reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja pierwszy raz mam stres, że nie dostanę @ 🤦 normalnie jak dziecko z gimnazjum 😂 mieliśmy po poronieniu czekać z seksem do pierwszej @ ale ja fiksowałam psychicznie, brakowało mi męża i kochania się z nim, normalności...więc jak przestałam krwawić i zaczęłam się czuć dobrze to wróciliśmy trochę do przytulanek...oczywiście w dniach, które były typowe dla mnie jak płodne z zabezpieczeniem ale kilka dni później stwierdziłam, że już po ryzyku i nie będę się męczyć gumką, która jest bleh ... Wczoraj teoretycznie powinna być @...brzuch daje znaki od piątku i co ? I @ nie ma 🤦 wiem, że może się przesunąć ale zaczęłam panikować, czy przypadkiem nie zawaliłam z dniami płodnymi 🙈 trzymajcie kciuki, żeby ta @ szybko przyszła, bo już się zaczynam stresować 🤦
Sorki ze odpowiem ale ja tez tak zrobilam jak ty po poronieniu wspolzylismy ale moja miesiaczka przyszla po 41dniach od poronienia a zazwyczaj cykle 30dniowe mialam. Dla pewnosci zrob test.

reklama
Kolejny efekt uboczny, który zauważyłam przy braniu metforminy to niewyobrażalne pragnienie nawet przy ciągłym piciu wody 🤦🏻‍♀️ też tak macie czy tylko mnie tak przeorał ten lek? 😅
Nigdy nie miałam pragnienia
Hej dziewczyny!!! 😊 Chce kupić partnerowi suplement korzeń Maca w kapsułkach, teraz pytanie jaki wybrać? Doradźcie proszę 🙏

Znalazłam taki
Polecam!!!

Ja pierwszy raz mam stres, że nie dostanę @ 🤦 normalnie jak dziecko z gimnazjum 😂 mieliśmy po poronieniu czekać z seksem do pierwszej @ ale ja fiksowałam psychicznie, brakowało mi męża i kochania się z nim, normalności...więc jak przestałam krwawić i zaczęłam się czuć dobrze to wróciliśmy trochę do przytulanek...oczywiście w dniach, które były typowe dla mnie jak płodne z zabezpieczeniem ale kilka dni później stwierdziłam, że już po ryzyku i nie będę się męczyć gumką, która jest bleh ... Wczoraj teoretycznie powinna być @...brzuch daje znaki od piątku i co ? I @ nie ma 🤦 wiem, że może się przesunąć ale zaczęłam panikować, czy przypadkiem nie zawaliłam z dniami płodnymi 🙈 trzymajcie kciuki, żeby ta @ szybko przyszła, bo już się zaczynam stresować 🤦
Zrób test, coś już powinno się rozjaśnić :)

Hej dziewczyny! Pytanie do tych, które mierzą temperaturę i mają monitoring: czy jeśli cykl jest bezowulacyjny to temperatura i tak się w pewnym momencie podnosi? Czy właśnie owulacja jest konieczna do tego skoku temperatury?

Ja miałam od razu, bo przy okazji poszłam z problemem i Pani zachciala pooglądać co tam się dzieje [emoji16]
Fajnie.
To ja mam jakiegos ogromnego pecha
Na ktorejs tam wizycie kilka mcy temu, po 3 cyklach bez zadnego skutku prosilam bardzo lekarza zeby mnie podejrzal bo wg moich wyliczen wizyta byla okolo dzien przed owu ale stwierdzil ze to nic nie da. Tylko sie starac i jak jest owu to jest, a jak nie ma to dopiero po pol roku bedziemy sie martwic.
A ja chcialam sie upewnic czy te moje obserwacje to blizej prawdy czy wróżenia z fusow.

Fajnie.
To ja mam jakiegos ogromnego pecha
Na ktorejs tam wizycie kilka mcy temu, po 3 cyklach bez zadnego skutku prosilam bardzo lekarza zeby mnie podejrzal bo wg moich wyliczen wizyta byla okolo dzien przed owu ale stwierdzil ze to nic nie da. Tylko sie starac i jak jest owu to jest, a jak nie ma to dopiero po pol roku bedziemy sie martwic.
A ja chcialam sie upewnic czy te moje obserwacje to blizej prawdy czy wróżenia z fusow.

Fajnie pod tym katem, ze mogłam sprawdzić czy owuluje i tu się fajnie kończy [emoji16] przyszłam do babki BO zaczynamy się starać a ja mam plamienia, które się wydłużają i to chyba nie jest dobre, szczególnie różu staraniach. Olała temat i powiedziała ze mam już nie przychodzić dopóki nie minie rok. Trafiłam wiec do innego gina, ta już coś działała wiec było fajnie, ale nagle musze czekać 2 miesiące na wizytę, co tez jest do dupy biorąc luteinę i potrzebując na nią recepty, której nie dostanę bez wizyty, do tego miałam infekcje i 1-2 tygodnie po leczeniu miałam się zgłosić na kontrole. Tego samego dnia za wczasu chciałam się zapisać na wizytę - wizyta w lipcu [emoji23][emoji23][emoji23] wiec trafiłam do TRZECIEGO w ciągu niespełna roku ginekologa, który spojrzał wewnątrz póki co raz, powtórzył kilka badań i rzeczywiście nie czekając na pełny rok dał skierowanie na histeroskopie, wiec narazie jestem zadowolona. Ale byłam u niego dopiero 2 albo 3 razy. Zobaczymy jak to się potoczy dalej, narazie podchodzę do niego z dystansem i się zastanawiam czy i ten nie wyskoczy z czyms błyskotliwym. Póki co nie zamierza mi przepisywać luteiny (chyba), co mnie wcale nie raduje [emoji85] ale o tym z nim pogadam po histero, bo ten cykl i tak zmarnowany a w ubiegłym w sumie plamien nie było, ale i owu chyba tez nie było [emoji2368]

Tak wiec nie jest tak różowo jak się wydaje [emoji6]

Hej ;)
Witam się w 4 dc @ jak przyszła tak i poszła 😁16 zaczynają się płodne 21 owulacja powinna być oczywiście będę sprawdzać testami ale tu pojawia sie moje pytanie do was.
Od kiedy zacząć sprawdzać testami ? Od 16 czy później?
Jak wam mówią lekarze kiedy jest ten najlepszy moment w dniu samej owulacji czy przed?
Pytam gdyż z moją ginka będę się widzieć dopiero 30 czerwca czyli już po owulacji A nie chciałabym czekaniem na wizytę tracić cyklu. Podpowiedzcie proszę :)

Hej Kochane
:)

mam mega zagwozdkę... może uznacie , że to banalne ale muszę tu się wygadać
:D

OD 2 miesiecy staramy sie z mezem o dzidzię.
Od miesiąca stosuję metformax 500 3tabx1 , ovarin .
Przedostatni cykl był 60 dniowy ( byc moze po przejsciu w styczniu covida) ale ogolnie mialam nieregualrne cykle i wg poprzedniej ginekolog bezowulacyjne .
poprzedni cykl po miesiacu brania tabletek był 2 dniowy, w aktualnym cyklu ( dziś 25 d.c.) przytulanki byly co 3 dni ok . w dniach kiedy podejrzewalam owulację , po omacku troszkę.
2 dni temu mialam uderzenia gorąca w nocy , kołatanie serca, kolejne dni słabe samopoczucie , uczucie gorąca i podwyzszona temperatura , co tez wiazalam po szczepieniu na covid.
Od wczoraj mam bóle podbrzusz ajak na okres , lekko różowy śluz.
Wczoraj to samo tylko troche mocniej. Dziś lekkie krwawienie i skrzepiki.
Byłam wczoraju nowego Pana Ginekologa , zbadał i stwierdził , że faktycznie jest sluz zabarwiony na rozowo ale nie wiedzial skad on się wziął, endometrium podobno niezbyt , a jajniki PCOS-owe .
Czy w ogóle moge marzyc o ciąży? Beta dzis zrobiona ale zaczynam wątpić :(

Kolejny efekt uboczny, który zauważyłam przy braniu metforminy to niewyobrażalne pragnienie nawet przy ciągłym piciu wody [emoji2358] też tak macie czy tylko mnie tak przeorał ten lek? [emoji28]
Mi na początku chciało się więcej pić ale może to przez dietę bo trzymałam się bardzo i dużo piłam... Teraz mam już dawkę 850 a ostatecznie m mieć 1000 i pije normalnie [emoji846]

reklama
Cześć,

mam pytanie. Nie wiem czy ten temat był już tu poruszany, jak tak to wybaczcie bo bardzo tego dużo, a jestem tu nowa. Jestem aktualnie w trakcie starań o dziecko i staje przed dylematem czy się szczepić czy nie. Czy są tu jakieś dziewczyny które juz po szczepionce zaszły bezproblemowo w ciąże?

Ja już zaczepiona pierwszą dawką, 30 mam kolejną lekarz mi powiedział, żeby jak najbardziej się szczepić i, że nie trzeba też przez to przekładać starań. Z resztą wszyscy specjaliści nawet Ci bardziej popularni chociażby prof Wielgoś mówi, żeby jak najbardziej się szczepić [emoji4]

Do góry