reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny! 👋 😊 Czy ja dobrze w to wszystko rozumiem? Jeżeli owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu w 14 dniu cyklu to miesiączkę powinnam dostać około 14 dni później, czyli w 27/28 dc, tak? Pytam, bo nie chce świrować z za wczesnym testowaniem, a zawsze owulacje miałam około 17 dnia i w tedy miesiączka przychodziła w 30/31 dc. (po 4 dniach od odstawienia Duphastonu).
Trochę się denerwuję, bo odstawiłam Duphaston w poniedziałek, a tu miesiączki ni widu ni słychu, testu nie robiłam, bo bolał brzuch już w czasie brania Duphastonu i stwierdziłam, że miesiączka na bank będzie a poza tym było jeszcze za wcześnie. Jutro rano chyba złapie za test.
Tak, tak powinno być w idealnym życiu :D ale napewno test po 14 dniach będzie wiarygodny. Trzymam kciuki!

Dziewczyny a może Wy mi jakoś doradzicie: jeśli nie chodzę do kliniki leczenia niepłodności, a z moim mężem leczymy się u niezależnego androloga i ginekologa, to jak podejść do tematu drożności? Jak to samemu ogarnać? Gdzie się zgłosić? Czy powiedzieć ginekologowi o "chęci" podejścia do takiego badania?

U mnie zaczyna się rozkręcać okres, zawsze zaczynał się 2/3 dni max po odstawieniu progesteronu teraz nagle 8, ale to chyba tragedii nie ma [emoji28] tej wizyty, którą umówiłam na koniec lipca chyba odwoływać nie będę co prawda miały być 3 cykle naturalnie i dopiero wywoływanie, a pójdę pod koniec drugiego, ale i tak i tak dobrze wiem i ja i mój lekarz, że nic z tego nie będzie to nie będę marnować czasu [emoji4] a Wy co myślicie iść na tą wizytę czy przełożyć ją tak, żeby były 3 cykle?

Ostatnia edycja:
Tak, pulsoksymetr - tętno mu podskakuje ale natlenienie powyżej 90. Jest astmatykiem wiec zwykle saturacja ma troszkę niższa niż zdrowy człowiek, tu się nic nie zmieniło

Tylko Apapy :c mamy termin do dwóch lekarzy a jakby odpukać nie było lepiej lub było gorzej to bez zastanowienia szpital. Choć głęboko liczę ze to kwestia dużego osłabienia, szczepił się w te największe upały :(
Ja się 16 czerwca szczepilam, w największe upały i też mam astmę - i całkowicie nic mi nie było, nawet mnie w sumie ręką nie bolała. :( Także na pewno jego objawy nie są typowe i są niebezpieczne. Siostra też astmatyk i bolała ją ręką dwa dni, poza tym nic. Koniecznie musi go lekarz zbadać.
Hej dziewczyny! 👋 😊 Czy ja dobrze w to wszystko rozumiem? Jeżeli owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu w 14 dniu cyklu to miesiączkę powinnam dostać około 14 dni później, czyli w 27/28 dc, tak? Pytam, bo nie chce świrować z za wczesnym testowaniem, a zawsze owulacje miałam około 17 dnia i w tedy miesiączka przychodziła w 30/31 dc. (po 4 dniach od odstawienia Duphastonu).
Trochę się denerwuję, bo odstawiłam Duphaston w poniedziałek, a tu miesiączki ni widu ni słychu, testu nie robiłam, bo bolał brzuch już w czasie brania Duphastonu i stwierdziłam, że miesiączka na bank będzie a poza tym było jeszcze za wcześnie. Jutro rano chyba złapie za test.
A przed odstawieniem duphastonu robiłaś test? Bo powinno się robić. Albo betę. Powiem Ci, że ja też zawsze miałam owu 16-18 DC i cykle 30-32 dni. Potem miałam kilka cykli bezowulacyjnych i w tym cyklu wyjątkowo miałam owu 13-14 DC potwierdzone monitoringiem. I jestem w ciąży. :) Jutro sprawdzam przyrost bety, oby było dobrze. A w którym jesteś DC, ile dpo? Trzymam kciuki, żeby już ten okres nie przyszedł!

Dziewczyny a może Wy mi jakoś doradzicie: jeśli nie chodzę do kliniki leczenia niepłodności, a z moim mężem leczymy się u niezależnego androloga i ginekologa, to jak podejść do tematu drożności? Jak to samemu ogarnać? Gdzie się zgłosić? Czy powiedzieć ginekologowi o "chęci" podejścia do takiego badania?
Lekarz ginekolog, który przyjmuje prywatnie, ale na NFZ pracuje w szpitalu, często kładzie na drożność do siebie do szpitala. :)

Może zadzwoń najpierw do kliniki w której robią to badanie i zapytaj czy możesz się na nie umówić - powinni Ci powiedzieć jak się przygotować do badania, jakie wymazy wcześniej zrobić. Ewentualnie każą przyjść na jedna wizytę ale może niekoniecznie :)

reklama
Mi moja ginekolog na NFZ robiła laparoskopie i przy okazji drożność kiedy CLO nic nie dawało. Potem zwiększyła dawkę i poleciła udać się do Kliniki leczenia niepłodności.

Do góry