reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Biorę miovielie a wcześniej ovarin. Podobne składem ale miovielie zaczęłam brać wraz z MioVelia Nac. Maż bierze Fertilman. Miał kiepskie wyniki nasienia.
Noe mam PCOS i normalnie brałam miovielie nac.
A jakoś to na Ciebie wpłynęło? Mam ochotę się skusić ale np nie wiem czy poza poprawieniem jakości komórki nie sprawi, że urośnie mi ich za dużo [emoji85] ogólnie marzą mi się bliźniaki, ale jakoś się boję ryzyka [emoji16]

reklama
Wiesz faktycznie dziewczyny tu piszą że śluz w środku może być a nie na zewnątrz, tym bardziej jak lekarz mówił że w środku jest okej to Ty nie masz absolutnie czym się martwić😁 mówisz że masz 4dc. W tamtym cyklu bylas taka zadowolona ze owulacja była, a jednak coś poszło nie tak że @ przyszła 😐 o czasie bynajmniej była?
Czytałam recenzję że najczęściej ciążę się zdarzają w 2 lub 3 stymulowanym cyklu. U nas już trzeci.. wiem że to oczywiście nie jest regułą . Ale chciałabym też być statystyczna🤣 oj będzie smutno jak się nie uda, już to czuje.
Nie ma co się nastawiać! Wiem- każda by chciała tu i teraz, ale ja sobie powtarzam ze widocznie tak miało być 🤷🏼‍♀️ będę grzecznie czekać i mam nadzieję że za którymś razem zaskoczy 😊 dopóki mi gin nie powie ze nie ma szans na naturalne poczęcie to nie tracę nadziei. Podobno po badaniu drożności najważniejsze jest kolejne pol roku (czy tam powiedzmy następne 6 cykli) bo wtedy jest zwiększona szansa ze troszke sie jajowody "przeczyściły" po kontraście 😊 takze powtarzam sobie ze mam jeszcze co najmniej 3 cykle + ten obecny 😅 a co do okresu to faktycznie bardzo ładnie mój organizm zareagował na wszystkie specyfiki bo @ przyszla 2 dni po odstawieniu luteiny 😊 a wcześniej to różnie bywalo z tym 😝 i w pierwsz cyklu musiałam mieć dodatkowo wywoływany okres 😊 ja tam 3mam kciuki za Ciebie 😊i czekaj teraz grzecznie na testowanie 😉🍀

Szybko, ale to dlatego, że mam sporo chorób i bardzo złe wyniki badań prawie wszystkich możliwych hormonów (biopsja endometrium też bez szału - endometrium bez aktywności hormonalnej) i nie tylko, a bez leków na wywołanie krwawienia nie mam w ogóle cykli, więc nikt się nie łudzi nawet lekarz, że da radę bez stymulacji [emoji19]
Trzymam kciuki żeby po stymulacji od razu zaskoczyło ❤️

Tak- częste infekcje intymne i w końcu któryś z gin zasugerował, że może jednak to nie tylko "taka moja uroda" tylko ze moze cos więcej się za tym kryje i zlecił posiew
Miałam to samo ci ty i Też się boję że mogę mieć niedrożność... I zmagałam się z tym z rok czasu

U mnie po ok pol roku i 3 nieduanych stymulacjach clo u innego gina oraz po zbadaniu partnera moja gin sama stwierdziła stwierdziła że najpierw trzrba sprawdzic jajowody, tym bardziej że u mnie były spore szanse na niedroznosc bo miałam w przeszłości stwierdziła bakterie która właśnie czesto powoduje zrosty jajowodów.
Piszesz o nieudanych stymulacjach, ja zaczynam właśnie 3 cykl stymulowany, ale dwa poprzednie miałam ciągle z prawego jajnika, teraz tez zaczynam czuć, że pobolewa mnie po prawej stronie, czy to też by mogło wskazywać na to, że ten zabieg jest potrzebny? Wiesz może?

Piszesz o nieudanych stymulacjach, ja zaczynam właśnie 3 cykl stymulowany, ale dwa poprzednie miałam ciągle z prawego jajnika, teraz tez zaczynam czuć, że pobolewa mnie po prawej stronie, czy to też by mogło wskazywać na to, że ten zabieg jest potrzebny? Wiesz może?
U mnie oba jajniki drożne a i tak jeśli pojawiają się pęcherzyki to tylko na prawym. U mnie te pierwsze 3 stymulacje były nie udane bo tylko w jednym z cykli udało się wychodowac pęcherzyk, ale on niestety nie pękł wiec tamten cykl tez poszedł na straty. Wchłoną się przed końcem cyklu 🤷🏼‍♀️ teraz jestem stymulowana letrozolem i narazie 2 cykle zaowocowały pięknymi pęcherzykami ale w każdym z cykli tylko w prawym się tworzą pęcherzyki. Nie będę jak widzisz najlepszym doradna bo u mnie dopiero 3 razy udało się w ogóle wychodowac pęcherzyk dominujący i być może to akurat zbieg okoliczności że tylko w prawym. A może ten po prostu jest "silniejszy"- nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️ myślę że jeski masz potwierdzone owulacje i przez powiedzmy pol roku nic się nie dzieje a partner ma ustabilizowane swoje wyniki to warto zrobić badanie zeby sie nie zastanawiać czy jajowody są drożne czy nie.

U mnie oba jajniki drożne a i tak jeśli pojawiają się pęcherzyki to tylko na prawym. U mnie te pierwsze 3 stymulacje były nie udane bo tylko w jednym z cykli udało się wychodowac pęcherzyk, ale on niestety nie pękł wiec tamten cykl tez poszedł na straty. Wchłoną się przed końcem cyklu 🤷🏼‍♀️ teraz jestem stymulowana letrozolem i narazie 2 cykle zaowocowały pięknymi pęcherzykami ale w każdym z cykli tylko w prawym się tworzą pęcherzyki. Nie będę jak widzisz najlepszym doradna bo u mnie dopiero 3 razy udało się w ogóle wychodowac pęcherzyk dominujący i być może to akurat zbieg okoliczności że tylko w prawym. A może ten po prostu jest "silniejszy"- nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️ myślę że jeski masz potwierdzone owulacje i przez powiedzmy pol roku nic się nie dzieje a partner ma ustabilizowane swoje wyniki to warto zrobić badanie zeby sie nie zastanawiać czy jajowody są drożne czy nie.
Miało byc że oba jajowody są drożne 😉 a tak dla uściślenia to Closibegytem bylam stymulowana w zeszłym roku- jeden cykl tylko z pęcherzyki dominującym z prawego jajnika, pozniej miałam załamke i przerwę od znachorów a teraz 3ci cykl z Letrozolem zaczynam, w 2ch pierwszych pęcherzyk tez z prawego. Takze tak to u mnie wygląda 😊 w każdym razie jajowody są w gotowości gdyby ten lewy tez sie jednak zdecydował jakiś pęcherzyk wychodowac 😉

reklama
Do góry