reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jejku, a tak trzymałam za Ciebie kciuki!!! Troche ostatnio ucichlam, ale czytam Was, u mnie też 2 cykl był bez rewelacji, zaczynam 3, w środę monitoring, porozmawiam z lekarzem o drożności. Teraz życzę Nam wszystkim żeby lipiec był szczęśliwy może aura wakacji temu będzie sprzyjać ✊✊
Ściskam Cię mocno @Kropka.88
Dziekuje❤️ Ja w poniedzialek ma wizyte na kolejny monitoring, ostani poki co.
Oby tym razem szczęśliwy✊🏼
trzymam kciuki za Ciebie❤️✊🏼

reklama
Prolaktyny nie badalam nigdy. Chciałam kiedyś na własną rękę ale potem wyczytałam gdzieś że bez obciążenia może być ok a dopiero po obciążeniu wychodzi że jest problem. Podobno żeby zrobić z obciążeniem to musi być skierowanie od lekarza na ten "lek" Który obciąża 🤔 nie wiem czy to prawda 🤷‍♀️ progesteron teraz w ciąży miałam 25 i brałam duphaston 2x1 więc nie wiem w sumie czy to mało czy dużo.

No właśnie ja słyszałam teorię że przy IO komórki są bardzo słabej jakości. Ja na pewno w ciągu roku pogorszylam sobie wyniki bo mety nie brałam a diety też nie przestrzegalam 😔 nieregularne jedzenie, ciągle podjadanie, słodycze... W sumie zawsze tak jadłam ale po pierwszej straconej ciąży waga ciągle idzie w górę 🙄 dlatego teraz chciałam wspomóc się dietą, może będę miała orzy okazji większą motywację do diety. Na czczo insulina rok temu była chyba 8,glukoza wtedy 88 a teraz w ciazy jak zrobiłam to 94 😰
Tak , prolaktyne najlepiej badac z obciążeniem i potrzebne jest na takie badanie skierowanie od lekarza. Mi dopiero po obciążeniu wyszla ta hiperprolaktynemia. Zapytaj lekarza o to badanie, warto je zrobic :)
Edit: na czczo pobiera sie krew, po pobraniu tabletka, i kolejne pobranie krwi po godzinie od tabeltki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jejku, a tak trzymałam za Ciebie kciuki!!! Troche ostatnio ucichlam, ale czytam Was, u mnie też 2 cykl był bez rewelacji, zaczynam 3, w środę monitoring, porozmawiam z lekarzem o drożności. Teraz życzę Nam wszystkim żeby lipiec był szczęśliwy może aura wakacji temu będzie sprzyjać ✊✊
Ściskam Cię mocno @Kropka.88
O super to jesteśmy jesteśmy zasadzie na podobnyn etapie 😊 u mnie też 3ci cykl (tyle że 3ci na stymulacji i pod stała kontrolą) I następny piątek będę mieć monitoring 😊 oby to był owocny miesiąc ❤💜

No to ja wczoraj miałam taki dzień. Otóż mój mąż ma 2 braci. Najmłodszy dopiero się hajta, średni już 8 lat po ślubie. Jego żona starsza ode mnie 1 rok. Już maja 2 dzieci. Oni wiedza ze my się tez staramy o 1, a kluczem tu jest to , ze jego żona wiele lat robi mi pod górkę. Często niby nieświadomie robi mi przykrości lub mówi cis co wie, ze mnie uszczypnie. Choc i tak w ostatnim roku trochę się poprawiło, ale gdzieś tam w serduchu wciąż troszke boli. My im pomagaliśmy w budowie domu w wychowaniu dzieci itd. Teraz my zaczynamy budowę i jakoś ani razu nie widziałam jego brata tam. Do sedna- wczoraj jego żona na kolacji u rodziców , pewnie nie świadomie głaskała się po brzuchu, no i komentarz mamy chłopaków do niej ( po 12 h zmianie w pracy) „ siadaj, siadaj, bo ty tak stoisz , a ja siedzę „ mnie trochę dobił 😢. No i pierwszy raz puściłam łezkę jak wróciliśmy do domu. A mi się to latami nie zdarza. Oni już będą się szykować na 3 dziecko. Mimo wszystko życzę im bardzo dobrze i szczęśliwej odnoszonej ciąży, ale tak mnie ściska w klatce piersiowej, ze to nie ja.
Moja przyjaciółka też jest w ciąży. Troche wpadała w panikę bo coś pół roku próbowali. Ale teraz kiedy ja ze łzami w oczach wysłałam jej swój wynik bety ona odesłała mi filmik jak rusza jej się brzuch 😔 wiem ze nie świadomie i pod wpływem szczęścia to zrobiła bo to pierwsze takie silne ruchy ale moment wybrała kiepski...
Jakoś musimy sobie z tym radzić mimo że w środku krwawimy i serce nam pęka 💔

Moja przyjaciółka też jest w ciąży. Troche wpadała w panikę bo coś pół roku próbowali. Ale teraz kiedy ja ze łzami w oczach wysłałam jej swój wynik bety ona odesłała mi filmik jak rusza jej się brzuch 😔 wiem ze nie świadomie i pod wpływem szczęścia to zrobiła bo to pierwsze takie silne ruchy ale moment wybrała kiepski...
Znam to, w lipcu bede musiala sie zmierzyc z sytuacja, gdzie moje dobra kolezanka byla w ciazy w tym samym czasie co ja z pierwsza. Ona urodzila, ja nie i jak patrzec mam na jej corke i udawac, ze sie ciesze?

Dziewczyny, a ja tu taki temat zarzucę 😁. Co myślicie o stosowaniu tamponów i ich wpływ ( o ile jest) na płodność itd. Ja ostatnie 12 lat tylko tampony, rzadko używam podpasek, bo nie bardzo lubię to uczucie, ze coś wycieka 🤪. Ale od tego cyklu stwierdziłam, ze się przerzucam tylko na podpaski. Tak sobie myśle- tampony maja substancje żelujące i anuz to wpływa jak kolwiek na układ rozrodczy. Co wy o tym sądzicie ?
Ciekawa koncepcja 🤔

No to nie jest łatwe. U mnie zazwyczaj bola komentarze osób które nie robią tego unyslnie- po prostu rozmawiają i nie wiedzą jaka jest sytuacja, a człowiek się wtedy musi uśmiechać i robić dobra minę do złej gry, mimo że w środku serducho aż pęka. Tym bardziej wyobrażam sobie jak bardzo musi bolecnto Ciebie, kiedy uszczypliwości płyną od osób świadomych sytuacji. Ale! Nie przejmuj się! Na nas wszystkie przyjdzie w końcu czas 😊🍀 i wtedy będziemy wiedziały jak ogromną wartością jest dla nas ten maleńki czlowieczek! Siły Kochana Ci życzę! 💪🏼 W razie czego pamiętaj ze jest nas tu więcej i rozumiemy jak nikt inny 😊 woec śmiało możesz pisać jeśli choć odrobinę zdejmie to z ciebie stresu i ciężaru ☺
Dziękuje za słowa wsparcia ❤️Tak się staram nastawić ❤️. Musiałam o tym tu napisać 😁. Czuje poprostu złośliwość wszechświata - osoba która jest nieszczera i egoistyczna zaszła w 3 ciąże, a my tu znowu klapa. Ale dziś już się pozbierałam, trzeba się spiąć i działać dalej 😁

reklama
Współczuje 😕, ale z całego serca będę trzymać kciuki za ciebie i każda inna na tym forum, no nie bez powodu się tu znalazłyśmy i nam te kciuki i wsparcie potrzebne jak żadnej innej !

Do góry