reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

A poprawialiscie nasienie lekami? Tez bez rewelacji?
Nie ma leków na poprawę nasienia niestety. Są terapie hormonalne, ale wszystkie of label i ani nikt się nie chciał podjąc, ani mój partner nie chciał.
A jeśli chodzi Ci o suplementy to bierze, już latami, dietę zmienił, ale nie zaszłam w ciążę niestety. Wyniki sie nieznacznie poprawiły, ostatni raz badal w grudniu.

reklama
Nie ma leków na poprawę nasienia niestety. Są terapie hormonalne, ale wszystkie of label i ani nikt się nie chciał podjąc, ani mój partner nie chciał.
A jeśli chodzi Ci o suplementy to bierze, już latami, dietę zmienił, ale nie zaszłam w ciążę niestety. Wyniki sie nieznacznie poprawiły, ostatni raz badal w grudniu.
Hej, a powiesz jakie Twój partner ma wyniki?

Hej, a powiesz jakie Twój partner ma wyniki?
W najlepszym przypadku 6mln/ml, ruch w normie, nie pamiętam ile ale powyżej 42%, morfo 4%, w najgorszym zaledwie kilka sztuk.
Zaszłam 2 razy w ciążę, pierwszą poroniłam zaraz po pierwszych prenatalnych, 12 tc. Na tamten moment ciąża była zdrowa, a drugą bardzo wcześnie, ale pęcherzyk był już widoczny w macicy, chyba 5 tc.
Czytałam twoja historie. U was wyniki sie bardzo poprawiły prawda?

W najlepszym przypadku 6mln/ml, ruch w normie, nie pamiętam ile ale powyżej 42%, morfo 4%, w najgorszym zaledwie kilka sztuk.
Zaszłam 2 razy w ciążę, pierwszą poroniłam zaraz po pierwszych prenatalnych, 12 tc. Na tamten moment ciąża była zdrowa, a drugą bardzo wcześnie, ale pęcherzyk był już widoczny w macicy, chyba 5 tc.
Czytałam twoja historie. U was wyniki sie bardzo poprawiły prawda?
Tak, to prawda. Niestety dalej nie są w normie, ale walczymy dalej. Narazie koncentracja 11mln na ml, a morfo 2%. Reszta narazie w normie. Kolejne badanie dopiero pod koniec sierpnia.
Przykro mi z powodu Twoich strat :(
Ja nigdy w ciąży nie byłam. Przynajmniej o tym nie wiem.

Nie mówimy tego złośliwie i to nie chodzi o rację.
Po prostu nasze cykle się zmieniają z ciążą czy bez i 99,99% "objawów", które czujemy przed pozytywnym testem to po prostu zbiegi okoliczności.
I tak jak to, że np kogoś swędziały sutki, albo miał niestrawność, albo temperature a później się okazało, że jest w ciąży nie znaczy że to były pierwsze objawy, tak samo jakby 8dpo potrącił mnie samochód i później wyszłoby, że jestem w ciąży to nie znaczy, że kolizja byłaby pierwszym objawem ciąży [emoji16]
Racja [emoji274] ja mam wrażenie, że każdy moj cykl jest inny i w każdym są inne objawy [emoji23]

reklama
Do góry