reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

W czasie owu to tak, jest bardzo dobre. Tylko ja już po owu :D wg gina powinno się powiększyć aby przyjąć tego zarodka. Ale chyba popadam w paronaje i czepiam się kilku mm. :D trzeba wyluzować i czekać na @, na 16 maja zaplanowałam test będę wtedy 14dpo. I wtedy jeśli by cos było, to musiałby być już pozytywny, nie ma co robić prędzej i doszukiwać się drugiej kreski na siłę :D a Ty kiedy testujesz?
Endo masz dobre ja wcześniej miałam edno 7mm i mówiła że mega słabe teraz wzrosło właśnie ponad 8 a po owulacji miałam 9mm i mówiła że jest pięknie 🙂 a powiedz mi jak długo się starasz?

reklama
Witam sie z wami po przerwie.. Matko nigdy nie nadrobie🤭
Ja wcxoraj testowałam ale biel piękna. Nie wiem czy nie za wcześnie.. Byłam na wizycie u gina 20 kwietnia byl to 14dc..mowilnze pęcherzyk pęknie za 2, 3 dni ok 24 kwietnia. Wtedy byly przytulasy.. @ powinnam dostać 3 maja.. Ale brak.. Wczoraj test zrobiłam 10dni po stosunku ale vizir🤷‍♀️ nie czuje sie jakbym miala dostać, czasem mnie zaboli brzuch i tyle.. Czekam...

Hej :) Nie mogę znaleźć tego tematu dla dziewczyn z IO, więc zapytam tu: Czy miałyście problemy z owulacją (jajeczko nie dojrzewało na tyle żeby pęknąć), czy metformina coś dała w tym temacie i po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi <3 I życzę miłego dzionka :)

Szynszyla, też mam Hashimoto. Z tego co słyszałam, ta choroba może wypływać na płodność. Myślisz, że w Twoim przypadku problemy z ciążą są spowodowane TSH?

Ja mam Hashimoto i praktycznie już nie mam tarczycy, biorę euthyrox od kilku lat i bardzo mocno pilnuję swoich wyników TSH, jednak u mnie np. to nie THS jets powodem niepłodności. Okazało się, że mam też ognisko endometriozy i będzie laparo. Wcześniej straciłam ciążę. Oby po laparo już udało mi się zajść i donieść ciążę do końca...

Hej :) Nie mogę znaleźć tego tematu dla dziewczyn z IO, więc zapytam tu: Czy miałyście problemy z owulacją (jajeczko nie dojrzewało na tyle żeby pęknąć), czy metformina coś dała w tym temacie i po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi <3 I życzę miłego dzionka :)
Przy IO sprawdza się wprowadzenie do diety inozytolu. Ja mam w proszku z firmy NOW 🙂 on pomaga regulować owulację

Hej dziewczyny! Ciężko nadrobić wszystkie wątki tutaj 😬 😅 Ja ciągle czekam, aż będziemy mogli zacząć starania, czyli w lipcu. Z tego wszystkiego jakiś czas temu aż ustawiłam sobie na telefonie odliczanie 🙈 I okazało się, że czas mega szybko leci, bo już minęło 10 dni - sama nie wiem kiedy. Muszę przyznać, że to mnie jakoś podnosi na duchu.

Niby powinnam testować 10 maja w poniedziałek ale przetestuję w niedzielę rano i zobaczymy, nie nastawiam się bo 0 objawów, tak czytam forum i każda coś odczuwa tu ból jajnika tu plamienie tu ból pleców a ja zero nic kompletnie nie czuje. Mierzyłam sobie temperaturę i 37,36 ale nie wiem czy to przez duphaston czy co... ☹️
A ja znów czytałam że na jakiekolwiek objawy ciąży jest jeszcze za wcześnie w terminie @ :)

reklama
Do góry