reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Chyba bym powtórzyła test, różnie z tymi testami bywa. To tylko testy 😉
Chyba juz nie powtorze bo wjechał bol brzucha i czuje @ za rogiem 😬 ale jak sie jednak nie pojawi 🤣 to jutro powtorze rano 😅
Moj był prywatnie, cała diagnostykę prowadzimy prywatnie bo na NFZ u nas nie ma co liczyć.

A to nie jest tak, ze dupek i progesteron niejako sztucznie wywołują nowy cykl? Ja mam cykle +/- 31 dni, tak jak pisałam proga kazała odstawić w 28dc i powiedziała, ze do 5 dni powinno sie rozpocząć krwawienie, zrozumiałam to w ten sposób, ze to jest spowodowane odstawieniem progesteronu - czy to nie ma wpływu a cykl rozpoczyna sie naturalnie?
U mnie owu potwierdzona, testuję w niedzielę na paskowym, w poniedziałek pójdę na bhcg żeby mieć pewność i szczerze mówiąc już siedzę jak na szpilkach 🙈🙈🙈
U mnie Dokaldnie takie samo zalecenie bylo jak u Ciebie, ze po odstawieniu proga po kilku dniach powinien pojawić sie okres i teraz tez sie zastanawiam jak to mozliwe ze plamienie zaczelo sie jeszcze jak go bralam 🤔 zwariowac mozna 😅
Trzymam kciuki za 2 kreski 🤞🏼🤞🏼 Daj znac 🤞🏼😘

reklama
Zależy jakie masz dlugie cykle i czy owu potwierdzona. U mnie jest pewny negatyw na 100% wiec pozostaje mi czekac na @. Zaczyna mnie bolec brzuch wiec lada chwila sie pojawi :)
Ja jak mam pewność, że to nie ciąża to popijam sobie Kwiat czarnej malwy lub krwawnik i mam wrażenie to to przyspiesza @. Ale też mam cykle +35 dniowe czyli dłuuugie i strasznie mnie to denerwuje więc przyspieszam czym mogę, żeby zacząć nowy cykl..

Właśnie wrociłam od ginekologa. Wg USG moje endometrium pięknie zareagowało na leki ktore mi przepisała. W 10dc miało 3-4 mm a dziś w 17dc ma 10mm 😃 Tak jak myślałam owulacja była. Oba pęcherzyki pękły. Płyn w zatoce jest. Powiedziała, że szkoda że nie było współżycia w samą owulację czyli 14dc no ale coż zobaczymy co z tego bedzie. Ostatnie współzycie było w 12dc. Przepisała mi 2x dziennie 1tab Dupka.

Myślicie, że mogę nie spisywać tego cyklu na straty?

Właśnie wrociłam od ginekologa. Wg USG moje endometrium pięknie zareagowało na leki ktore mi przepisała. W 10dc miało 3-4 mm a dziś w 17dc ma 10mm 😃 Tak jak myślałam owulacja była. Oba pęcherzyki pękły. Płyn w zatoce jest. Powiedziała, że szkoda że nie było współżycia w samą owulację czyli 14dc no ale coż zobaczymy co z tego bedzie. Ostatnie współzycie było w 12dc. Przepisała mi 2x dziennie 1tab Dupka.

Trzeba być dobrej myśli, plemniki potrafią dość długo przetrwać po stosunku w ciele kobiety, niektóre źródła mówią, ze do 48 godzin, a niektóre, ze nawet do 72 godz :)

U mnie Dokaldnie takie samo zalecenie bylo jak u Ciebie, ze po odstawieniu proga po kilku dniach powinien pojawić sie okres i teraz tez sie zastanawiam jak to mozliwe ze plamienie zaczelo sie jeszcze jak go bralam 🤔 zwariowac mozna 😅
Trzymam kciuki za 2 kreski 🤞🏼🤞🏼 Daj znac 🤞🏼😘
Właśnie teraz już nie wiem czy to działa jak z tabsani anty, ze występuje „krwawienie z odstawienia” czy po prostu normalny, naturalny cykl tylko po prostu zbiega się z odstawieniem leków. Zapytam na kolejnej wizycie :)
Dam znać oczywiście, cała ta stymulacja tchnęła we mnie nowe nadzieje 🙏🏻 Dziękuje❤️

Trzeba byc dobrej mysli 🤞🏼☺️ Plemniki potrafia przetrwać nawet do 72h, Takze dopoki nie ma @ wszystko jest mozliwe. Trzymam kciuki 🤞🏼❤️

Właśnie teraz już nie wiem czy to działa jak z tabsani anty, ze występuje „krwawienie z odstawienia” czy po prostu normalny, naturalny cykl tylko po prostu zbiega się z odstawieniem leków. Zapytam na kolejnej wizycie :)
Dam znać oczywiście, cała ta stymulacja tchnęła we mnie nowe nadzieje 🙏🏻 Dziękuje❤️
Ja tez podpytam swojego ginka , ciekawe co powie;)
I dobrze, trzymam kciuki za 2 kreski 🤞🏼❤️

Mój mąż robił 3 razy badanie i za każdym razem prywatnie.
chyba też mojego wyśle prywatnie, chociaż z nim to trochę ciężko bo chociażby na USG jąder długo musiałam go namawiać 😒cały czas twierdził że z nim wszystko ok i nie musi robić badań aż w końcu sam do tego dojrzał 🙂

Hej w czwartek 👋 Biorę to clo już drugi raz w tym cyklu i czuje jakiś dyskomfort w jajnikach. Mam wrażenie ze oba są takie napompowane, trochę bolą ale nie jakoś bardzo..ten dyskomfort przechodzi aż na pachwiny..
Clo nic nie pomogło. Teraz duphaston na wywołanie okresu i później od pierwszego dnia krwawienia mam brać aromek. Czy aromek którejś pomógł jeśli clo nie działało?

reklama
chyba też mojego wyśle prywatnie, chociaż z nim to trochę ciężko bo chociażby na USG jąder długo musiałam go namawiać 😒cały czas twierdził że z nim wszystko ok i nie musi robić badań aż w końcu sam do tego dojrzał 🙂
Badanie nasienia jest tańsze niż prywatna wizyta u ginekologa (około 150 pln) więc jak tylko możecie sobie na to pozwolić finansowo, to myślę że warto zrobić i nie czekać na skierowania na NFZ.

Do góry