reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny czy wy zawsze macie ochotę na seks przed i podczas owulacji ? Czy się zmuszacie? Ja jestem parę dni przed i wg nie czuje ochoty.... Do tego brak śluzu. Dodam że w poprzednim cyklu miałam ochotę cały czas a sluzu płodnego nie było 🤷‍♂️

Ja mam akurat zwiększone libido w okresie płodnym, więc tak, mam ochotę :) natomiast tak poza tymi dniami to spokojnie starczałoby mi raz na tydzień.

reklama
Dziewczyny czy wy zawsze macie ochotę na seks przed i podczas owulacji ? Czy się zmuszacie? Ja jestem parę dni przed i wg nie czuje ochoty.... Do tego brak śluzu. Dodam że w poprzednim cyklu miałam ochotę cały czas a sluzu płodnego nie było 🤷‍♂️
Ja odkąd mam problemy z tarczycą mam bardzo niskie libido niezależnie od dnia cyklu 😒 ostatnio jest jakby trochę lepiej, ale w dni płodne kieruje się raczej głową niż wielkim pragnieniem ;) chociaż przez ten czas nauczyłam się, ze często ochota przychodzi już w trakcie 😛

O, to widocznie jak masz owu to ochota znika. Są takie przypadki wlasnie. Slyszalam od znajomej, ze jej ginekolog powiedzial ze jedna bedzie miala podwyższone libido, a druga niekoniecznie. Ciekawe.

O, to widocznie jak masz owu to ochota znika. Są takie przypadki wlasnie. Slyszalam od znajomej, ze jej ginekolog powiedzial ze jedna bedzie miala podwyższone libido, a druga niekoniecznie. Ciekawe.
Tego jeszcze nie słyszałam 😀 no może coś w tym jest. Wie ktoś jakie hormony odpowiadają za libido?

Witam was serdecznie jestem Ania i jestem tu nowa. Niecały miesiąc temu wyjęłam spirale mirena po 4 latach i odrazu zaczęliśmy się starać. Dzis jestem 7dpo i zaczelam testować ale chyba oczy plataja mi figla. Mialam dwa dni okropna zgage i cały czas bol jajnikow i klucie w okolicach podbrzusza oraz bole głowy. Nie wiem czy powinnam mieć nadzieję. Używając mireny nigdy nie miałam pms a teraz juz sama nie wiem czy to pms czy może nam się udało. Nie mam cierpliwosci ... a jak u was?

Witam was serdecznie jestem Ania i jestem tu nowa. Niecały miesiąc temu wyjęłam spirale mirena po 4 latach i odrazu zaczęliśmy się starać. Dzis jestem 7dpo i zaczelam testować ale chyba oczy plataja mi figla. Mialam dwa dni okropna zgage i cały czas bol jajnikow i klucie w okolicach podbrzusza oraz bole głowy. Nie wiem czy powinnam mieć nadzieję. Używając mireny nigdy nie miałam pms a teraz juz sama nie wiem czy to pms czy może nam się udało. Nie mam cierpliwosci ... a jak u was?
Witaj Ania, ja też jestem Ania 🤪 u mnie dziś 6 dpo 😄 jak narazie jestem spokojna a nawet obojętna na wszystko🤷‍♀️ 🤣 mam nadzieję, że to dobry znak bo zwykle szybko mam pms i jestem strasznie nerwowa 🤪 zaczynam czuć lekkie skurcze w brzuchu ale to u mnie norma odkąd zaczęłam się starać 🤣 narazie czekam spokojnie do terminu @ na testowanie 😁

Niestety będziesz musiała trochę tej cierpliwości przyswoić [emoji6] test 7dpo nie wyjdzie pozytywny w większości przypadków, nawet jeśli doszło do zapłodnienia. Do zagnieżdżenia dochodzi w 6-12dpo, a dopiero po zagnieżdżeniu zaczyna powoli wzrastać beta hcg, która najpierw wykrywalna będzie we krwi, chwile później w moczu, do tego sikance tez maja jakaś swoją czułość i nie wykryją bardzo bardzo niskiej bety. Nie da się przyspieszyć tego procesu, nie da się stwierdzić u kogo do zagnieżdżenia dojdzie wcześniej a u kogo później. Trzeba swoje odczekać [emoji2368] bóle i kłucia o których piszesz ma większość z nas (i większość wciąż nie jest w ciąży). Zgaga może być spowodowana jedzeniem a nawet wyższym poziomem progesteronu, którego szczyt przypada mniej więcej na polowe fazy lutealnej, czyli mniej więcej właśnie na 7dpo. Nie doszukuj się i nie fiksuj niepotrzebnie już na samym początku, wyluzuj i się zrelaksuj, a jak @ nie nadejdzie to powtórz test.

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was widzi na tych zdjęciach coś co wskazywałoby na wielkość pęcherzyka? Usłyszałam tylko wtedy że pęcherzyk dominujący jest w lewym jajniku (z resztą jak zawsze chyba) a nie wpadłam na to żeby zapytać jaką ma wielkość 🙄 ja dalej próbuje dojść do tego czy owu mogła być szybciej i czy w związku z tym możliwe jest że testy owu fałszywie wskazywały pozytyw 🙈🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_2021-05-08-20-57-10-898_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-08-20-57-10-898_com.miui.gallery.jpg
    177,8 KB · Wyświetleń: 99
  • Screenshot_2021-05-08-20-56-55-892_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-08-20-56-55-892_com.miui.gallery.jpg
    194 KB · Wyświetleń: 94
  • Screenshot_2021-05-08-20-57-22-452_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-08-20-57-22-452_com.miui.gallery.jpg
    182,8 KB · Wyświetleń: 87
  • Screenshot_2021-05-08-20-57-38-887_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-08-20-57-38-887_com.miui.gallery.jpg