reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć Dziewczyny ☺️
Chyba powolutku będę się z Wami żegnać, ale mam nadzieję, że do zobaczenia na ciążowych forach ❤️
Powtórzyłam dziś test, kreska jest wyraźniejsza, chociaż nadal nie jakoś super intensywna. Krew na betę i proga już pobrana, więc zostaje mi czekać na wyniki.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, niech dwie krechy się tutaj posypią!

Załączniki

• IMG20210628051050.jpg
    IMG20210628051050.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 129
Kreska jest ślicznie różowa więc na pewno nie jest fabryczna
emoji3059.png

Gratuluje
emoji3590.png

jeśli mniejsza czułość, a widzisz bez mega przyglądania się to jest dobrze 🙂 Czekamy w takim razie na wynik bety ❤️ trzymam mocno kciuki!
IMG_20210628_093337_1.jpg

To ten drugi, check&go czułość 20. Ale...jeszcze 4 dni do okresu to zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Dziewczyny, miłego dzionka wszystkim 🙂. Dziś mój 35 dc , zazwyczaj cykle 30/31 dni. Z moich obserwacji owulacja, jeżeli wystąpiła to około 16-17 dc. Test z rana negatyw niestety. Brzuch pobolewa od kilku dni szczególnie z rana , jakbym miała rozwolnienie dostać, tylko ciut delikatniej. Często czuje jakieś skurcze macicy, piersi tez zrobiły się tkliwe. Wszystko by pięknie zwiastowało, gdyby nie ten test- nawet cienia cienia nie widać. Głowa zawsze „dopowiada” , ale wiem, ze mogło coś się rozjechać poprostu hormonalnie , bo byliśmy na wakacjach za granica. Często tak mam, ze jak gdzieś lecę, to jakieś kwiatki wychodzą. Już wolałabym zeby miesiączka po prostu przyszła 😕. Jak do rana w środę nie przylezie gadzinka, to lecę na betę, po to by właśnie nie rozmyślać i nie nakręcać się. Bo non stop w głowie tli się ta nadzieja ….

Na stronie mają załączony cennik z konsultacją USG lub samo USG jąder, tylko chodzi mi o to czy on te żylaki wykryje
Wiesz co, ja staram się usg z reguły robić u ultrasonografistow, ponieważ oni są do tego konkretnie przeszkoleni i wiedzą czego szukać ;) natomiast w przypadku o którym piszesz skoro lekarz ma taką usługę w cenniku to pewnie tez często ją wykonuje i może warto mu zaufać :) może znajdziesz w necie jakieś opinie? :) w naszym przypadku wyglądało to tak: endokrynolog -> androlog z usg -> endokrynolog -> urolog :) po takim kombo wiemy już na 100%, ze wszystko jest ok i nic nie zostało pominięte ;)

Oszukał którąś z was paskowy test Rossmana ciążowy? 10 dpo...zrobilam bo przeziębienie nie przechodzi, doszły zawroty glowy. A nie biorę nic oprócz apapu...Zobacz załącznik 1288161

Jest kreseczka, różowiutka [emoji7] pewnie niedawno doszło do zagnieżdżenia! Super, gratuluje [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Cześć Dziewczyny [emoji3526]
Chyba powolutku będę się z Wami żegnać, ale mam nadzieję, że do zobaczenia na ciążowych forach [emoji3590]
Powtórzyłam dziś test, kreska jest wyraźniejsza, chociaż nadal nie jakoś super intensywna. Krew na betę i proga już pobrana, więc zostaje mi czekać na wyniki.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, niech dwie krechy się tutaj posypią!

I kolejne gratulacje!! Co za wspaniały dzień [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Cześć dziewczyny, trzymam kciuki za kreski, aby to były TE wyczekiwane
Ale jest plus ogromny!! Nie pisałam wcześniej, bo było mi wstyd, że większość tu się stara, dba o siebie i partnera, zdrowe odżywianie, rezygnacja z używek.. a ja popalałam (nie paliłam 9 miesięcy, sama rzuciłam, ale kiedy w maju moje życie wywaliłam się do góry nogami itd, wróciłam do nałogu.. )
No i tak paliłam, już prawie jak smok.. ale coś ostatnio przejarałam się totalnie, aż mnie szarpać zaczęło przy fajkach..no i nie mogę palić :) bedzie zdrowiej, akurat na próbowania w następnym cyklu :)
Jeden malutki Kroczek już za mną :) teraz trzeba się tego trzymać

Jestem tak zmęczona, ze zaraz padnę na pysk.. dobrze, ze pracuje zdalnie, to jak mnie łamie to sobie mogę po domu połazić, kawkę zrobić..

Tak więc ;)

Lecę ponadrabiac, bo mam zaległości..

Miłego dnia.

reklama
Do góry