reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Pytanie od rana, jak myślicie po ilu dniach plemniki zaczynają się psuć/starzeć? 🤔 Tak się zastanawiam czy w tym cyklu nie postawić wszystko na jedną kartę i spróbować złotego strzału, mam minitoring w tym cyklu więc myślę, że powinno się udać.. Narazie plemniki są już 4 dniowe...
Też bym się sugerowała normą laboratorium, że do 7 dni ale czytałam gdzieś, że po 3-4 dniach powoli spada jakość plemników, ale to też pewnie zależy od tego jakie jest wyjściowe nasienie partnera 😄

reklama
To nie jest tak, ze testy owu nie są wiarygodne. Wiadomo, nie są standaryzowane, ale wpasowują się w ogólny schemat u większości osób (nie u wszystkich). Test pozytywny nie mówi o tym, ze masz owulacje, tylko ze wzrósł poziom LH w organizmie. Zwykle dochodzi wtedy do pęknięcia pęcherzyka ale nie musi tak być. Ja do pary mierze temp, i mam potwierdzenie czy owu była czy nie. Ja bym nie odradzała innym dopóki sami nie zweryfikują czy u nich pokrywa się to z monitoringiem choć raz.
Ja wolę się wybrać na USG i w tedy jest pewne co i jak.

Ale fart zrobiłam przed chwilą test owulacyjny i mamy pozytyw ! :-) :) a mój luby za godzinkę będzie w domu i go chyba od razu napadnę :-D

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1619610153984_6793137347296524029.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1619610153984_6793137347296524029.jpeg
    342,2 KB · Wyświetleń: 93
Witajcie dziewczyny, jako że jestem na początku cyklu i rozpoczynamy kolejny raz z mężem starania ( na początku roku ciąża biochemiczna) to postanowiłam się przywitać :) dla mnie będą to starania o druga ciążę mam nadzieję że się uda;) co do szczepień też to obecnie rozważam ale mając skończone 33 lata jednak obawiam się odłozenie starań na kolejne 3 miesiące minimum.. I też rozbieżne informacje o szczepionkach i ich skutkach nie zachecaja.. witam jeszcze raz i trzymam za Was/nas kciuki ;) pozdrawiam
Witamy 🌷 ja tez 33 (skoncze w listopadzie) starania juz prawie 2 lata. Jestem po wszystkich możliwych badaniach w tym HSG . Jestem tydzien po owulacji , jesli teraz sie nie uda to kolejne 3 cykle bedzie stymulacja i monitorowanie . Pozniej in vitro jak sie nie uda :( a tego boje sie najbardziej 🙈pozdrawiam i zycze 2 kresek ❤️

Ja wolę się wybrać na USG i w tedy jest pewne co i jak.

Nikt Ci nie broni [emoji2368] tylko mówię, ze nie warto zniechęcać wszystkich, bo dla innych akurat może to być przydatne narzędzie. Ja pół roku monitorowalam u ginekologa owulacje rownolegle do testów i akurat w moim przypadku wszystko się pokrywa, wiec zaoszczędzam pare stówek na tych monitoringach, a musze mieć owu wyznaczoną z uwagi na leki. Z kolei była tu koleżanka która zaszła w ciąże, mimo, ze testy owulacyjne nigdy nie wychodziły jej pozytywne.

I o to chodzi, żeby sprawdzić na sobie samym [emoji6] bo każda z nas jest inna, u jednej coś się sprawdzi, u innej nie. Olej z wiesiołka u jednych powoduje potok śluzu, u innych nie [emoji2368] (np u mnie nie), ale jak ktoś pyta jak poprawić ilość śluzu to zawsze wspominam o wiesiolku, bo wielu pomaga i może tej osobie tez pomoże.

Witamy [emoji255] ja tez 33 (skoncze w listopadzie) starania juz prawie 2 lata. Jestem po wszystkich możliwych badaniach w tym HSG . Jestem tydzien po owulacji , jesli teraz sie nie uda to kolejne 3 cykle bedzie stymulacja i monitorowanie . Pozniej in vitro jak sie nie uda :( a tego boje sie najbardziej [emoji85]pozdrawiam i zycze 2 kresek [emoji3590]

Wiadomo czemu starania bezskuteczne tyle czasu?

Witam. Jestem po 2 ciążach biochemicznych, 1 ciąży donoszonej do 37tc, prawie całej leżącej, na duphastonie i luteinie. 1 biochemiczna przed staraniem o synka potem ta "zdrowa ciąża" i po porodzie znowu jedna biochemiczna. Zrobiłam badania i te mutacje. Jakie macie zalecenia przy nich jeśli chodzi o życie codzienne i głównie wiadomo starania i czas ciąży?

Załączniki

• Screenshot_20210428-123320_Drive.jpg
    Screenshot_20210428-123320_Drive.jpg
    70,3 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Witam. Jestem po 2 ciążach biochemicznych, 1 ciąży donoszonej do 37tc, prawie całej leżącej, na duphastonie i luteinie. 1 biochemiczna przed staraniem o synka potem ta "zdrowa ciąża" i po porodzie znowu jedna biochemiczna. Zrobiłam badania i te mutacje. Jakie macie zalecenia przy nich jeśli chodzi o życie codzienne i głównie wiadomo starania i czas ciąży?
Ja mam mutacje PAI4G i Protrombina. W razie zajścia w ciąże będę musiała przyjmować zastrzyki z heparyny

Do góry