reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Wiesz to, to jeszcze - zaraz Ci ktoś napisze że ludzie tak żyją bo mężczyźni pracują za granicą czy są kierowcami itd ;)

Ale ja bym się przede wszystkim bała - że po prostu nie znam tego faceta. Ale to ja. Pamiętam jak miałam z 16/17 lat i mój ojciec powiedział mi, że on uważa że najgłupsze co było w ich czasach to brak mieszkania ze sobą przed ślubem. Jakieś tam randki, weekendy czy nawet wspólne wakacje to nie jest prawdziwe codziennie życie gdzie jest masa problemów. I nie mówię, że trzeba się rozstać bo facet nie opuszcza deski w łazience bo można się dotrzeć. Ale jak tu mieć siłę i chęci na docieranie się gdy jest się w ciąży, połogu czy niemowlakiem. Ale ja stara jestem i właściwie mam już nastolatka w domu ;)
Twój tata ma w 100% rację. Też jestem zdania, że nie powinno się brać ślubu przed zamieszkaniem razem. To wtedy tak na prawdę poznajemy swojego partnera w 100%. Ja z moim jestem razem 6 lat, mieszkamy razem 3 a ślub zamawialiśmy po roku mieszkania razem na 2022 także dopiero w sumie po 4 latach od wspólnego zamieszkania. I zdania bym nie zmieniła. Jestem pewna w 100% z kim jestem, jak nam się żyje na codzień a podam przykład mojej ciotki. Jest z mężem od dobrych 25/30 lat i całe życie on pracował zagranicą wracając tylko raz na 2 miesiące na tydzień. W tamtym roku zjechał do polski i efekt taki, że śpią nie tyle w osobnych pokojach ale na osobnych nawet piętrach, mijają siŕ na codzień i nie są w stanie ze sobą wytrzymać. Ciocia sama się do tego przyznała, że wolałaby aby wrócił do niemiec. Ja mimo braku języka zagranicą z miłośvi wyjechałam. Nie byłam w stanie tak dłużej żyć na odległość. I co mieszkam w Austrii już 3 lata i jakoś dajemy radę choć zdecydowaliśmy się ostatecznie na powrót gdy skończymy już nasz domek 😊

reklama
Widzę, że się z tego nie zła pogawędka zrobiła :) ogolnie kocham męża, znam go od kilku dobrych lat, mieszkałam z nim i bez niego - czasem moze pracować w okolicach domu a czasem nie może, taka praca... ;) wiem o tym, że wszedzie zostawia skarpetki i jest okropnym balaganiarzem itp :D ale i tak go kocham ;) dzięki za cała troskę i wsparcie :) a tak z innej bajki - mam dzisiaj 22 dc (owulacja byla 7 dc), w 11 dpo robilam hcg - negatyw. A dzisiaj musze isc do dentysty i najpewniej trzeba bedzie zrobić zdjecie rtg - czy na tym etapie to niesie to ze soba duze ryzyko jeśli jednak udalo nam sie zaskoczyc? Czy najlepiej pojechac i dzis zrobic bete?
W 7dc owulacja? Bardzo szybko. Jak długie masz cykle? Ja bym dla świętego spokoju zrobiła test czy betę ale to ja. Duża część kobiet nawet nie zdawala sobie sprawy ze jest w ciazy i wszystko bylo ok 😊

Nom.. szybko w sumie to pierwszy cykl z owulacja, wczesniej musialam unormować kilka tematów, teraz mialam stymulację ovaleapem i 7dc mialam potwiwrdzona monitoringiem owulacje. Cykle mam srednio 25-26 dni. A teraz jestem na progesteronie od 8 dpo wiec gin kazala mi w dniu planowanej @ zrobic i wtedy odstawić..
W 7dc owulacja? Bardzo szybko. Jak długie masz cykle? Ja bym dla świętego spokoju zrobiła test czy betę ale to ja. Duża część kobiet nawet nie zdawala sobie sprawy ze jest w ciazy i wszystko bylo ok [emoji4]

Widzę, że się z tego nie zła pogawędka zrobiła :) ogolnie kocham męża, znam go od kilku dobrych lat, mieszkałam z nim i bez niego - czasem moze pracować w okolicach domu a czasem nie może, taka praca... ;) wiem o tym, że wszedzie zostawia skarpetki i jest okropnym balaganiarzem itp :D ale i tak go kocham ;) dzięki za cała troskę i wsparcie :) a tak z innej bajki - mam dzisiaj 22 dc (owulacja byla 7 dc), w 11 dpo robilam hcg - negatyw. A dzisiaj musze isc do dentysty i najpewniej trzeba bedzie zrobić zdjecie rtg - czy na tym etapie to niesie to ze soba duze ryzyko jeśli jednak udalo nam sie zaskoczyc? Czy najlepiej pojechac i dzis zrobic bete?

Jasne spoko - dla mnie dziecko to była tak ogromna rewolucja dwukrotnie i taki hardocre, że nie wyobrażam sobie tego z kimś z kim nie mieszkam, ale jak u was okej to spoko. Każdy ma inaczej.

Tę owulację w 7dc to masz potwierdzoną monitoringiem to bym poszła na betę bo to da Ci 100% odpowiedź. RTG i w ogóle leczenie zębów w pierwszym trymestrze nie jest najlepszym pomysłem, chyba że jest dramat i nie da się doczekać do tego drugiego

Dziewczyny a jak to jest z ta beta?
Na czczo? Z rana?
Czy jak pobiorę ok 12 to będzie ok?
Czy lepiej poczekać do jutra i pobrać z samego rana?
Bo w różnych laboratoriach różne informacje maja na stronach…:/

Na czczo? Z rana?

Bo generalnie zwykle najlepiej rano na czczo, ale w becie to raczej nic nie zmieni. Więc śmiało możesz iść o tej 12. Choć wiesz każdy dzień do przodu to większa szansa że będzie pewne

Na czczo? Z rana?
Bete mozna robic kiedy sie chce. Nie trzeba byc na czczo. Pora dnia obojetna chyba ze robisz powtorna w odstepie 48h to wiadomo odstep mniej wiecej 48h 🙂

reklama
Do góry