reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

O kurła co mnie ominęło przez ciężki dzień w pracy 🤣🤣🤣 niewiarygodne 🤣 uśmiałam się do łez 🤣🤣🤣 dobrze, że już po wszystkim bo to nie na moje nerwy 🤣 miłego wieczoru ❤️

Psst, czy ktoś pisał o jakimś prywatnym forum? 🤣
No własnie ja też patrzaje i nie wierze co tu sie nawywijało.
Ja juz sie mialam wczoraj odezwac ze przyjsc na forum dla starajacych sie (od razu) z pozytywnym testem po 3 mcach od cc to tak średnio nie bardzo trafione miejsce dla niej...... ale nie zdążyłam 😀

reklama
Dziewczyny, tak podpytam bo tez czesto sie to przewija
Jak mi ginekolog zlecala rozne badania to m. In. TSH i wyszlo mi 1.5. Nic sie do tych moich badan nie przyczepiła.
Ja wiem ze norma jest do 4 ale dla starajacych sie cos gdzies slyszalam ze optimum jest troche inne, czyli ile? Ja sie mieszcze? Czy powinnam podreczyc mojego lekarza 😜
Z tego co slyszalam/czytałam to taki wynik jest optymalnym dla starających się.

Cześć dziewczyny ☺️ obserwuje wątek od kilku miesięcy a w zasadzie od momentu kiedy w lutym moja 6 tygodniowa ciąża okazała się niestety być pozamaciczną,miałam wykonywany zabieg laparoskopii-nie ukrywam,ze przez te kilka miesięcy było mnie i mojemu partnerowi ciężko, baliśmy się kolejnych prób,ze znowu się ten koszmar powtórzy i ze znowu się załamiemy...to była moja pierwsza ciąża (mam 24 lata)
W międzyczasie przeprowadziliśmy się, nie myślimy już o tym wydarzeniu,chociaż wiadomo,że zawsze gdzieś tam z tyłu głowy to będzie siedzieć. Postanowiliśmy spróbować ponownie od kolejnego miesiąca. Zmieniłam ginekologa,byłam u niego na wizycie,podobno powinno się sprawdzić drożność jajowodów po CP,jednak doktor stwierdził,ze skoro jajowód był rozcinany to został przy okazji udrożniony i wykonywanie drożności nie jest konieczne gdybym teraz zaczęła starania o dziecko-jego zdaniem drożność mogę wykonać w momencie gdy próby będą bezskuteczne...dlatego tez nie mam pojęcia co o tym myśleć. Nie wiem tez czy mogę na tyle mu zaufać ponieważ byłam u niego na 1 wizycie póki co. Boje się kolejnej CP, boje się tego jak ognia :( jestem umówiona na wizytę za 2 tyg. Nie wiem co o tym myśleć,chociaż doktor ma dobra opnie i specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Myślicie ze powinnam zasięgnąć porady innego lekarza? Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Dziewczyny, tak podpytam bo tez czesto sie to przewija
Jak mi ginekolog zlecala rozne badania to m. In. TSH i wyszlo mi 1.5. Nic sie do tych moich badan nie przyczepiła.
Ja wiem ze norma jest do 4 ale dla starajacych sie cos gdzies slyszalam ze optimum jest troche inne, czyli ile? Ja sie mieszcze? Czy powinnam podreczyc mojego lekarza 😜
Ja mam taki wynik i to jest dobry wynik dla starajacych sie.

Odnośnie TSH, to ja pod koniec kwietnia miałam 3,8. Sytuacja jest o tyle dziwna, że FT3 też było podwyższone, co nie pasuje do niedoczynności (miałam ją stwierdzoną w poprzedniej ciąży). Endo przepisała Euthyrox 25 ze względu na planowanie ciąży. W zeszłym tygodniu powtórzyłam badania i TSH spadło tylko do 3,2, a FT3 jest jeszcze bardziej podwyższone niż było. Endo kazała brać co drugi dzień Euthyrox 50 jeśli TSH nie spadnie poniżej 2,5 i tak też teraz robię, ale obawiam się tego cholernego wzrostu FT3. Chcę niedługo powtórzyć badania i zobaczymy co wyjdzie.

Ja badalam tsh 2,45 dostałam letrox 50 1x1 👍 póki co ok, ale w poniedziałek muszę zbadać poziom czy za bardzo nie spadło
W lutym miałam 2.90 a teraz 2.2. Nie brałam żadnych leków. Może ovarin pomógł?? Chociaż nie wiem w jaki sposób. Lekarz nie kazał się tym przejmować bo wynik jest ok a jeśli poruszymy temat to zacznie skakać.

Hej dziewczyny! 😘 Dziś monitoring 20 dc, czy owulacja po zastrzyku była, ale pomimo brania Duphastonu zaczynają mnie boleć piesi, brzuch coraz bardziej, więc w tym cyklu na bank nici, ale cóż czekam na miesiączkę i następny cykl wio 😄 Partner zaczął suplementację Androvitem Plus i korzeniem Macy, mam nadzieję, że pomogą ✊✊

Miłego dnia dla Was!!! 🌷

reklama
Do góry