reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Jaki powinien być wynik progesteronu w 21dc zeby stwierdzić, że wystąpiło jajeczkowanie? Ja mam wynik 8,16ng/ml. Faza lutealna zakres norm z laboratorium to od 5,2 do 21,3.

Z ciekawości zrobilam 3 testy owu różnych firm dla porównania. Test z DM wyciągnęłam z drugiego opakowania i nieco szybciej zatrybil ale jak ustawiłam go w pozycji pionowej (wychodzi na to,ze trafiła mi się ferelna seria) jak sądzicie jest pozytyw? Pierwszy na pewno nie ale środkowy i DM wydaje się,ze tak.

Załączniki

• 20210908_172137.jpg
    20210908_172137.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 109
Moje test z DL na pewno nie wybarwiają się aż tak jak dziewczyny nieraz wrzucały - kreska kontrolna nigdy nie jest taka czerwona / bordowa. Idą w takie wyprane odcienie. Ale myślałam że to wina mojego moczu a nie testów 🤔.
Ja też nigdy nie mialam kreski testowej aż tak ciemnej jakbtu nie raz dziewczyny wrzucają a owu miałam na 100% bo potwierdzona monitoringiem.
Dzisiaj kupilam dodatkowo innej firmy bo w przyszlym tygodniu zaczynam testować.

Dziewczyny kiedy oznaczać progesteron? Zastanawiam się nad zrobieniem, ale w tym cyklu się nie pilnowałam i nie wiem kiedy była owu. Przy cyklu 28-29 dniowym, gdzie we wcześniejszym cyklu pik wyłapany 13dc? Robić w tym cyklu, czy jednak w następnym gdy znów zamienię się w bacznego obserwatora z testami owu? Nie wiem jak się do tego zabrać 🙆‍♀️😝

reklama
Dziewczyny kiedy oznaczać progesteron? Zastanawiam się nad zrobieniem, ale w tym cyklu się nie pilnowałam i nie wiem kiedy była owu. Przy cyklu 28-29 dniowym, gdzie we wcześniejszym cyklu pik wyłapany 13dc? Robić w tym cyklu, czy jednak w następnym gdy znów zamienię się w bacznego obserwatora z testami owu? Nie wiem jak się do tego zabrać 🙆‍♀️😝
W 13 dniu cyklu miałaś pik progesteronu a nie LH? Progesteron bada się 7 dni po owulacji, czyli musiałabyś mieć owu wtedy w 6-7 dniu cyklu.

Do góry