reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

A ja mam pytanie co do śluzy, na USG, lekarz mówił, że jest śluz szyjkowy (14 dc, pęcherzyk 20mm, endo 12mm), a ja tego śluzu w ogóle nie mam na wkładce, czy pomimo, że ja nie widzę tego śluzu "gołym okiem" to wszystko sprzyja poczęciu? 😌😁
Hm nie wiem każda kobieta jest inna.. U mnie w dni płodne jest wyraźny śluz przezroczysty i tak się ciągnie. Po tym właśnie poznaje że są te dni.

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Wczoraj byłam z mężem na pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności i ogólnie sprawy mają się tak, że ten cykl jednak był bezowulacyjny, 19mm pęcherzyk nie pękł i urósł to gigantycznych rozmiarów, więc zostaje Nam czekać na @ i zacząć 11 cykl. 11 cykl będę prowadzić jeszcze z moją Panią ginekolog, która przepisała mi clostilbegyt na stymulację pęcherzyków i być może da mi coś na pęknięcie, zobaczymy jak się sytuacja potoczy, natomiast jeśli chodzi o wizytę w klinice, to jestem bardzo miło zaskoczona, pomimo stresu jaki Nam towarzyszył wszystko przebiegło w miłej atmosferze i sprawnie, spędziliśmy tam godzinę, Pani doktor zrobiła z Nami obszerny wywiad, oraz zrobiła mi usg, stanęło na tym że dostałam skierowanie do szpitala na HSG, zrobiłam też 5 wymazów na obecność baterii, chorób i oczywiście cytologie, mąż ma umówioną wizytę u androloga i zobaczymy co będzie dalej...

Możliwe, ja w pierwszą ciążę zaszłam a byłam pewna że mam pewnie cykle bezowulacyjne bo śluzu płodnego nie widziałam u siebie na oczy 🙈 jedynie przy podnieceniu czułam się wilgotna a to nie i to chodzi ze śluzem szyjkowym. Ale teraz w tym cyklu miałam śluz płodny jakieś trzy dni, a dopiero dwa dni później wyszedł mi pozytywny test owu więc już zgłupiałam też jak to jest. Chce zagadać do mojego ginekologa o monitoring kolejnego cyklu, ciekawe co mi powie na to 🧐

Ja nie jestem, na szczęście chyba nie potrzebowałam ani nie potrzebuje... Czytałam że Twój ginekolog mówi że są bezpieczne w czasie starań i w przypadku ciąży ☺ a widzisz w ogóle po nich jakaś poprawę samopoczucia??
Czekam do 23.05 na test

A ja mam pytanie co do śluzy, na USG, lekarz mówił, że jest śluz szyjkowy (14 dc, pęcherzyk 20mm, endo 12mm), a ja tego śluzu w ogóle nie mam na wkładce, czy pomimo, że ja nie widzę tego śluzu "gołym okiem" to wszystko sprzyja poczęciu? 😌😁

Podobno tak :) Gdzieś kiedyś czytałam że śluzu może być tak mało, że nie będzie go widać na zewnątrz ale wewnątrz będzie on obecny i jest to całkowicie normalne :)

Cześć dziewczyny:)
Nie odzywałam się trochę z braku czasu. No więc u mnie pomimo iż jestem już prawie 3 miesiące po laparo nadal brak ciąży:/
Czytam że dużo z Was ma wątpliwości co do lekarza ja właśnie dziś idę do innego , polecanego u mnie w mieście bo mój poprzedni chyba już nie miał pomysłu co dalej:/ ciągle tylko słyszałam że wszytko jest ok , żadnych dalej badań ani nic:/ kiedy ja czuję że coś jest nie tak. Więc zadzwoniłam do innego lekarza , babeczki , gadalam z nią trochę przez tel, opowiedziałam o wszystkim i stwierdziła że to może być niewydolność ciałka żółtego, powiedziała jakie badania mam jeszcze zrobić. Zrobiłam wszystko od nowa, niepokoi mnie TSH 2 , testosteron i prolaktyna pod górną granicę normy. Wczoraj robiłam proga 6 dpo i wyszło 18 więc chyba ok. Psychicznie ogólnie mam mega doła , zwłaszcza że ostatnio znów od rodziny męża słyszymy teksty w stylu Na co my w ogóle czekamy! Już dawno powinniśmy mieć drugie dziecko! Ktoś inny nam powiedział że jesteśmy wygodni i samolubni że nam tylko kariera w głowie!

Nie odzywałam się trochę z braku czasu. No więc u mnie pomimo iż jestem już prawie 3 miesiące po laparo nadal brak ciąży:/
Czytam że dużo z Was ma wątpliwości co do lekarza ja właśnie dziś idę do innego , polecanego u mnie w mieście bo mój poprzedni chyba już nie miał pomysłu co dalej:/ ciągle tylko słyszałam że wszytko jest ok , żadnych dalej badań ani nic:/ kiedy ja czuję że coś jest nie tak. Więc zadzwoniłam do innego lekarza , babeczki , gadalam z nią trochę przez tel, opowiedziałam o wszystkim i stwierdziła że to może być niewydolność ciałka żółtego, powiedziała jakie badania mam jeszcze zrobić. Zrobiłam wszystko od nowa, niepokoi mnie TSH 2 , testosteron i prolaktyna pod górną granicę normy. Wczoraj robiłam proga 6 dpo i wyszło 18 więc chyba ok. Psychicznie ogólnie mam mega doła , zwłaszcza że ostatnio znów od rodziny męża słyszymy teksty w stylu Na co my w ogóle czekamy! Już dawno powinniśmy mieć drugie dziecko! Ktoś inny nam powiedział że jesteśmy wygodni i samolubni że nam tylko kariera w głowie!

Nie cierpię takich tekstów 🤬 Najlepszym rozwiązaniem żeby uciąć takie teksty jest chyba powiedzenie że ma się problem z zajściem w ciąże. Ale na przykład ja nie lubię o takich rzeczach opowiadać i raczej nigdy tak nie zrobię, to nasza sprawa i nie musi o tym wiedzieć cała rodzina 🤐

Hej dziewczyny miałam wczoraj dac znać jak beta ale przez szkolenie bhp w pracy nie mialam wgl głowy do tego :/ tak więc beta 1,10mlU/ml :( dzisiaj mam umówiona tereporade i mam nadzieję że lekarz w końcu podejmie odpowiednie leczenie

Nie cierpię takich tekstów 🤬 Najlepszym rozwiązaniem żeby uciąć takie teksty jest chyba powiedzenie że ma się problem z zajściem w ciąże. Ale na przykład ja nie lubię o takich rzeczach opowiadać i raczej nigdy tak nie zrobię, to nasza sprawa i nie musi o tym wiedzieć cała rodzina 🤐
No właśnie, nie każdy ma chęć opowiadać o takich intymnych sprawach. A i czasem to nic nie daje . Raz jak mąż się wygadał szwagrowi to ten zaczął się śmiać i skwitował tekstem że co z ciebie za facet że dziecka zrobić nie umiesz!
Mówię do męża że może następnym razem sobie napiszę na czole albo zawieszę tabliczkę na szyi.

reklama

Te teksty to dramat jakis. Ja np pracuje w sklepi i do mnie z takimi tekstami potrafia wyskoczyć „stałe klientki” ktore mysla ze dobrze Cie znaja. A to juz pora, a tyle po slubie, a co dzieci sie nie chce? Teraz młodzi to kariera w glowie a zegar tyka. Itd.... Ja zawsze odpowiadałam wymijająco ale do czasu, teraz odpowiadam tak zeby to tej drugiej osobie zrobilo sie glupio , nie mi. Nie bede nie tlumaczyc ludziom zwłaszcza obcym dlaczego nie mam dzieci :) a w rodzinie u mnie na szczescie nie pytaja, Ci najbliżsi wiedza co jest grane a reszta nie dopytuje. Duzo cierpliwości i zdrowia 😘

Do góry