reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
U mnie też będzie już roczek, a pol roku od starań takich pod kontrolą kliniki. Niestety cykle mega rozwklekaly mi się w czasie nim doszliśmy do tego na co organizm reaguje a na co nie. Ale jestem dobrej myśli! I 3mam kciukasy również za Ciebie 🍀😊 oby do końca roku się udało 😊😊
Dziękuję :) też trzymam kciuki. U nas z kolei zupełnie inny problem, bo owulki są ładne, cykle regularne, ale żołnierze męża nie domagają...

Widzę że nie tylko mnie upały dokuczają.. ja ostatnio zaliczyłam zatrucie pokarmowe, a przez to, że po domu chodzę bez biustonosza piersi mnie strasznie bolą (są ciężkie, ten gorąc tez nie sprzyja).. do tego załapałam jakiegoś Mega doła jak stąd do Meksyku :/ i nie mogę się pozbierać.. próbuje zająć czymś głowę, ale raczej mi to nie wychodzi..

Hej dziewczyny, już pytałam, ale w końcu nie wiem - czy mozecie mi wytłumaczyć na co działa inozytol? Czy jeśli mam swoje ładne owulacje, dobry stosunek LH i FSH, proesteron po owulacji w normie, endo też ładne, to jest sens go brać, zeby jakoś się wspomóc? Co myslicie?
Kiedyś chciałam zacząć brać Castagnusa i rozregulował mi się cykl... I się zastanawiam, czy jest sens boostować coś, co działa w porządku.

Cześć!
Czy Wy w czasie około-owulacyjnym tez miewacie nudności? Ja od dwóch dni czuję, jakbym się czymś przytruła, a raczej nie miałam czym. Jutro idę na USG, ale wydaję mi się, że owu była wczoraj.
Ja zawsze w połowie cyklu i zaraz przed @ mam nudności, ale podobno każda kobitka ma inaczej. Szkoda że to takie skomplikowane :/

Hej dziewczyny, już pytałam, ale w końcu nie wiem - czy mozecie mi wytłumaczyć na co działa inozytol? Czy jeśli mam swoje ładne owulacje, dobry stosunek LH i FSH, proesteron po owulacji w normie, endo też ładne, to jest sens go brać, zeby jakoś się wspomóc? Co myslicie?
Kiedyś chciałam zacząć brać Castagnusa i rozregulował mi się cykl... I się zastanawiam, czy jest sens boostować coś, co działa w porządku.
Jeśli masz owulacje, masz wykluczony pcos to moim zdaniem nie ma potrzeby. Jeśli chcesz wspomóc płodność może postaw na witaminy? Np. D3, Omega 3, C, czy witaminy z grupy B. Najlepiej sobie zbadać ich poziom przed suplementacją.

Jeśli masz owulacje, masz wykluczony pcos to moim zdaniem nie ma potrzeby. Jeśli chcesz wspomóc płodność może postaw na witaminy? Np. D3, Omega 3, C, czy witaminy z grupy B. Najlepiej sobie zbadać ich poziom przed suplementacją.
No ogólnie biorę witaminę D, kwasy omega też, bo jednak nie jem dużo ryb, witaminę C też biorę i do tego femibion 0, gdzie są witaminy B. Badałam poziom witaminy D tylko, to był w normie, ale raczej przy dolnej granicy.
No cóż, zostało mi naprawiać męża, a nie kombinować u siebie :)

Hej dziewczyny, dziś mam 16 dc. Byłam na monitoringu i ma pęcherzyk 13 mm w prawym jajniku 🤩. To mój pierwszy cykl monitorowany. Bardzo się cieszę że coś się ruszyło bo moje wyniki nie były zadowalające FSH=9.55 mlU/ml natomiast AMH=9, 39 ng/ml. Lekarz myślał że moje jajniki nie pracują. W środę idę na badanie estradiolu a w czwartek następny monitoring 😉 Musiałam się komuś wygadać także wybaczcie ze zawracam głowę.

Hej dziewczyny, dziś mam 16 dc. Byłam na monitoringu i ma pęcherzyk 13 mm w prawym jajniku 🤩. To mój pierwszy cykl monitorowany. Bardzo się cieszę że coś się ruszyło bo moje wyniki nie były zadowalające FSH=9.55 mlU/ml natomiast AMH=9, 39 ng/ml. Lekarz myślał że moje jajniki nie pracują. W środę idę na badanie estradiolu a w czwartek następny monitoring 😉 Musiałam się komuś wygadać także wybaczcie ze zawracam głowę.
To dobra wiadomość :D Będę trzymać kciuki!

reklama
Do góry