reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, czy któraś z Was widzi na tych zdjęciach coś co wskazywałoby na wielkość pęcherzyka? Usłyszałam tylko wtedy że pęcherzyk dominujący jest w lewym jajniku (z resztą jak zawsze chyba) a nie wpadłam na to żeby zapytać jaką ma wielkość [emoji849] ja dalej próbuje dojść do tego czy owu mogła być szybciej i czy w związku z tym możliwe jest że testy owu fałszywie wskazywały pozytyw [emoji85][emoji2356]

Testy owu wskazują na wzrost poziomu LH a nie na pękanie pęcherzyka.

reklama
Hej dziewczyny :) Mam na imię Sara :) Poczytuje was codziennie ale nigdy nie miałam odwagi napisać :/ Staramy się z narzeczonym o kolejne dziecko. W grudniu odstawiłam anty. Moje cykle zazwyczaj mają 31-32 dni . Ostatnia miesiaczke miałam 13.04. Jak byłam u ginekologa to mówił że największe szanse mamy właśnie 27.04 i 28.04 Przed owulacja , w trakcie i dwa dni po kochaliśmy się codziennie . 6.05 dostałam takie brązowe plamienia i bolało mnie podbrzusze jak na @ , przyznam szczerze się się przestraszyłam więc na drugi dzień poleciałam do gina ale on stwierdził że wszystko jest ok , możliwe że jest to plamienie implantacyjne . Po powrocie do domu zauważyłam na wkładce śluz z krwia taką ciemną , gdy poszłam do toalety to już samo zemnie leciało. Po godz 21 się uspoilo i było ok ale dzisiaj rano to samo razem z bólem podbrzusza i tak aż do teraz . Miesiaczke powinnam dostać dopiero 13.05 lub 14.05 .Już nie wiem co o tym myśleć :/

Testy owu wskazują na wzrost poziomu LH a nie na pękanie pęcherzyka.
Wiem, wiem to 😔 to jest wałkowane na forum co kilka wiadomości 😁 ale jak miałam śluz płodny to wychodziły negatywne, później jak już miałam suszę i kremowy gesty śluz to zaczęły wychodzić pozytywy. Dzisiaj rano miałam jasno czerwone krwawienie które szybko ustało, teraz pojawiają się tylko nitki jasno brązowego śluzu i martwię się co to mogło być. Chciałabym żeby to było plamienie implantacja ale od pierwszego pozytywnego testu, który wyszedł w poniedziałek minęlo dopiero 5 dni więc nijak to nie pasuje 😩☹️

@LaraKroft ten miesiąc chyba sprzyja takim anomaliom 🙄 u mnie bardzo podobnie. Z tym że u mnie pojawiła się jasno czerwona krew ze śluzem tylko rano przy podcieraniu, a mam dzisiaj 21dc. Okres powinnam planowo dostać dopiero 18.05 więc też nie wiem co o tym myśleć 😳

@LaraKroft ten miesiąc chyba sprzyja takim anomaliom 🙄 u mnie bardzo podobnie. Z tym że u mnie pojawiła się jasno czerwona krew ze śluzem tylko rano przy podcieraniu, a mam dzisiaj 21dc. Okres powinnam planowo dostać dopiero 18.05 więc też nie wiem co o tym myśleć 😳
Wiesz najgorsze jest to że jak byłam u gina to mówił że wszystko jest ok :/ umówiłam się na wizytę w poniedziałek ale szczerze już nie mam siły na nic , cały dzień ryczę jak bóbr :/

Wiesz najgorsze jest to że jak byłam u gina to mówił że wszystko jest ok :/ umówiłam się na wizytę w poniedziałek ale szczerze już nie mam siły na nic , cały dzień ryczę jak bóbr :/
No jak ja zobaczyłam tą krew na papierze to trzeba aż mi się czarno zrobiło przed oczami 🙄 wiecznie pod górę... Ja poroniłam rok temu w czerwcu i od tego czasu musieliśmy długo czekać na zielone światło od endokrynologa bo tarczyca mi szalała. Teraz tak naprawdę to dopiero nasz drugi cykl starań ale mąż pracuje w delegacji i nie możemy pozwolić sobie na przytulanki regularnie co drugi dzień a to też utrudnia 😔 ale gdzieś tam głęboko wierzę że to mogła być implantacja... Średnio mi się to pokrywa z kalendarzykiem ale na razie nie pozostało nic innego jak czekać cierpliwie

Dziewczyny, czy któraś z Was widzi na tych zdjęciach coś co wskazywałoby na wielkość pęcherzyka? Usłyszałam tylko wtedy że pęcherzyk dominujący jest w lewym jajniku (z resztą jak zawsze chyba) a nie wpadłam na to żeby zapytać jaką ma wielkość 🙄 ja dalej próbuje dojść do tego czy owu mogła być szybciej i czy w związku z tym możliwe jest że testy owu fałszywie wskazywały pozytyw 🙈🤦‍♀️
W prawym dolnym rogu zdjęcia masz wielkość z oznaczeniem D
I tam
Masz wymiar

Witaj Ania, ja też jestem Ania 🤪 u mnie dziś 6 dpo 😄 jak narazie jestem spokojna a nawet obojętna na wszystko🤷‍♀️ 🤣 mam nadzieję, że to dobry znak bo zwykle szybko mam pms i jestem strasznie nerwowa 🤪 zaczynam czuć lekkie skurcze w brzuchu ale to u mnie norma odkąd zaczęłam się starać 🤣 narazie czekam spokojnie do terminu @ na testowanie 😁
To mamy mniej wiecej ten sam czas cyklu hahaha to czekam na wiesci od Ciebie i ja tez bede informowac hehe. Zawsze tak jest ze jak czekamy na ciaze to mamy prawie wszystkie objawy a potem okazuje sie ze okres. Ja do tego bylam zdiagnozowana z endometrioza dlatego mialam.mirene. mam nadzieje ze symptomy okresowe bądź ciążowe a nie endo. ;)

@Stelle ja mam już córkę (6l) i syna (15m) . Z córką była wpadka ale syna już planowany i nie było żadnych problemów, obrazu jak odstawiłam anty to zaszłam. Wyniki mam Ok i nie wiem dlaczego się tak dzieje , mam nadzieję że w poniedziałek się czegoś dowiem .

reklama
@LaraKroft to i tak masz fajnie, ja dopiero w piątek idę na wizytę 🙈 wcześniej nie było nic wolnego
Napisz w poniedziałek co powiedział lekarz

Do góry