reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny, wróciłam z urlopu wypoczęta i zrelaksowana [emoji4] Było wspaniale. Byliśmy z mężem nad morzem, pogodę trafiliśmy cudowną - bezchmurne niebo codziennie, spacery po plaży. Dziś 1dpo, starania były bardzo przyjemne [emoji3] Zupełnie inaczej, kiedy nie jesteśmy zmęczeni po pracy i wszystko bez stresu i pośpiechu.

Czy w międzyczasie były jakieś [emoji977]?

Ściskam was mocno i życzę miłego dnia [emoji4]

reklama
Hej dziewczyny!!! :) W weekend trochę ucichłam, bo byłam mega zabiegana, a minął tak szybko, że szok :oops:
Według zaleceń lekarza 9.06 (13 dc) o g. 19:00 zastrzyk z Ovitrelle, od tego czasu cały czasu czuję podbrzusze i krzyż, od soboty 12.06 Duphaston 1x1 tabl., dziś 18 dzień cyklu w środę monitoring, zobaczymy czy owulka była 😜

Miłego poniedziałku dla Was !!! 😘
Hej 🙌🏼 Ja zastrzyk mialam 12.06 w 9dc. Dzis mam wizyte czy owulacja byla ;) trzymam kciuki za Ciebie, daj znac po wizycie ✊🏼☺️
Cześć dziewczyny [emoji846] wyleciało mi z głowy której z was mialam dać znać ile kosztowało mnie clo, zaplacilam 48 zł za 10 tabletek, i duphaston 30 zł.

I pytanie do was mam, przygotowywalyscie się jakoś do stymulacji? Jakas dieta czy coś?
Nie ma specjalnych przygotowań jesli chodzi o stymulację ;) chyba ze jest to stymulacja do iv, to co innego.

Hej 🙌🏼 Ja zastrzyk mialam 12.06 w 9dc. Dzis mam wizyte czy owulacja byla ;) trzymam kciuki za Ciebie, daj znac po wizycie ✊🏼☺️

Nie ma specjalnych przygotowań jesli chodzi o stymulację ;) chyba ze jest to stymulacja do iv, to co innego.
Jasne dam!! Ja też czekam na relacje z Twojej wizyty 😜
Dziś zaczęło mnie boleć podbrzusze przy robieniu siusiu, takie parcie czuje, nie miałam tak i obawiam się czy to nie jest jakaś infekcja 😟

To zależy jak długą ma fazę lutealna
emoji41.png
jak 12 dni to w dniu miesiączki, a jak np 11 to dzień po
emoji28.png
W ramach ścisłości test robiłam 12dpo, 30dc.
W 18dc miałam owulacje, gdyby nie cykl udany to pewnie okres spóźnił by się o 2 dni bo owulacja była później. I jak widać w moim przypadku, potwierdza się reguła, że do zagnieżdżenia dochodzi od 6 DO 12dpo.

W ramach ścisłości test robiłam 12dpo, 30dc.
W 18dc miałam owulacje, gdyby nie cykl udany to pewnie okres spóźnił by się o 2 dni bo owulacja była później. I jak widać w moim przypadku, potwierdza się reguła, że do zagnieżdżenia dochodzi od 6 DO 12dpo.
Gdyby do zagnieżdżenia doszło w 12 dpo, to beta byłaby wykrywalna w 14 dpo :)

Gdyby do zagnieżdżenia doszło w 12 dpo, to beta byłaby wykrywalna w 14 dpo :)
Wiem, jakby test wyszedł biały to wrzuciłabym go do kosza i czekała na okres. U mnie to był 30 dzień cyklu. A że jarałam jak szalona e fajka to przynajmniej odrazu odstawiłam.
Wiesz 12 dpo to nie 3 dpo a jest tu masa postów z białym testem zaraz po owulacji z pytaniem czy coś widać bo są rzekome objawy.

reklama
Wiem, jakby test wyszedł biały to wrzuciłabym go do kosza i czekała na okres. U mnie to był 30 dzień cyklu. A że jarałam jak szalona e fajka to przynajmniej odrazu odstawiłam.
Wiesz 12 dpo to nie 3 dpo a jest tu masa postów z białym testem zaraz po owulacji z pytaniem czy coś widać bo są rzekome objawy.
Jasne, ja się zgadzam, że nie ma co popadać w paranoję. To było po prostu pół żartem 😅

Do góry