reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, czy któraś z Was widzi na tych zdjęciach coś co wskazywałoby na wielkość pęcherzyka? Usłyszałam tylko wtedy że pęcherzyk dominujący jest w lewym jajniku (z resztą jak zawsze chyba) a nie wpadłam na to żeby zapytać jaką ma wielkość [emoji849] ja dalej próbuje dojść do tego czy owu mogła być szybciej i czy w związku z tym możliwe jest że testy owu fałszywie wskazywały pozytyw [emoji85][emoji2356]

Testy owu wskazują na wzrost poziomu LH a nie na pękanie pęcherzyka.

reklama
Hej dziewczyny :) Mam na imię Sara :) Poczytuje was codziennie ale nigdy nie miałam odwagi napisać :/ Staramy się z narzeczonym o kolejne dziecko. W grudniu odstawiłam anty. Moje cykle zazwyczaj mają 31-32 dni . Ostatnia miesiaczke miałam 13.04. Jak byłam u ginekologa to mówił że największe szanse mamy właśnie 27.04 i 28.04 Przed owulacja , w trakcie i dwa dni po kochaliśmy się codziennie . 6.05 dostałam takie brązowe plamienia i bolało mnie podbrzusze jak na @ , przyznam szczerze się się przestraszyłam więc na drugi dzień poleciałam do gina ale on stwierdził że wszystko jest ok , możliwe że jest to plamienie implantacyjne . Po powrocie do domu zauważyłam na wkładce śluz z krwia taką ciemną , gdy poszłam do toalety to już samo zemnie leciało. Po godz 21 się uspoilo i było ok ale dzisiaj rano to samo razem z bólem podbrzusza i tak aż do teraz . Miesiaczke powinnam dostać dopiero 13.05 lub 14.05 .Już nie wiem co o tym myśleć :/

Testy owu wskazują na wzrost poziomu LH a nie na pękanie pęcherzyka.
Wiem, wiem to 😔 to jest wałkowane na forum co kilka wiadomości 😁 ale jak miałam śluz płodny to wychodziły negatywne, później jak już miałam suszę i kremowy gesty śluz to zaczęły wychodzić pozytywy. Dzisiaj rano miałam jasno czerwone krwawienie które szybko ustało, teraz pojawiają się tylko nitki jasno brązowego śluzu i martwię się co to mogło być. Chciałabym żeby to było plamienie implantacja ale od pierwszego pozytywnego testu, który wyszedł w poniedziałek minęlo dopiero 5 dni więc nijak to nie pasuje 😩☹️

@LaraKroft ten miesiąc chyba sprzyja takim anomaliom 🙄 u mnie bardzo podobnie. Z tym że u mnie pojawiła się jasno czerwona krew ze śluzem tylko rano przy podcieraniu, a mam dzisiaj 21dc. Okres powinnam planowo dostać dopiero 18.05 więc też nie wiem co o tym myśleć 😳

@LaraKroft ten miesiąc chyba sprzyja takim anomaliom 🙄 u mnie bardzo podobnie. Z tym że u mnie pojawiła się jasno czerwona krew ze śluzem tylko rano przy podcieraniu, a mam dzisiaj 21dc. Okres powinnam planowo dostać dopiero 18.05 więc też nie wiem co o tym myśleć 😳
Wiesz najgorsze jest to że jak byłam u gina to mówił że wszystko jest ok :/ umówiłam się na wizytę w poniedziałek ale szczerze już nie mam siły na nic , cały dzień ryczę jak bóbr :/

Wiesz najgorsze jest to że jak byłam u gina to mówił że wszystko jest ok :/ umówiłam się na wizytę w poniedziałek ale szczerze już nie mam siły na nic , cały dzień ryczę jak bóbr :/
No jak ja zobaczyłam tą krew na papierze to trzeba aż mi się czarno zrobiło przed oczami 🙄 wiecznie pod górę... Ja poroniłam rok temu w czerwcu i od tego czasu musieliśmy długo czekać na zielone światło od endokrynologa bo tarczyca mi szalała. Teraz tak naprawdę to dopiero nasz drugi cykl starań ale mąż pracuje w delegacji i nie możemy pozwolić sobie na przytulanki regularnie co drugi dzień a to też utrudnia 😔 ale gdzieś tam głęboko wierzę że to mogła być implantacja... Średnio mi się to pokrywa z kalendarzykiem ale na razie nie pozostało nic innego jak czekać cierpliwie

Dziewczyny, czy któraś z Was widzi na tych zdjęciach coś co wskazywałoby na wielkość pęcherzyka? Usłyszałam tylko wtedy że pęcherzyk dominujący jest w lewym jajniku (z resztą jak zawsze chyba) a nie wpadłam na to żeby zapytać jaką ma wielkość 🙄 ja dalej próbuje dojść do tego czy owu mogła być szybciej i czy w związku z tym możliwe jest że testy owu fałszywie wskazywały pozytyw 🙈🤦‍♀️
W prawym dolnym rogu zdjęcia masz wielkość z oznaczeniem D
I tam
Masz wymiar

Witaj Ania, ja też jestem Ania 🤪 u mnie dziś 6 dpo 😄 jak narazie jestem spokojna a nawet obojętna na wszystko🤷‍♀️ 🤣 mam nadzieję, że to dobry znak bo zwykle szybko mam pms i jestem strasznie nerwowa 🤪 zaczynam czuć lekkie skurcze w brzuchu ale to u mnie norma odkąd zaczęłam się starać 🤣 narazie czekam spokojnie do terminu @ na testowanie 😁
To mamy mniej wiecej ten sam czas cyklu hahaha to czekam na wiesci od Ciebie i ja tez bede informowac hehe. Zawsze tak jest ze jak czekamy na ciaze to mamy prawie wszystkie objawy a potem okazuje sie ze okres. Ja do tego bylam zdiagnozowana z endometrioza dlatego mialam.mirene. mam nadzieje ze symptomy okresowe bądź ciążowe a nie endo. ;)

@Stelle ja mam już córkę (6l) i syna (15m) . Z córką była wpadka ale syna już planowany i nie było żadnych problemów, obrazu jak odstawiłam anty to zaszłam. Wyniki mam Ok i nie wiem dlaczego się tak dzieje , mam nadzieję że w poniedziałek się czegoś dowiem .

reklama
@LaraKroft to i tak masz fajnie, ja dopiero w piątek idę na wizytę 🙈 wcześniej nie było nic wolnego
Napisz w poniedziałek co powiedział lekarz

Do góry