reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ciężko mi stwierdzić, podany numer do lekarza był pod wynikami, na pewno był to lekarz z kliniki leczenia niepłodności więcej szczegółów nie znam :/
Może skonsultujcie jeszcze z niezależnym andrologiem? Nie mam doświadczenia z klinikami leczenia niepłodności ale kilkukrotnie czytałam tutaj raczej nieprzychylne opinie.

reklama
Bzdura. Możesz mieć długa jedna z faz cyklu i to się reguluje jeśli jest taka potrzeba. Ja bym się narazie na Twoim miejscu nie zamartwiala, przejdź przez ten monitoring i zobaczysz jak wyglada sytuacja. Daj znać jutro co tam widać [emoji16] dziewczyny tu miały owu i w 30dc wiec spokojnie [emoji3526]
Ok, dam znać co i jak po wizycie 😉

Też na NFZ miałam identycznego ginekologa. Ja mam problemy z owu, tzn nie mam jej od kilku miesięcy i mam przez to dłuższe cykle. A on na to przepisał mi duphaston na trzy miesiące i jak nie zajdę to mam wrócić 🙄🙄🙄 A jak mam zajść, jak nie mam owu? Na co mi ten duphaston? I nawet przy normalnych cyklach, które mam 30-31 dni, owu miałam w 16-18 DC, a on mi kazał od bodajże 15 DC brać ot tak. 🙄
Polska służba zdrowia 👍 każdy gin działa tak samo z tego co tu przeczytałam. Taki sm schemat działania. Żadnych badań nie zlecą a jeszcze utrudniają. Już mi szkoda słów. Maj spisałam na straty. Zaczynam od nowa, tym razem sama sobie będę lekarzem😒

Polska służba zdrowia 👍 każdy gin działa tak samo z tego co tu przeczytałam. Taki sm schemat działania. Żadnych badań nie zlecą a jeszcze utrudniają. Już mi szkoda słów. Maj spisałam na straty. Zaczynam od nowa, tym razem sama sobie będę lekarzem😒
Kurde a ja chodzę do dwóch prywatnie ostatnimi czasy i też nie zlecili mi dodatkowych badań, robilam tylko morfologię🙄

Witam się w 1 dc😭😭😭
Cykl trwał tylko 27 dni. Udało mi się wcisnąć dziś do gina na 17.40. mówiła że jeśli ten cykl nie przyniesie skutku zmieniamy letrozol na clo. Tak więc zaczynam 3 stymulowany cykl.
Wiecie jakie to przykre? Z resztą na pewno wiecie..🙄 o co ja wgl.pytam🤦
Niby owulacja była, niby endometrium było dobre, niby stosunki były w fazie okoloowulacyjnej. I nadal kur*a nic 😭 jestem taka wściekła!😐 Ale oczywiście się nie poddaje! Walczę dalej!
Kochana! Przykro mi 😔 obyś po Clo również miała takie piękne cykle i szybciutko udało się zaskoczyć 🍀 Ściskam mocno ❤

Dziewczyny, tak pomyślałam, że Wam napiszę. Może się przyda informacja. :) Jest ogólnopolski program na NFZ dla osób, które nie znają przyczyny niepłodności, a od roku co najmniej starają się o potomstwo. Bodajże 12 ośrodków bierze w tym udział. Można zrobić wiele badań np.
Screenshot_2021-06-14-13-28-46-226_com.google.android.apps.docs.jpg

Oczywiście na NFZ. Ja zapisałam się w Szczecinie w poradni ginekologicznej przy szpitalu na Unii Lubelskiej. Wczoraj się zapisywałam - termin mam na 5 lipca. :) Także bardzo krótki czas oczekiwania. Może którejś z Was się przyda taka informacja?
Screenshot_2021-06-14-13-25-55-331_com.android.chrome.jpg

reklama
Hej Dziewczyny,

Potrzebuję porady w sprawie ovitrelle. Dziś na wizycie pęcherzyk miał 20.5 mm, jestem w 13 dc. Z początku mój lekarz dał znać że owulacja będzie dzisiaj, jednak końcowo przepisał ovitrelle na dziś do wzięcia o 19 dla upewnienia się że owulacja nastąpi. Zapomniałam się zapytać co jeśli owulacja nastąpi wcześniej. Od jakiejś godziny czuję intensywny ból w okolicy jajnika. Tak dla upewnienia się: czy podanie zastrzyku po owulacji ma jakieś znaczenie? Zapomniałam zapytać o taką ewentualność. Czy jeśli dziś to po prostu ból okołoow, i owulacja nastąpi np. jutro rano to zastrzyk da rade wspomóc jeszcze pęcherzyk?

Do góry