reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

O kurła co mnie ominęło przez ciężki dzień w pracy 🤣🤣🤣 niewiarygodne 🤣 uśmiałam się do łez 🤣🤣🤣 dobrze, że już po wszystkim bo to nie na moje nerwy 🤣 miłego wieczoru ❤️

Psst, czy ktoś pisał o jakimś prywatnym forum? 🤣
No własnie ja też patrzaje i nie wierze co tu sie nawywijało.
Ja juz sie mialam wczoraj odezwac ze przyjsc na forum dla starajacych sie (od razu) z pozytywnym testem po 3 mcach od cc to tak średnio nie bardzo trafione miejsce dla niej...... ale nie zdążyłam 😀

reklama
Dziewczyny, tak podpytam bo tez czesto sie to przewija
Jak mi ginekolog zlecala rozne badania to m. In. TSH i wyszlo mi 1.5. Nic sie do tych moich badan nie przyczepiła.
Ja wiem ze norma jest do 4 ale dla starajacych sie cos gdzies slyszalam ze optimum jest troche inne, czyli ile? Ja sie mieszcze? Czy powinnam podreczyc mojego lekarza 😜
Z tego co slyszalam/czytałam to taki wynik jest optymalnym dla starających się.

Cześć dziewczyny ☺️ obserwuje wątek od kilku miesięcy a w zasadzie od momentu kiedy w lutym moja 6 tygodniowa ciąża okazała się niestety być pozamaciczną,miałam wykonywany zabieg laparoskopii-nie ukrywam,ze przez te kilka miesięcy było mnie i mojemu partnerowi ciężko, baliśmy się kolejnych prób,ze znowu się ten koszmar powtórzy i ze znowu się załamiemy...to była moja pierwsza ciąża (mam 24 lata)
W międzyczasie przeprowadziliśmy się, nie myślimy już o tym wydarzeniu,chociaż wiadomo,że zawsze gdzieś tam z tyłu głowy to będzie siedzieć. Postanowiliśmy spróbować ponownie od kolejnego miesiąca. Zmieniłam ginekologa,byłam u niego na wizycie,podobno powinno się sprawdzić drożność jajowodów po CP,jednak doktor stwierdził,ze skoro jajowód był rozcinany to został przy okazji udrożniony i wykonywanie drożności nie jest konieczne gdybym teraz zaczęła starania o dziecko-jego zdaniem drożność mogę wykonać w momencie gdy próby będą bezskuteczne...dlatego tez nie mam pojęcia co o tym myśleć. Nie wiem tez czy mogę na tyle mu zaufać ponieważ byłam u niego na 1 wizycie póki co. Boje się kolejnej CP, boje się tego jak ognia :( jestem umówiona na wizytę za 2 tyg. Nie wiem co o tym myśleć,chociaż doktor ma dobra opnie i specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Myślicie ze powinnam zasięgnąć porady innego lekarza? Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Dziewczyny, tak podpytam bo tez czesto sie to przewija
Jak mi ginekolog zlecala rozne badania to m. In. TSH i wyszlo mi 1.5. Nic sie do tych moich badan nie przyczepiła.
Ja wiem ze norma jest do 4 ale dla starajacych sie cos gdzies slyszalam ze optimum jest troche inne, czyli ile? Ja sie mieszcze? Czy powinnam podreczyc mojego lekarza 😜
Ja mam taki wynik i to jest dobry wynik dla starajacych sie.

Odnośnie TSH, to ja pod koniec kwietnia miałam 3,8. Sytuacja jest o tyle dziwna, że FT3 też było podwyższone, co nie pasuje do niedoczynności (miałam ją stwierdzoną w poprzedniej ciąży). Endo przepisała Euthyrox 25 ze względu na planowanie ciąży. W zeszłym tygodniu powtórzyłam badania i TSH spadło tylko do 3,2, a FT3 jest jeszcze bardziej podwyższone niż było. Endo kazała brać co drugi dzień Euthyrox 50 jeśli TSH nie spadnie poniżej 2,5 i tak też teraz robię, ale obawiam się tego cholernego wzrostu FT3. Chcę niedługo powtórzyć badania i zobaczymy co wyjdzie.

Ja badalam tsh 2,45 dostałam letrox 50 1x1 👍 póki co ok, ale w poniedziałek muszę zbadać poziom czy za bardzo nie spadło
W lutym miałam 2.90 a teraz 2.2. Nie brałam żadnych leków. Może ovarin pomógł?? Chociaż nie wiem w jaki sposób. Lekarz nie kazał się tym przejmować bo wynik jest ok a jeśli poruszymy temat to zacznie skakać.

Hej dziewczyny! 😘 Dziś monitoring 20 dc, czy owulacja po zastrzyku była, ale pomimo brania Duphastonu zaczynają mnie boleć piesi, brzuch coraz bardziej, więc w tym cyklu na bank nici, ale cóż czekam na miesiączkę i następny cykl wio 😄 Partner zaczął suplementację Androvitem Plus i korzeniem Macy, mam nadzieję, że pomogą ✊✊

Miłego dnia dla Was!!! 🌷

reklama
Do góry