reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Biorę miovielie a wcześniej ovarin. Podobne składem ale miovielie zaczęłam brać wraz z MioVelia Nac. Maż bierze Fertilman. Miał kiepskie wyniki nasienia.
Noe mam PCOS i normalnie brałam miovielie nac.
A jakoś to na Ciebie wpłynęło? Mam ochotę się skusić ale np nie wiem czy poza poprawieniem jakości komórki nie sprawi, że urośnie mi ich za dużo [emoji85] ogólnie marzą mi się bliźniaki, ale jakoś się boję ryzyka [emoji16]

reklama
Wiesz faktycznie dziewczyny tu piszą że śluz w środku może być a nie na zewnątrz, tym bardziej jak lekarz mówił że w środku jest okej to Ty nie masz absolutnie czym się martwić😁 mówisz że masz 4dc. W tamtym cyklu bylas taka zadowolona ze owulacja była, a jednak coś poszło nie tak że @ przyszła 😐 o czasie bynajmniej była?
Czytałam recenzję że najczęściej ciążę się zdarzają w 2 lub 3 stymulowanym cyklu. U nas już trzeci.. wiem że to oczywiście nie jest regułą . Ale chciałabym też być statystyczna🤣 oj będzie smutno jak się nie uda, już to czuje.
Nie ma co się nastawiać! Wiem- każda by chciała tu i teraz, ale ja sobie powtarzam ze widocznie tak miało być 🤷🏼‍♀️ będę grzecznie czekać i mam nadzieję że za którymś razem zaskoczy 😊 dopóki mi gin nie powie ze nie ma szans na naturalne poczęcie to nie tracę nadziei. Podobno po badaniu drożności najważniejsze jest kolejne pol roku (czy tam powiedzmy następne 6 cykli) bo wtedy jest zwiększona szansa ze troszke sie jajowody "przeczyściły" po kontraście 😊 takze powtarzam sobie ze mam jeszcze co najmniej 3 cykle + ten obecny 😅 a co do okresu to faktycznie bardzo ładnie mój organizm zareagował na wszystkie specyfiki bo @ przyszla 2 dni po odstawieniu luteiny 😊 a wcześniej to różnie bywalo z tym 😝 i w pierwsz cyklu musiałam mieć dodatkowo wywoływany okres 😊 ja tam 3mam kciuki za Ciebie 😊i czekaj teraz grzecznie na testowanie 😉🍀

Szybko, ale to dlatego, że mam sporo chorób i bardzo złe wyniki badań prawie wszystkich możliwych hormonów (biopsja endometrium też bez szału - endometrium bez aktywności hormonalnej) i nie tylko, a bez leków na wywołanie krwawienia nie mam w ogóle cykli, więc nikt się nie łudzi nawet lekarz, że da radę bez stymulacji [emoji19]
Trzymam kciuki żeby po stymulacji od razu zaskoczyło ❤️

Tak- częste infekcje intymne i w końcu któryś z gin zasugerował, że może jednak to nie tylko "taka moja uroda" tylko ze moze cos więcej się za tym kryje i zlecił posiew
Miałam to samo ci ty i Też się boję że mogę mieć niedrożność... I zmagałam się z tym z rok czasu

U mnie po ok pol roku i 3 nieduanych stymulacjach clo u innego gina oraz po zbadaniu partnera moja gin sama stwierdziła stwierdziła że najpierw trzrba sprawdzic jajowody, tym bardziej że u mnie były spore szanse na niedroznosc bo miałam w przeszłości stwierdziła bakterie która właśnie czesto powoduje zrosty jajowodów.
Piszesz o nieudanych stymulacjach, ja zaczynam właśnie 3 cykl stymulowany, ale dwa poprzednie miałam ciągle z prawego jajnika, teraz tez zaczynam czuć, że pobolewa mnie po prawej stronie, czy to też by mogło wskazywać na to, że ten zabieg jest potrzebny? Wiesz może?

Piszesz o nieudanych stymulacjach, ja zaczynam właśnie 3 cykl stymulowany, ale dwa poprzednie miałam ciągle z prawego jajnika, teraz tez zaczynam czuć, że pobolewa mnie po prawej stronie, czy to też by mogło wskazywać na to, że ten zabieg jest potrzebny? Wiesz może?
U mnie oba jajniki drożne a i tak jeśli pojawiają się pęcherzyki to tylko na prawym. U mnie te pierwsze 3 stymulacje były nie udane bo tylko w jednym z cykli udało się wychodowac pęcherzyk, ale on niestety nie pękł wiec tamten cykl tez poszedł na straty. Wchłoną się przed końcem cyklu 🤷🏼‍♀️ teraz jestem stymulowana letrozolem i narazie 2 cykle zaowocowały pięknymi pęcherzykami ale w każdym z cykli tylko w prawym się tworzą pęcherzyki. Nie będę jak widzisz najlepszym doradna bo u mnie dopiero 3 razy udało się w ogóle wychodowac pęcherzyk dominujący i być może to akurat zbieg okoliczności że tylko w prawym. A może ten po prostu jest "silniejszy"- nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️ myślę że jeski masz potwierdzone owulacje i przez powiedzmy pol roku nic się nie dzieje a partner ma ustabilizowane swoje wyniki to warto zrobić badanie zeby sie nie zastanawiać czy jajowody są drożne czy nie.

U mnie oba jajniki drożne a i tak jeśli pojawiają się pęcherzyki to tylko na prawym. U mnie te pierwsze 3 stymulacje były nie udane bo tylko w jednym z cykli udało się wychodowac pęcherzyk, ale on niestety nie pękł wiec tamten cykl tez poszedł na straty. Wchłoną się przed końcem cyklu 🤷🏼‍♀️ teraz jestem stymulowana letrozolem i narazie 2 cykle zaowocowały pięknymi pęcherzykami ale w każdym z cykli tylko w prawym się tworzą pęcherzyki. Nie będę jak widzisz najlepszym doradna bo u mnie dopiero 3 razy udało się w ogóle wychodowac pęcherzyk dominujący i być może to akurat zbieg okoliczności że tylko w prawym. A może ten po prostu jest "silniejszy"- nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️ myślę że jeski masz potwierdzone owulacje i przez powiedzmy pol roku nic się nie dzieje a partner ma ustabilizowane swoje wyniki to warto zrobić badanie zeby sie nie zastanawiać czy jajowody są drożne czy nie.
Miało byc że oba jajowody są drożne 😉 a tak dla uściślenia to Closibegytem bylam stymulowana w zeszłym roku- jeden cykl tylko z pęcherzyki dominującym z prawego jajnika, pozniej miałam załamke i przerwę od znachorów a teraz 3ci cykl z Letrozolem zaczynam, w 2ch pierwszych pęcherzyk tez z prawego. Takze tak to u mnie wygląda 😊 w każdym razie jajowody są w gotowości gdyby ten lewy tez sie jednak zdecydował jakiś pęcherzyk wychodowac 😉

reklama
Do góry