reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Kochana zapewniam Cię, że ja już byłam przekonana, że pozostaje mi adopcja ( in vitro raczej nie wchodziło w grę). U Ciebie też wszystko się ułoży, widziałam Twoje posty, nawet nie domyślam się co czułaś... Ale nazieje umiera ostatnia.
Ja się nie poddam , jestem młoda , wszystko mam przed sobą:) Czasami mam takie skoki że boję się powtórki ale marzenie być mamą jest silniejsze od strachu:)

reklama
E8AB422B-0615-4EFF-9C01-45126A1C1784.jpeg
Wczoraj wrzucałam test LH, od tego czasu zrobiłam jeszcze dwa, jeden wieczorem jeden rano i takie wyniki… czy pierwszy był rzeczywiście pozytywny ?

Zobacz załącznik 1334009Wczoraj wrzucałam test LH, od tego czasu zrobiłam jeszcze dwa, jeden wieczorem jeden rano i takie wyniki… czy pierwszy był rzeczywiście pozytywny ?
Tak myślę że dziś ostatni dzwonek. Ja miałam taki sam reszta albo druga kreska ledwo widoczna albo jej brak. Za to od wczoraj mam same pozytywne a do miesiączki jeszcze tydzień.

W czwartek miałam HSG, w piątek wszystko ok, a dziś od rana krwawienie jak okres...
I już głowa pracuje... 😒😒
Może spróbuj zadzwonić do lekarza? Ja po badaniu w środę mam plamienie ale to takie delikatne, lekko podbarwiony śluz raptem. Moja doktorka nie wspominała o krwawieniu, mówiła właśnie o plamieniach.

Ja z kolei w styczniu mam zacząć stymulacje. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? Wie na czym to polega i mógłby troszkę przybliżyć temat?

reklama
Ja z kolei w styczniu mam zacząć stymulacje. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? Wie na czym to polega i mógłby troszkę przybliżyć temat?
Stymulacja owulacji polega na wprowadzeniu leku, może to być Clostilbegyt lub mocniejszy Letrozol. Zazywa się je na początku cyklu, ja mam Letrozolum od 3-7dc . Lekarz ustali Ci lek i dawkę. Chodzisz równocześnie na monitoring cyklu by sprawdzić czy lek działa. Pierwszy raz ok 10 dc by sprawdzic czy jest owulacja i drugi raz po owulacji by sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Jeśli nie pęka sam to dostaniesz zastrzyk Ovitrelle lub podobny (Pregnyl) na pekniecie od następnego cyklu.
Czemu dopiero w styczniu? Rozumiem że naturalnie sprawdzalas że nie masz owulacji na monitoringu cyklu? (USG dopochwowe w odpowiednich dniach cyklu)

Do góry