No właśnie też od razu o tym pomyślałam, ale zastanawiam się, czy przy suplementacji może wyjść podwyższony Dzwoniłam do diagnosty laboratoryjnego, ale też się nie orientuje.Ja miałam, u mnie świadczył o mutacji mthfr
reklama
Generalnie założenie jest takie, że przy mthfr kwas foliowy się magazynuje i nie zostaje przyswojony.
Mnie ginekolog olał i stwierdził, że jem go tyle czasu że to dlatego, ale moje przeczucie mnie nie myliło.
Mi wyszła mutacja mthfr homo więc ta gorsza. Teraz jem tylko metylowany
Mnie ginekolog olał i stwierdził, że jem go tyle czasu że to dlatego, ale moje przeczucie mnie nie myliło.
No właśnie też od razu o tym pomyślałam, ale zastanawiam się, czy przy suplementacji może wyjść podwyższony [emoji848] Dzwoniłam do diagnosty laboratoryjnego, ale też się nie orientuje.
Gryfin
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was U mnie jest w miarę ciepło, wieje przyjemny wiaterek od lasku, z mężem mamy dzisiaj wolne, dopiero wstaliśmy i zaraz sobie zjemy śniadanie na balkonie Jak się czujecie? Ktoś dziś testuje? U mnie 26dc i cieszę się bardzo, że PMS jeszcze mnie nie dopadł
ooo a u mnie 25 dcCześć dziewczyny miłego dnia dla Was U mnie jest w miarę ciepło, wieje przyjemny wiaterek od lasku, z mężem mamy dzisiaj wolne, dopiero wstaliśmy i zaraz sobie zjemy śniadanie na balkonie Jak się czujecie? Ktoś dziś testuje? U mnie 26dc i cieszę się bardzo, że PMS jeszcze mnie nie dopadł
Hej, u mnie 24 dcCześć dziewczyny miłego dnia dla Was U mnie jest w miarę ciepło, wieje przyjemny wiaterek od lasku, z mężem mamy dzisiaj wolne, dopiero wstaliśmy i zaraz sobie zjemy śniadanie na balkonie Jak się czujecie? Ktoś dziś testuje? U mnie 26dc i cieszę się bardzo, że PMS jeszcze mnie nie dopadł
I też mam dzisiaj wolne. I tez od lasku przyjemnie wieje..
Nadzoruję panów, którzy walczą z dżungla na kawałku ziemi, który ostatnio dokupiliśmy.
Chodzą bez koszulek
Póki co jeszcze cień, ale szykuje się słoneczny hardcore.
Miłego wszystkim!
Oj tak pogoda piękna a jednocześnie męcząca. Po zwykłym spacerze z dzieckiem ma się opalone ramionaKazda z nas ma czasem gorszy dzien i takie mysli. Ale działamy, nie poddajemy sie
Ja dzisiaj tylko 4 godzinki w pracy i od 13 juz wolny weekendy pogoda to jakis kosmos, u Was tez takie upały?
Milego dnia dziewczyny
Ta klima to też jest taka zdradziecka...pamiętam jak pracowałam na początku studiów na infolinii i miałam kolegów takich co lubili się ochłodzić i ustawiali na 11 stopni...niczym w chłodni w mięsnym. Zapalenie gardła murowaneU nas też masakra, a jeszcze klima siadła to już w ogóle wysiedzieć nie idzie
Uni_Cat
Fanka BB :)
Ja jutro zatestuję dla pewności, bo choć owu dopiero powinnam mieć (wg wyliczeń), to 2 dni temu miałam jakieś dziwne plamienie (ale cykle tak długie, że wszystko się może zdarzyć).Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was U mnie jest w miarę ciepło, wieje przyjemny wiaterek od lasku, z mężem mamy dzisiaj wolne, dopiero wstaliśmy i zaraz sobie zjemy śniadanie na balkonie Jak się czujecie? Ktoś dziś testuje? U mnie 26dc i cieszę się bardzo, że PMS jeszcze mnie nie dopadł
I zazdroszczę wiaterku u mnie na szczeście w gabinecie na parterze jest znośna temperatura, ale o góry, w sypialni, sauna. No i czekam na fachowca od 8 rano. Coś mu się nie spieszy z przyjazdem
Haha może fachowiec w stylu "będzie pani zadowolona "Ja jutro zatestuję dla pewności, bo choć owu dopiero powinnam mieć (wg wyliczeń), to 2 dni temu miałam jakieś dziwne plamienie (ale cykle tak długie, że wszystko się może zdarzyć).
I zazdroszczę wiaterku u mnie na szczeście w gabinecie na parterze jest znośna temperatura, ale o góry, w sypialni, sauna. No i czekam na fachowca od 8 rano. Coś mu się nie spieszy z przyjazdem
reklama
Kurcze, przyjrzę się temu. Wit B12 mam w dolnej granicy, a też regularnie ją suplementuje. Niedawno zmieniłam suplementy po zaleceniu endo i teraz mam 400mcg kwasu foliowego + 400mcg zmetylowanego. Dawka trochę wyższa niż standardowo, ale to dopiero jakieś 4 tygodnie.Generalnie założenie jest takie, że przy mthfr kwas foliowy się magazynuje i nie zostaje przyswojony.
Podziel się: