reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Próbuj do tego szpitala. Ja cały dzień zmarnowałam dzwoniąc, ale się udało i szybki termin dostałam. A może możesz jechać osobiście i się zapisać? Nie poddawaj się. :)

Bardzo współczuję. :( Ja niestety nie znam nikogo, kto miał takiego nopa... Wszyscy delikatnie przeszli, najwyżej ból ręki i jeden znajomy jeden dzień miał gorączkę.
Może podczas szczepienia Twój mąż był chory (ale bezobjawowo) i to dlatego? Nie wiem, nie umiem pomoc. Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Koniecznie jedźcie do lekarza albo nawet szpitala. I zgłosicie nop.

To albo się wchłonęły, albo pękł, ale ginekolog nie zauważyła? Trzymam kciuki za kolejny cykl stymulowany.
Dziękuje :( pojedziemy na razie do lekarza, mam nadzieje ze zleci jakieś badania z krwi i ekg - jeśli nie to czuwamy nad sytuacja i jeśli będzie tak dalej to będziemy uderzać do szpitala

reklama
A jakie miałaś badania? Miałaś drożność?
Ja się zastanawiam nad tym, że badania robi sie "do pierwszej przeszkody". Tzn u męża słabe nasienie, u mnie IO dziękuję do widzenia proszę leczyć i żadnych badań więcej. A może jest jeszcze inna przyczyna, może jednak robić badania dalej... Tak rozkminiam 😒
Nie miałam drożności, myślę, że jak do września nie zajdę to wtedy o tym pomyślę.
Właśnie ja też tak odczułam, pdostawowe hormony w normie, owulacje są, nie mam PCOS ani endometriozy i na tym koniec. Nie byłam diagnozowana pod kątem IO, drożności, a przecież to, ze mój mąż ma słabe nasienie nie wyklucza, ze jest u mnie jeszcze coś co blokuje...
Z jednej strony rozumiem, bo to też jest takie "nakręcanie się" i psychicznie można sie nakręcić, ze coś jest nie tak, ale ogólnie mam takie samo zdanie jak Ty - takie diagnozowanie do pierwszej przeszkody a potem nic, dziwne.
Ja bym wiele rzeczy robila na własną rękę, ale niestety finanse teraz mnie mocno ograniczają, bo wykańczamy sobie piętro w domu bez kredytu, więc pieniądze idą jak szalone...

Cześć Dziewczyny, mam bardzo ważna sprawę i potrzebuje od Was wsparcia :( dziś nie-ciążowa. Mąż cztery dni temu przyjął druga dawkę szczepienia szczepionka mRNA. Dwa dni miał gorączkę, a dziś duszność w klatce i okropny ból głowy i oczodołów. Jestem przerażona, jedziemy do lekarza niedługo, ale boje się ze guzik mu pomogą. Powiedzcie proszę czy znacie kogos kto mial takiego NOPa?
A czy mąż brał jakieś leki? Przeciwgorączkowe etc? Moim zdaniem to szybko do lekarza albo na SOR, bo ja osobiście ne znam osoby, która aż tak źle przechodziła...

Hej dziewczyny! 👋 😊 Czy ja dobrze w to wszystko rozumiem? Jeżeli owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu w 14 dniu cyklu to miesiączkę powinnam dostać około 14 dni później, czyli w 27/28 dc, tak? Pytam, bo nie chce świrować z za wczesnym testowaniem, a zawsze owulacje miałam około 17 dnia i w tedy miesiączka przychodziła w 30/31 dc. (po 4 dniach od odstawienia Duphastonu).
Trochę się denerwuję, bo odstawiłam Duphaston w poniedziałek, a tu miesiączki ni widu ni słychu, testu nie robiłam, bo bolał brzuch już w czasie brania Duphastonu i stwierdziłam, że miesiączka na bank będzie a poza tym było jeszcze za wcześnie. Jutro rano chyba złapie za test.

A czy mąż brał jakieś leki? Przeciwgorączkowe etc? Moim zdaniem to szybko do lekarza albo na SOR, bo ja osobiście ne znam osoby, która aż tak źle przechodziła...
Tylko Apapy :c mamy termin do dwóch lekarzy a jakby odpukać nie było lepiej lub było gorzej to bez zastanowienia szpital. Choć głęboko liczę ze to kwestia dużego osłabienia, szczepił się w te największe upały :(

Wchłonął się? Czym będziesz stymulowana?
Mówi że się zapadł dziwnie i mówi że nie wie dlaczego tak jest. Dość długo mnie badała. Były na lewym 2 dominujące i nie ma a Tera na prawym 12mm i endo 6mm mówi że bardzo kiepsko i nie liczy na ten cykl od kolejnego stymulacja ☹️

reklama
Próbuj do tego szpitala. Ja cały dzień zmarnowałam dzwoniąc, ale się udało i szybki termin dostałam. A może możesz jechać osobiście i się zapisać? Nie poddawaj się. :)

Bardzo współczuję. :( Ja niestety nie znam nikogo, kto miał takiego nopa... Wszyscy delikatnie przeszli, najwyżej ból ręki i jeden znajomy jeden dzień miał gorączkę.
Może podczas szczepienia Twój mąż był chory (ale bezobjawowo) i to dlatego? Nie wiem, nie umiem pomoc. Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Koniecznie jedźcie do lekarza albo nawet szpitala. I zgłosicie nop.

To albo się wchłonęły, albo pękł, ale ginekolog nie zauważyła? Trzymam kciuki za kolejny cykl stymulowany.
Mówiła że się zapdly raczej nie pękły a jak pękły to i tak nic z tego przy endometrium 6mm... Brak ciałka żółtego...

Do góry