reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny! 👋 😊 Czy ja dobrze w to wszystko rozumiem? Jeżeli owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu w 14 dniu cyklu to miesiączkę powinnam dostać około 14 dni później, czyli w 27/28 dc, tak? Pytam, bo nie chce świrować z za wczesnym testowaniem, a zawsze owulacje miałam około 17 dnia i w tedy miesiączka przychodziła w 30/31 dc. (po 4 dniach od odstawienia Duphastonu).
Trochę się denerwuję, bo odstawiłam Duphaston w poniedziałek, a tu miesiączki ni widu ni słychu, testu nie robiłam, bo bolał brzuch już w czasie brania Duphastonu i stwierdziłam, że miesiączka na bank będzie a poza tym było jeszcze za wcześnie. Jutro rano chyba złapie za test.
Tak, tak powinno być w idealnym życiu :D ale napewno test po 14 dniach będzie wiarygodny. Trzymam kciuki!

Dziewczyny a może Wy mi jakoś doradzicie: jeśli nie chodzę do kliniki leczenia niepłodności, a z moim mężem leczymy się u niezależnego androloga i ginekologa, to jak podejść do tematu drożności? Jak to samemu ogarnać? Gdzie się zgłosić? Czy powiedzieć ginekologowi o "chęci" podejścia do takiego badania?

U mnie zaczyna się rozkręcać okres, zawsze zaczynał się 2/3 dni max po odstawieniu progesteronu teraz nagle 8, ale to chyba tragedii nie ma [emoji28] tej wizyty, którą umówiłam na koniec lipca chyba odwoływać nie będę co prawda miały być 3 cykle naturalnie i dopiero wywoływanie, a pójdę pod koniec drugiego, ale i tak i tak dobrze wiem i ja i mój lekarz, że nic z tego nie będzie to nie będę marnować czasu [emoji4] a Wy co myślicie iść na tą wizytę czy przełożyć ją tak, żeby były 3 cykle?

Ostatnia edycja:
Tak, pulsoksymetr - tętno mu podskakuje ale natlenienie powyżej 90. Jest astmatykiem wiec zwykle saturacja ma troszkę niższa niż zdrowy człowiek, tu się nic nie zmieniło

Tylko Apapy :c mamy termin do dwóch lekarzy a jakby odpukać nie było lepiej lub było gorzej to bez zastanowienia szpital. Choć głęboko liczę ze to kwestia dużego osłabienia, szczepił się w te największe upały :(
Ja się 16 czerwca szczepilam, w największe upały i też mam astmę - i całkowicie nic mi nie było, nawet mnie w sumie ręką nie bolała. :( Także na pewno jego objawy nie są typowe i są niebezpieczne. Siostra też astmatyk i bolała ją ręką dwa dni, poza tym nic. Koniecznie musi go lekarz zbadać.
Hej dziewczyny! 👋 😊 Czy ja dobrze w to wszystko rozumiem? Jeżeli owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu w 14 dniu cyklu to miesiączkę powinnam dostać około 14 dni później, czyli w 27/28 dc, tak? Pytam, bo nie chce świrować z za wczesnym testowaniem, a zawsze owulacje miałam około 17 dnia i w tedy miesiączka przychodziła w 30/31 dc. (po 4 dniach od odstawienia Duphastonu).
Trochę się denerwuję, bo odstawiłam Duphaston w poniedziałek, a tu miesiączki ni widu ni słychu, testu nie robiłam, bo bolał brzuch już w czasie brania Duphastonu i stwierdziłam, że miesiączka na bank będzie a poza tym było jeszcze za wcześnie. Jutro rano chyba złapie za test.
A przed odstawieniem duphastonu robiłaś test? Bo powinno się robić. Albo betę. Powiem Ci, że ja też zawsze miałam owu 16-18 DC i cykle 30-32 dni. Potem miałam kilka cykli bezowulacyjnych i w tym cyklu wyjątkowo miałam owu 13-14 DC potwierdzone monitoringiem. I jestem w ciąży. :) Jutro sprawdzam przyrost bety, oby było dobrze. A w którym jesteś DC, ile dpo? Trzymam kciuki, żeby już ten okres nie przyszedł!

Dziewczyny a może Wy mi jakoś doradzicie: jeśli nie chodzę do kliniki leczenia niepłodności, a z moim mężem leczymy się u niezależnego androloga i ginekologa, to jak podejść do tematu drożności? Jak to samemu ogarnać? Gdzie się zgłosić? Czy powiedzieć ginekologowi o "chęci" podejścia do takiego badania?
Lekarz ginekolog, który przyjmuje prywatnie, ale na NFZ pracuje w szpitalu, często kładzie na drożność do siebie do szpitala. :)

Może zadzwoń najpierw do kliniki w której robią to badanie i zapytaj czy możesz się na nie umówić - powinni Ci powiedzieć jak się przygotować do badania, jakie wymazy wcześniej zrobić. Ewentualnie każą przyjść na jedna wizytę ale może niekoniecznie :)

reklama
Mi moja ginekolog na NFZ robiła laparoskopie i przy okazji drożność kiedy CLO nic nie dawało. Potem zwiększyła dawkę i poleciła udać się do Kliniki leczenia niepłodności.

Do góry