reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

mam nadzieję że tak będzie bo już jestem na drodze poddania się , jedyne co mi daje otuchę to wy tutaj na forum
Bedzie dobrze, ja też się tułalam po różnych gabinetach nim trafiłam na kogos kto sensownie zaczal nami kierować. 3mam kciuki i nie poddawaj się ❤ a skąd jesteś? Bo może któraś z nas będzie w stanie polecić Ci dobrego specjalistę?

reklama
Też tak zrobię, ale po wakacjach. Na razie jeszcze kieruje mną entuzjazm początkującego.
Mi lekarz powiedział, że daje mi 3-4 miesiaace starań. Potem mam zbadać drożność. a jak po kolejnych 4 nie zajdę to mam pomyśleć o in vitro. Bo trochę za stara już jestem (36 lat).
No to szybko twój lekarz chce działać 🙂 ja jestem aktualnie w 3cs z czego 2cs się nie liczy a już jestem po kompleksowych badaniach.

Partner już ma powiedziane, że idzie w przyszłym miesiącu na badanie, jeśli bieżący cykl okaże się bezowocny.
Oczywiście potwierdzić, że wszystko jest ok 😂
Mnie badają bo w ubiegłym roku krótko po rozpoczęciu starań (4 mce) przypałętała się ciąża pozamaciczna. Tak wyszło, ale hormony zrobię może już w kolejnym cyklu.
Tsh np. miałam 2,5. Mój lekarz powiedział aby nie ingerować. Kumpele, które też się srarają twierdzą,że za wysokie. Sama już nie wiem.
Aa to mnie troszke uspokoiłaś. Wiesz tutaj myślę że lekarz powinien ocenic czy należy ingerować na podstawie kompletu badań 😊 aczkolwiek wydaje mi się ze 2.5 to nie jest wynik odbiegający od normy- norma jest do 4 albo nawet 4,5 wiec mysle ze powinnaś być spokojna 😊 ale może jest tu któraś ktora ma większe doświadczenie z hormonami tarczycy i coś Ci podpowie? A przy ciąży pozamaciczna to fakt- badanie drożności by się przydało pewnie prędzej czy później 😊 tak czy inaczej POWODZENIA! 🍀🍀🍀😊

Mi też nikt nie zlecał badań, zrobiłam je na własne życzenie. Poszłam do kliniki i od razu się za mnie wzięli. Teraz wiem na czym stoję.
Partner już ma powiedziane, że idzie w przyszłym miesiącu na badanie, jeśli bieżący cykl okaże się bezowocny.
Oczywiście potwierdzić, że wszystko jest ok 😂
Mnie badają bo w ubiegłym roku krótko po rozpoczęciu starań (4 mce) przypałętała się ciąża pozamaciczna. Tak wyszło, ale hormony zrobię może już w kolejnym cyklu.
Tsh np. miałam 2,5. Mój lekarz powiedział aby nie ingerować. Kumpele, które też się srarają twierdzą,że za wysokie. Sama już nie wiem.
Ja badalam tsh 2,45 dostałam letrox 50 1x1 👍 póki co ok, ale w poniedziałek muszę zbadać poziom czy za bardzo nie spadło

Aa to mnie troszke uspokoiłaś. Wiesz tutaj myślę że lekarz powinien ocenic czy należy ingerować na podstawie kompletu badań 😊 aczkolwiek wydaje mi się ze 2.5 to nie jest wynik odbiegający od normy- norma jest do 4 albo nawet 4,5 wiec mysle ze powinnaś być spokojna 😊 ale może jest tu któraś ktora ma większe doświadczenie z hormonami tarczycy i coś Ci podpowie? A przy ciąży pozamaciczna to fakt- badanie drożności by się przydało pewnie prędzej czy później 😊 tak czy inaczej POWODZENIA! 🍀🍀🍀😊
No bardzo Ci dziękuję. Wzajemnie 🌠

Dziewczyny, tak podpytam bo tez czesto sie to przewija
Jak mi ginekolog zlecala rozne badania to m. In. TSH i wyszlo mi 1.5. Nic sie do tych moich badan nie przyczepiła.
Ja wiem ze norma jest do 4 ale dla starajacych sie cos gdzies slyszalam ze optimum jest troche inne, czyli ile? Ja sie mieszcze? Czy powinnam podreczyc mojego lekarza 😜

reklama
Do góry