reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Ja rozumiem, że Pani nie grzeszy niestety inteligencją, ale żeby tak od razu zniżać się do takiego poziomu przekleństw i wyzwisk? :/
Ty skur*wiona kretynko.
Za.materac u kogoś robisz żebyś wiedziała kto co i w jakim kierunku robi ???
Weź tego dzieciaka i zapiera.. alaj z nim na spacer a nie w necie siedzisz. Zaskoczyłaś z następnym po 3 mc od cc to sięgnij do Internetu aby zobaczyć jak się zabezpieczać a nie nie rodzic dzieci jedno po drugim, dzieciorobie cholerny. Widać 500+ i obietnice dobrego ładu już uderzają do tego pustego chorego łuba.
Tfu jest co to tylko nacharchać Ci w pysk.
Szmaciaro

Hej Dziewczyny,

Potrzebuję porady w sprawie ovitrelle. Dziś na wizycie pęcherzyk miał 20.5 mm, jestem w 13 dc. Z początku mój lekarz dał znać że owulacja będzie dzisiaj, jednak końcowo przepisał ovitrelle na dziś do wzięcia o 19 dla upewnienia się że owulacja nastąpi. Zapomniałam się zapytać co jeśli owulacja nastąpi wcześniej. Od jakiejś godziny czuję intensywny ból w okolicy jajnika. Tak dla upewnienia się: czy podanie zastrzyku po owulacji ma jakieś znaczenie? Zapomniałam zapytać o taką ewentualność. Czy jeśli dziś to po prostu ból okołoow, i owulacja nastąpi np. jutro rano to zastrzyk da rade wspomóc jeszcze pęcherzyk?
Troche chyba nie rozumiem, dal Ci zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (owulacje) ktory masz wziac po planowanej owulacji? 🤔
Ovitrell to zastrzyk ktory ma doporowadzic do owulacji wiec jesli masz naturalna to nie rozumiem po co ten zastrzyk. Wiec jakby mija sie to z celem.
caly cykl masz stymulowany czy tylko ovitrell dostalas?
Ja bralam ten zastrzyk w sobote ale bylam stymulowana purogenem. Owulacje Dzieki zastrzykowi mam potwierdzona na monitorowaniu.

Mi też nikt nie zlecał badań, zrobiłam je na własne życzenie. Poszłam do kliniki i od razu się za mnie wzięli. Teraz wiem na czym stoję.
Też tak zrobię, ale po wakacjach. Na razie jeszcze kieruje mną entuzjazm początkującego.
Mi lekarz powiedział, że daje mi 3-4 miesiaace starań. Potem mam zbadać drożność. a jak po kolejnych 4 nie zajdę to mam pomyśleć o in vitro. Bo trochę za stara już jestem (36 lat).

Troche chyba nie rozumiem, dal Ci zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (owulacje) ktory masz wziac po planowanej owulacji? [emoji848]
Ovitrell to zastrzyk ktory ma doporowadzic do owulacji wiec jesli masz naturalna to nie rozumiem po co ten zastrzyk. Wiec jakby mija sie to z celem.
caly cykl masz stymulowany czy tylko ovitrell dostalas?
Ja bralam ten zastrzyk w sobote ale bylam stymulowana purogenem. Owulacje Dzieki zastrzykowi mam potwierdzona na monitorowaniu.

Nie tak do końca...

@Meguczi podanie ovitrelle po pęknięciu pęcherzyka nie jest wcale takie bezzasadne. Wiecie, że tylko 10% zastrzyków podaje się w idealnym momencie?
Największym błędem jest podanie zastrzyku za wczesnie, bo wywola owulacje za wczesnie i uwolni niedojrzaly pęcherzyk.
Ponadto ovitrelle wywołuje owulacje tylko w 30%, w pozostałych przypadkach do owulacji dochodzi samoistne, ale ovitrelle wspiera również pierwsza połowę 2 fazy cyklu miesiączkowego, co znaczy, że pomaga stworzyć odpowiednie warunki do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki.
Dlatego lepiej późno niż wcale, nawet jeśli doszło do owulacji, lub właśnie dochodzi, warto wziąć ovitrelle [emoji3526]
Badal ci lekarz poziom estradiolu?

O kurła co mnie ominęło przez ciężki dzień w pracy 🤣🤣🤣 niewiarygodne 🤣 uśmiałam się do łez 🤣🤣🤣 dobrze, że już po wszystkim bo to nie na moje nerwy 🤣 miłego wieczoru ❤️

Psst, czy ktoś pisał o jakimś prywatnym forum? 🤣

Załączniki

• d7767112edc4a336027cb10716febe11.jpg
    d7767112edc4a336027cb10716febe11.jpg
    57,9 KB · Wyświetleń: 102
Też tak zrobię, ale po wakacjach. Na razie jeszcze kieruje mną entuzjazm początkującego.
Mi lekarz powiedział, że daje mi 3-4 miesiaace starań. Potem mam zbadać drożność. a jak po kolejnych 4 nie zajdę to mam pomyśleć o in vitro. Bo trochę za stara już jestem (36 lat).
Ojej! A gdzie badania partnera? Mi powiedziano, że jeśli coś idzie nie tak to najpierw wyklucza sie czynnik meski, a dopiero później bada przyczynę po stronie kobiety. Oczywiście- życzę Ci żebyście nie musieli robić jakichkolwiek badań i żeby entuzjazm początkujących zaowocował Bąbelkiem, ale myślę że przed drożnością powinnaś rozważyć jeszcze przede wszystkim badanie partnera 😊 no i ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze inne badania hormonalne- tak dla własnej świadomości.

reklama
Ojej! A gdzie badania partnera? Mi powiedziano, że jeśli coś idzie nie tak to najpierw wyklucza sie czynnik meski, a dopiero później bada przyczynę po stronie kobiety. Oczywiście- życzę Ci żebyście nie musieli robić jakichkolwiek badań i żeby entuzjazm początkujących zaowocował Bąbelkiem, ale myślę że przed drożnością powinnaś rozważyć jeszcze przede wszystkim badanie partnera 😊 no i ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze inne badania hormonalne- tak dla własnej świadomości.
Partner już ma powiedziane, że idzie w przyszłym miesiącu na badanie, jeśli bieżący cykl okaże się bezowocny.
Oczywiście potwierdzić, że wszystko jest ok 😂
Mnie badają bo w ubiegłym roku krótko po rozpoczęciu starań (4 mce) przypałętała się ciąża pozamaciczna. Tak wyszło, ale hormony zrobię może już w kolejnym cyklu.
Tsh np. miałam 2,5. Mój lekarz powiedział aby nie ingerować. Kumpele, które też się srarają twierdzą,że za wysokie. Sama już nie wiem.

Do góry