje mi adopcja ( in vitro raczej nie wchodziło w grę). U Ciebie też wszystko się ułoży, widziałam Twoje posty, nawet nie domyślam się co czułaś... Ale nazieje umiera ostatnia.
Ja się nie poddam , jestem młoda , wszystko mam przed sobą:) Czasami mam takie skoki że boję się powtórki ale marzenie być mamą jest silniejsze od strachu:)

reklama
E8AB422B-0615-4EFF-9C01-45126A1C1784.jpeg
Wczoraj wrzucałam test LH, od tego czasu zrobiłam jeszcze dwa, jeden wieczorem jeden rano i takie wyniki… czy pierwszy był rzeczywiście pozytywny ?

Zobacz załącznik 1334009Wczoraj wrzucałam test LH, od tego czasu zrobiłam jeszcze dwa, jeden wieczorem jeden rano i takie wyniki… czy pierwszy był rzeczywiście pozytywny ?
Tak myślę że dziś ostatni dzwonek. Ja miałam taki sam reszta albo druga kreska ledwo widoczna albo jej brak. Za to od wczoraj mam same pozytywne a do miesiączki jeszcze tydzień.

W czwartek miałam HSG, w piątek wszystko ok, a dziś od rana krwawienie jak okres...
I już głowa pracuje... 😒😒
Może spróbuj zadzwonić do lekarza? Ja po badaniu w środę mam plamienie ale to takie delikatne, lekko podbarwiony śluz raptem. Moja doktorka nie wspominała o krwawieniu, mówiła właśnie o plamieniach.

Ja z kolei w styczniu mam zacząć stymulacje. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? Wie na czym to polega i mógłby troszkę przybliżyć temat?

reklama
Ja z kolei w styczniu mam zacząć stymulacje. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? Wie na czym to polega i mógłby troszkę przybliżyć temat?
Stymulacja owulacji polega na wprowadzeniu leku, może to być Clostilbegyt lub mocniejszy Letrozol. Zazywa się je na początku cyklu, ja mam Letrozolum od 3-7dc . Lekarz ustali Ci lek i dawkę. Chodzisz równocześnie na monitoring cyklu by sprawdzić czy lek działa. Pierwszy raz ok 10 dc by sprawdzic czy jest owulacja i drugi raz po owulacji by sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Jeśli nie pęka sam to dostaniesz zastrzyk Ovitrelle lub podobny (Pregnyl) na pekniecie od następnego cyklu.
Czemu dopiero w styczniu? Rozumiem że naturalnie sprawdzalas że nie masz owulacji na monitoringu cyklu? (USG dopochwowe w odpowiednich dniach cyklu)

Do góry