reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja pierwszy raz mam stres, że nie dostanę @ 🤦 normalnie jak dziecko z gimnazjum 😂 mieliśmy po poronieniu czekać z seksem do pierwszej @ ale ja fiksowałam psychicznie, brakowało mi męża i kochania się z nim, normalności...więc jak przestałam krwawić i zaczęłam się czuć dobrze to wróciliśmy trochę do przytulanek...oczywiście w dniach, które były typowe dla mnie jak płodne z zabezpieczeniem ale kilka dni później stwierdziłam, że już po ryzyku i nie będę się męczyć gumką, która jest bleh ... Wczoraj teoretycznie powinna być @...brzuch daje znaki od piątku i co ? I @ nie ma 🤦 wiem, że może się przesunąć ale zaczęłam panikować, czy przypadkiem nie zawaliłam z dniami płodnymi 🙈 trzymajcie kciuki, żeby ta @ szybko przyszła, bo już się zaczynam stresować 🤦
Sorki ze odpowiem ale ja tez tak zrobilam jak ty po poronieniu wspolzylismy ale moja miesiaczka przyszla po 41dniach od poronienia a zazwyczaj cykle 30dniowe mialam. Dla pewnosci zrob test.

reklama
Kolejny efekt uboczny, który zauważyłam przy braniu metforminy to niewyobrażalne pragnienie nawet przy ciągłym piciu wody 🤦🏻‍♀️ też tak macie czy tylko mnie tak przeorał ten lek? 😅
Nigdy nie miałam pragnienia
Hej dziewczyny!!! 😊 Chce kupić partnerowi suplement korzeń Maca w kapsułkach, teraz pytanie jaki wybrać? Doradźcie proszę 🙏

Znalazłam taki
Polecam!!!

Ja pierwszy raz mam stres, że nie dostanę @ 🤦 normalnie jak dziecko z gimnazjum 😂 mieliśmy po poronieniu czekać z seksem do pierwszej @ ale ja fiksowałam psychicznie, brakowało mi męża i kochania się z nim, normalności...więc jak przestałam krwawić i zaczęłam się czuć dobrze to wróciliśmy trochę do przytulanek...oczywiście w dniach, które były typowe dla mnie jak płodne z zabezpieczeniem ale kilka dni później stwierdziłam, że już po ryzyku i nie będę się męczyć gumką, która jest bleh ... Wczoraj teoretycznie powinna być @...brzuch daje znaki od piątku i co ? I @ nie ma 🤦 wiem, że może się przesunąć ale zaczęłam panikować, czy przypadkiem nie zawaliłam z dniami płodnymi 🙈 trzymajcie kciuki, żeby ta @ szybko przyszła, bo już się zaczynam stresować 🤦
Zrób test, coś już powinno się rozjaśnić :)

Hej dziewczyny! Pytanie do tych, które mierzą temperaturę i mają monitoring: czy jeśli cykl jest bezowulacyjny to temperatura i tak się w pewnym momencie podnosi? Czy właśnie owulacja jest konieczna do tego skoku temperatury?

Ja miałam od razu, bo przy okazji poszłam z problemem i Pani zachciala pooglądać co tam się dzieje [emoji16]
Fajnie.
To ja mam jakiegos ogromnego pecha
Na ktorejs tam wizycie kilka mcy temu, po 3 cyklach bez zadnego skutku prosilam bardzo lekarza zeby mnie podejrzal bo wg moich wyliczen wizyta byla okolo dzien przed owu ale stwierdzil ze to nic nie da. Tylko sie starac i jak jest owu to jest, a jak nie ma to dopiero po pol roku bedziemy sie martwic.
A ja chcialam sie upewnic czy te moje obserwacje to blizej prawdy czy wróżenia z fusow.

Fajnie.
To ja mam jakiegos ogromnego pecha
Na ktorejs tam wizycie kilka mcy temu, po 3 cyklach bez zadnego skutku prosilam bardzo lekarza zeby mnie podejrzal bo wg moich wyliczen wizyta byla okolo dzien przed owu ale stwierdzil ze to nic nie da. Tylko sie starac i jak jest owu to jest, a jak nie ma to dopiero po pol roku bedziemy sie martwic.
A ja chcialam sie upewnic czy te moje obserwacje to blizej prawdy czy wróżenia z fusow.

Fajnie pod tym katem, ze mogłam sprawdzić czy owuluje i tu się fajnie kończy [emoji16] przyszłam do babki BO zaczynamy się starać a ja mam plamienia, które się wydłużają i to chyba nie jest dobre, szczególnie różu staraniach. Olała temat i powiedziała ze mam już nie przychodzić dopóki nie minie rok. Trafiłam wiec do innego gina, ta już coś działała wiec było fajnie, ale nagle musze czekać 2 miesiące na wizytę, co tez jest do dupy biorąc luteinę i potrzebując na nią recepty, której nie dostanę bez wizyty, do tego miałam infekcje i 1-2 tygodnie po leczeniu miałam się zgłosić na kontrole. Tego samego dnia za wczasu chciałam się zapisać na wizytę - wizyta w lipcu [emoji23][emoji23][emoji23] wiec trafiłam do TRZECIEGO w ciągu niespełna roku ginekologa, który spojrzał wewnątrz póki co raz, powtórzył kilka badań i rzeczywiście nie czekając na pełny rok dał skierowanie na histeroskopie, wiec narazie jestem zadowolona. Ale byłam u niego dopiero 2 albo 3 razy. Zobaczymy jak to się potoczy dalej, narazie podchodzę do niego z dystansem i się zastanawiam czy i ten nie wyskoczy z czyms błyskotliwym. Póki co nie zamierza mi przepisywać luteiny (chyba), co mnie wcale nie raduje [emoji85] ale o tym z nim pogadam po histero, bo ten cykl i tak zmarnowany a w ubiegłym w sumie plamien nie było, ale i owu chyba tez nie było [emoji2368]

Tak wiec nie jest tak różowo jak się wydaje [emoji6]

Hej ;)
Witam się w 4 dc @ jak przyszła tak i poszła 😁16 zaczynają się płodne 21 owulacja powinna być oczywiście będę sprawdzać testami ale tu pojawia sie moje pytanie do was.
Od kiedy zacząć sprawdzać testami ? Od 16 czy później?
Jak wam mówią lekarze kiedy jest ten najlepszy moment w dniu samej owulacji czy przed?
Pytam gdyż z moją ginka będę się widzieć dopiero 30 czerwca czyli już po owulacji A nie chciałabym czekaniem na wizytę tracić cyklu. Podpowiedzcie proszę :)

Hej Kochane
:)

mam mega zagwozdkę... może uznacie , że to banalne ale muszę tu się wygadać
:D

OD 2 miesiecy staramy sie z mezem o dzidzię.
Od miesiąca stosuję metformax 500 3tabx1 , ovarin .
Przedostatni cykl był 60 dniowy ( byc moze po przejsciu w styczniu covida) ale ogolnie mialam nieregualrne cykle i wg poprzedniej ginekolog bezowulacyjne .
poprzedni cykl po miesiacu brania tabletek był 2 dniowy, w aktualnym cyklu ( dziś 25 d.c.) przytulanki byly co 3 dni ok . w dniach kiedy podejrzewalam owulację , po omacku troszkę.
2 dni temu mialam uderzenia gorąca w nocy , kołatanie serca, kolejne dni słabe samopoczucie , uczucie gorąca i podwyzszona temperatura , co tez wiazalam po szczepieniu na covid.
Od wczoraj mam bóle podbrzusz ajak na okres , lekko różowy śluz.
Wczoraj to samo tylko troche mocniej. Dziś lekkie krwawienie i skrzepiki.
Byłam wczoraju nowego Pana Ginekologa , zbadał i stwierdził , że faktycznie jest sluz zabarwiony na rozowo ale nie wiedzial skad on się wziął, endometrium podobno niezbyt , a jajniki PCOS-owe .
Czy w ogóle moge marzyc o ciąży? Beta dzis zrobiona ale zaczynam wątpić :(

Kolejny efekt uboczny, który zauważyłam przy braniu metforminy to niewyobrażalne pragnienie nawet przy ciągłym piciu wody [emoji2358] też tak macie czy tylko mnie tak przeorał ten lek? [emoji28]
Mi na początku chciało się więcej pić ale może to przez dietę bo trzymałam się bardzo i dużo piłam... Teraz mam już dawkę 850 a ostatecznie m mieć 1000 i pije normalnie [emoji846]

reklama
Cześć,

mam pytanie. Nie wiem czy ten temat był już tu poruszany, jak tak to wybaczcie bo bardzo tego dużo, a jestem tu nowa. Jestem aktualnie w trakcie starań o dziecko i staje przed dylematem czy się szczepić czy nie. Czy są tu jakieś dziewczyny które juz po szczepionce zaszły bezproblemowo w ciąże?

Ja już zaczepiona pierwszą dawką, 30 mam kolejną lekarz mi powiedział, żeby jak najbardziej się szczepić i, że nie trzeba też przez to przekładać starań. Z resztą wszyscy specjaliści nawet Ci bardziej popularni chociażby prof Wielgoś mówi, żeby jak najbardziej się szczepić [emoji4]

Do góry