reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

No to dziewczyny kiedy testujecie ? Ja będę testowac jakoś w okolicach 16 lipca , 18 lipca mam @. Jednak wiem, że w tym cyklu dupa blada ... moj ma drugie zmiany i po 12 godzinach raczej mysli tylko o jedzeniu i spaniu... jakoś tak owulacja dziwnie trafiła niby 1-3 lipca akurat na jego drugie zmiany. Dlatego pewnie w tym cyklu nic. Podajcie swoje daty testowania będę trzymać za was kciuki :)
3.07 o ile nie przejdzie @, bo już coś mnie tam kręci ,😐

reklama
No to dziewczyny kiedy testujecie ? Ja będę testowac jakoś w okolicach 16 lipca , 18 lipca mam @. Jednak wiem, że w tym cyklu dupa blada ... moj ma drugie zmiany i po 12 godzinach raczej mysli tylko o jedzeniu i spaniu... jakoś tak owulacja dziwnie trafiła niby 1-3 lipca akurat na jego drugie zmiany. Dlatego pewnie w tym cyklu nic. Podajcie swoje daty testowania będę trzymać za was kciuki :)
9. 07 oby to był szczęśliwy początek weekendu ❤️

Mam pytanie,
*czy luteina dopochwowo powoduje wzrost progesteronu we krwi? 🙂🌷
* czy was też po owulacji boli brzuch (przez kilka dni) ?

U mnie @ ma się pojawić 21.07, ale 19 muszę iść zrobić badania, więc zamiast robienia testów to od razu zrobię beta hcg (pewnie i tak nic nie wyjdzie, bo to byłby cud), bo 20 mam lekarza [emoji4]

Nie ma co się nastawiać! Wiem- każda by chciała tu i teraz, ale ja sobie powtarzam ze widocznie tak miało być 🤷🏼‍♀️ będę grzecznie czekać i mam nadzieję że za którymś razem zaskoczy 😊 dopóki mi gin nie powie ze nie ma szans na naturalne poczęcie to nie tracę nadziei. Podobno po badaniu drożności najważniejsze jest kolejne pol roku (czy tam powiedzmy następne 6 cykli) bo wtedy jest zwiększona szansa ze troszke sie jajowody "przeczyściły" po kontraście 😊 takze powtarzam sobie ze mam jeszcze co najmniej 3 cykle + ten obecny 😅 a co do okresu to faktycznie bardzo ładnie mój organizm zareagował na wszystkie specyfiki bo @ przyszla 2 dni po odstawieniu luteiny 😊 a wcześniej to różnie bywalo z tym 😝 i w pierwsz cyklu musiałam mieć dodatkowo wywoływany okres 😊 ja tam 3mam kciuki za Ciebie 😊i czekaj teraz grzecznie na testowanie 😉🍀
Jesli chodzi o cykle po drożności to mi lekarz w szpitalu po badaniu jak i moj ginekolog powiedzieli, ze kluczowe sa 3 cykle po badaniu jesli jajowody okażą sie drozne. A pozniej to juz wszystko „wraca do normy” . Ale jestem ciekawa, skad slyszalas o 6 cyklach. Powiesz cos wiecej na ten temat? ;)

Piszesz o nieudanych stymulacjach, ja zaczynam właśnie 3 cykl stymulowany, ale dwa poprzednie miałam ciągle z prawego jajnika, teraz tez zaczynam czuć, że pobolewa mnie po prawej stronie, czy to też by mogło wskazywać na to, że ten zabieg jest potrzebny? Wiesz może?
Tez sie wypowiem na ten temat :)
Ja przed stymulacja i HSG zawsze mialam owulacje z lewego jajnika, po badaniu HSG, ktore wykazało oba jajowody drozne Takze mialam owulacje z lewego.
po 1 stymulacji dominujący pęcherzyk byl z prawego jajnika, teraz po 2 stymulacji znowu z lewego dominujący.
pytalam swojego ginka czemu tak jest, ze ciagle tak owulacja „po lewej stronie”, mowil ze skoro badanie wykazało drożność to po prostu taka moja natura i ten lewy jest „silniejszy” ;)
Takze jesli owulacje masz glownie z prawego jajnika nie musi wcale oznaczać ze masz niedrożne jajowody. Aczkolwiek po pewnym czasie nieudanych staran warto zrobic badanie HSG ;)

Czy ktoś łączył te Miovielie NAC z castagnusem i ziołami ojca sroki? Nie chciałabym przedobrzyć, a kusicie 😂 z kolei tego co biorę nie chce odstawiać bo dzięki temu mam po latach normalne cykle… a mam ogromna skłonność do torbieli jak nie pije ziół

Teorwtycznie 9lipca 😀

reklama
Do góry