reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, a jak to jest z tym pęcherzykiem. Jeśli na badaniu miałam 16mm to jakie są możliwości jego rozwoju? Pęknięcie (owulacja) i torbiel? Czy może się wchłonąć i do owulacji nie dojść?

reklama
Hej dziewczyny, dziś mam 16 dc. Byłam na monitoringu i ma pęcherzyk 13 mm w prawym jajniku 🤩. To mój pierwszy cykl monitorowany. Bardzo się cieszę że coś się ruszyło bo moje wyniki nie były zadowalające FSH=9.55 mlU/ml natomiast AMH=9, 39 ng/ml. Lekarz myślał że moje jajniki nie pracują. W środę idę na badanie estradiolu a w czwartek następny monitoring 😉 Musiałam się komuś wygadać także wybaczcie ze zawracam głowę.
Oby dalej wszystko równie dobrze się układało a pęcherzyk rósł ładnie i książkowo 🍀

Dziewczyny, a jak to jest z tym pęcherzykiem. Jeśli na badaniu miałam 16mm to jakie są możliwości jego rozwoju? Pęknięcie (owulacja) i torbiel? Czy może się wchłonąć i do owulacji nie dojść?
Dziś lekarz powiedział mi że pęcherzyk średnio rośnie 2mm na dobę a pękają jak mają 22-25mm. Równie dobrze może nie pęknąć i z tego powstanie torbiel. Za wiele w tym temacie nie wiem 🤷‍♀️ ale może coś pomogłam

Dziś lekarz powiedział mi że pęcherzyk średnio rośnie 2mm na dobę a pękają jak mają 22-25mm. Równie dobrze może nie pęknąć i z tego powstanie torbiel. Za wiele w tym temacie nie wiem 🤷‍♀️ ale może coś pomogłam
To właśnie wiem, zastanawiam się czy może być opcja trzecia, że nie pęka i nie tworzy się torbiel, a np. się wchłania.

Mam nadzieję że z żołnierzami jakoś się uda 😊😘 będzie dobrze! A jakiś plan macie ustalony na poprawę jakości?
No generalnie tak, mamy suplementacje, diete, hormony. Ostatnio robiliśmy badanie po 3 miesiącach leczenia i jest mega poprawa (kilkukrotna). Co i tak nie sprawiło, ze nasienie jest w normie, bo zaczynaliśmy z bardzo niskich wyników). No ale idzie do góry i jest nadzieja.
Ale niestety jutro termin okresu i przyjdzie, więc mam taki jakiś gorszy nastrój.

reklama
Do góry