reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Witam wszystkich, właśnie postanowiłam dołączyć do tego forum. Poczytuje Was od dłuższego czasu, ale nie pisałam. Po prostu wczytywałam się w Wasze historie i kibicowałam, teraz postanowiłam jednak zabrać glos i się trochę wyżalić.
O dziecko staramy się z mężem od ponad 2 lat. Dotychczas bezskutecznie.
Aktualnie jestem pod obserwacja ginekologiczna. Mam 30 lat i dużo schorzeń, głowinie wrodzona wadę serca i nadciśnienie. Z ginekologicznych spraw zmagałam się z niedoczynnością tarczycy i hiperprolaktymia. Początkowo zostałam źle zdiagnozowana i dostałam do łykania bromergon po którym źle się czułam i wszystko się nasiliło. Po skierowaniu mnie do endokrynologa okazało się że wogole nie powinnam brać tego leku został mi przepisany euthyrox i teraz czuję się znacznie lepiej. Od 3 cykli mam stabilne książkowe wręcz wyniki. W maju wyniki nasienia robi mój mąż. I liczę na to że to będzie Nasz rok. 😉
Hej ;) cos bierzesz na hiperprolaktynemie? Ja tez to mam stwierdzone

Cześć dziewczyny jetem po becie i potwierdzone jestem w ciąży!!! Tylko beta strasznie mała... I się zastanawiam czy wszystko jest ok według moich obliczeń 4 tydzień się zaczął...

Załączniki

• Screenshot_20210512_140002_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210512_140002_com.android.chrome.jpg
    136,9 KB · Wyświetleń: 134
Cześć dziewczyny jetem po becie i potwierdzone jestem w ciąży!!! Tylko beta strasznie mała... I się zastanawiam czy wszystko jest ok według moich obliczeń 4 tydzień się zaczął...
Gratulacje !!!! Aaaaa!!!! Cudowna wiadomość!!!! 🥰🥰🥰 moze zle policzyłaś zrob betę za 2 -3 dni znowu :) ale się cieszę!!!!

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was [emoji169] Wczoraj byłam z mężem na pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności i ogólnie sprawy mają się tak, że ten cykl jednak był bezowulacyjny, 19mm pęcherzyk nie pękł i urósł to gigantycznych rozmiarów, więc zostaje Nam czekać na @ i zacząć 11 cykl. 11 cykl będę prowadzić jeszcze z moją Panią ginekolog, która przepisała mi clostilbegyt na stymulację pęcherzyków i być może da mi coś na pęknięcie, zobaczymy jak się sytuacja potoczy, natomiast jeśli chodzi o wizytę w klinice, to jestem bardzo miło zaskoczona, pomimo stresu jaki Nam towarzyszył wszystko przebiegło w miłej atmosferze i sprawnie, spędziliśmy tam godzinę, Pani doktor zrobiła z Nami obszerny wywiad, oraz zrobiła mi usg, stanęło na tym że dostałam skierowanie do szpitala na HSG, zrobiłam też 5 wymazów na obecność baterii, chorób i oczywiście cytologie, mąż ma umówioną wizytę u androloga i zobaczymy co będzie dalej...
Fajnie, że ktoś się konkretnie wziął za "Wasz problem". Wierzę, że teraz pójdzie wszystko z górki [emoji2956]. Lekarz, który zna się na robocie to już jak wygrana [emoji6]

Hej dziewczyny, dziś jestem 10 dpo. Ovu potwierdzona na monitoringu i badaniem proga 😊 dostałam na wszelki wypadek (2 cb) proga w tabletkach do połykania 1x1 do 25 dc. Wczoraj planowo wzięłam ostatnia tabletke wieczorem. A dzisiaj rano widzę na papierze śluz w kolorze kawy z dużą ilością mleka 😬 badałam szyjkę i jest nisko, i całkowicie zamknięta, przed @ zwykle wyczuwam ze jest delikatnie "uchylona" i ten śluz 0 krwi nawet w środku, co zwykle miałam już śladowe ilości w środku. Nie wiem czy robić sobie jeszcze nadzieję i czy ten prog po prostu wywołał mi wcześniej @. Miała któras z Was cos takiego?

reklama
Kiedy wyszedł Ci pierwszy pozytywny test i który masz dzien po owulacji?
Ważny jest przyrost bety, więc zbadaj ją ponownie pojutrze.

Do góry