reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

A poprawialiscie nasienie lekami? Tez bez rewelacji?
Nie ma leków na poprawę nasienia niestety. Są terapie hormonalne, ale wszystkie of label i ani nikt się nie chciał podjąc, ani mój partner nie chciał.
A jeśli chodzi Ci o suplementy to bierze, już latami, dietę zmienił, ale nie zaszłam w ciążę niestety. Wyniki sie nieznacznie poprawiły, ostatni raz badal w grudniu.

reklama
Nie ma leków na poprawę nasienia niestety. Są terapie hormonalne, ale wszystkie of label i ani nikt się nie chciał podjąc, ani mój partner nie chciał.
A jeśli chodzi Ci o suplementy to bierze, już latami, dietę zmienił, ale nie zaszłam w ciążę niestety. Wyniki sie nieznacznie poprawiły, ostatni raz badal w grudniu.
Hej, a powiesz jakie Twój partner ma wyniki?

Hej, a powiesz jakie Twój partner ma wyniki?
W najlepszym przypadku 6mln/ml, ruch w normie, nie pamiętam ile ale powyżej 42%, morfo 4%, w najgorszym zaledwie kilka sztuk.
Zaszłam 2 razy w ciążę, pierwszą poroniłam zaraz po pierwszych prenatalnych, 12 tc. Na tamten moment ciąża była zdrowa, a drugą bardzo wcześnie, ale pęcherzyk był już widoczny w macicy, chyba 5 tc.
Czytałam twoja historie. U was wyniki sie bardzo poprawiły prawda?

W najlepszym przypadku 6mln/ml, ruch w normie, nie pamiętam ile ale powyżej 42%, morfo 4%, w najgorszym zaledwie kilka sztuk.
Zaszłam 2 razy w ciążę, pierwszą poroniłam zaraz po pierwszych prenatalnych, 12 tc. Na tamten moment ciąża była zdrowa, a drugą bardzo wcześnie, ale pęcherzyk był już widoczny w macicy, chyba 5 tc.
Czytałam twoja historie. U was wyniki sie bardzo poprawiły prawda?
Tak, to prawda. Niestety dalej nie są w normie, ale walczymy dalej. Narazie koncentracja 11mln na ml, a morfo 2%. Reszta narazie w normie. Kolejne badanie dopiero pod koniec sierpnia.
Przykro mi z powodu Twoich strat :(
Ja nigdy w ciąży nie byłam. Przynajmniej o tym nie wiem.

Nie mówimy tego złośliwie i to nie chodzi o rację.
Po prostu nasze cykle się zmieniają z ciążą czy bez i 99,99% "objawów", które czujemy przed pozytywnym testem to po prostu zbiegi okoliczności.
I tak jak to, że np kogoś swędziały sutki, albo miał niestrawność, albo temperature a później się okazało, że jest w ciąży nie znaczy że to były pierwsze objawy, tak samo jakby 8dpo potrącił mnie samochód i później wyszłoby, że jestem w ciąży to nie znaczy, że kolizja byłaby pierwszym objawem ciąży [emoji16]
Racja [emoji274] ja mam wrażenie, że każdy moj cykl jest inny i w każdym są inne objawy [emoji23]

reklama
Do góry